Skocz do zawartości

[Kask] Najlepszy kask do 300zł

mikro123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pisałem w ogólnym temacie o kaskach, ale nikt nie odpisał, więc zapytam tutaj: jaki kask szosowy kupić do 250-300zł? Najważniejsze, żeby był jak najlżejszy i dobrze przewiewny jak na tę cenę. Wagowo raczej nie zejdę poniżej 230g, ale nie jest zawodowcem, żeby odczuć różnicę 50g.

To co znalazłem poniżej tej kwoty i wygląda spoko: Uvex Boss Race, Giro Trinity, B'Twin 500, Giro Foray. Najbardziej przekonany jestem do tego Uvexa, jest w miarę tani, lekki i ma regulację. Jakieś opinie o tych modelach lub innych?

Napisano

Ja się napaliłem na Catlikea, na szczęście pojechałem go przymierzyć przed zakupem. Tobie też to radzę.

Nic sensowniejszego przez Internet się nie dowiesz.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Jak się nie dowiem? Przecież zapytałem głównie o wagę i wentylację a to parametry, których nie przetestuję w sklepie. Poza tym sprzęt z internetu można bezproblemowo oddać gdyby mi coś nie pasowało.

Napisano

No właśnie że przetestujesz. Zakładasz na czajnik i czujesz czy jest ciężki czy nie, z wentylacją jest tak że im więcej dziur tym bardziej wieje. A skoro podchodzisz do zakupu w ten sposób to życzę powodzenia, w końcu kto bogatemu zabroni ;-) ja przymierzyłem w kilku sklepach chyba ze 30 kasków nim trafiłem na taki który mojej głowie odpowiada (niby mam rozmiar 61 jednak mam głowę szeroką i każdy kask uciskał mnie po bokach) a gdybym miał podejście jak Ty (zawsze można odesłać jak nie będzie pasował) to bym ze 300 zł popłynął na samych kosztach wysyłki.

Napisano

@byh81 racja, ale z drugiej strony mogę też zaoszczędzić czas jazdy po sklepach jak zrobię listę pewnych modelów. Poza tym sesja się zbliża to mało czasu mam na odwiedzenie sklepów, a kask by się przydał

Napisano

Eh, zadałem pytanie o polecenie kasku, napisanie możliwych wad danego modelu jeżeli ktoś miał z nim styczność, a nie metody jego kupna. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.