Skocz do zawartości

[trekking] z najdłuższą ramą 19'

edi111

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

To mój pierwszy post na forum, więc na wstępie proszę o wyrozumiałość :)

Chciałbym kupić nowy rower trekkingowy, który spełniałby moje oczekiwania, czyli m.in.:

1. możliwie najdłuższa rama (testowałem np. Kross-a Trans Global i zdecydowanie za krótką ma ramę, wolałbym np. 10 cm dłuższą), z tym że nie chodzi mi o metody przedłużania ramy typu dłuższy mostek, itp., wolałbym od razu kupić dłuższą ramę 
  2. amortyzowany przód (najlepiej z manetki)
  3. na wzrost ok 180cm, czyli pewnie rozmiar ramy 19-21
  4. z pełnym "oprzyrządowaniem": pełne błotniki, bagażnik, ewentualnie lampki, mocowanie bidonów, itp.
  5. cena max 3500

Nie piszę o pozostałych rzeczach ponieważ zakładam że determinuje je cena. Aczkolwiek oczywiście zakładam że w tej cenie osprzęt powinien być chociaż jakiś "średni".

Będę wdzięczny za jakieś wskazówki.

Pozdr,

Napisano

Dzięki, 60 to jednak nie tak dużo, chociaż jak będę miał okazję to sprawdzę :) tak ze zdjęć tego modelu odnoszę wrażenie że na pewno chciałbym znaleźć jeszcze dłuższą ramę. Może jeszcze jakiś pomysł :) ?

Napisano

Nie mam uprzedzeń do tej marki, nawet jakiegoś crossa próbowałem dosiadać i rama faktycznie jest troszkę dłuższa, ale brakuje mi paru rzeczy, np. hamulców tarczowych czy blokady amortyzatora z kierownicy (choć wiem że z tym będzie ciężko), więc na razie tego odpuszczam.

Dzięki za podpowiedź :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...