Ilia Napisano 21 Marca 2017 Napisano 21 Marca 2017 Cześć, Mam takie pytanko. Mam koło na oś 15 mm. Chciałem zmienić widelec. Jest taki jeden w fajnej cenie, ale z osią boost. Ona jest chyba o centymetr dłuższa. Czy mogę założyć swoje koło i dać po bokach jakieś podkładki po 5 mm?
marcin_ostrów Napisano 21 Marca 2017 Napisano 21 Marca 2017 Jaka piasta ? Bo podkładki po 5 mm nie zadziałają
dawid Napisano 21 Marca 2017 Napisano 21 Marca 2017 jak założysz podkładki po 5mm, to będziesz miał o 5mm przesuniętą tarcze hamulcową. Musiałbyś jeszcze wykombinować 5mm podkładki pod tarcze hamulcową Ogólnie wyjdzie druciarstwo i lepiej poszukać inny widelec lub zmienić piastę
Ilia Napisano 22 Marca 2017 Autor Napisano 22 Marca 2017 Właśnie teraz wszedłem, bo pomyślałem o tym hamulcu. Wcześniej się zastanawiałem czy ośka nie będzie się giąć. Dziękuję za pomoc
Cona78 Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 Takie podkładki do tarczy hamulcowej są do kupienia ale jeśli ma to być na stałe to lepiej przepleść koło. https://www.amazon.com/VeloFuze-Boost-Adapter-spacing-Conversion/dp/B01MYPSSRU
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.