damianoso Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 Hej, noszę się z zakupem nowego roweru. Będzie to drugi mój rower-stary będzie służył do wypadów za miasto z żoną. Ten do samotnych wojaży - max 2x razy w tyg po ok 60km. 182 cm wzrostu, koła 27,5 cala (moze 29?), rama 21 (ew 19,chociaz sklaniam sie ku wiekszej). 80% szosa/sciezki rowerowe 20%las. Koszt maksymalny to 1,5tys zl. Jednak szukać zamierzam późną jesienią na wyprzedażach. Interesuje mnie tylko nowy. Szosowy odpada. Spodobała mi się jazda na rowerze i chciałbym nawet za 2 lata spróbować sił w jakiś zawodach. Do tej pory skłaniałem się ku Lazaro v3. Co byście polecili?
gtb Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 MTB do takiego zastosowania to nie najlepszy pomysł , cross byłby zdecydowanie lepszy . Wspomniany Lazaro V3 to dobra opcja i ciężko w tym budżecie znaleźć coś lepszego (możesz jeszcze popatrzeć za bliźniaczymi Remiro/Spartacus/Kands).
Tatanka Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 Przy Lazaro to skłaniałbym się do ramy 19 cali.jaka długość nogi?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.