Skocz do zawartości

[Licznik] Licznik z zawsze wyświetlaną godziną

Malcerz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Czy są dostępne liczniki rowerowe, które prócz prędkości i wybranego parametru (np dystans, czas jazdy itp) wyświetlają jeszcze zegar z aktualną godziną?

Napisano

Najprostsza (chyba) Sigma ma taką możliwość. Prędkość zawsze jest wyświetlana, a drugi parametr do wyboru (dystans wycieczki (domyślnie), czas wycieczki, całkowity dystans, zegar).

Wystarczy popatrzeć ile "linii" ma wyświetlacz i jak przynajmniej dwie, to nie powinno być problemu z wyświetlaniem zegara. Kwestia czego potrzeba, czy zegar ma być zawsze wyświetlany, a parametry jazdy do wyboru, czy tak jak w tych prostych.

Odnośnie zaawansowanego, to też kwestia kasy. Można wydać tysiące na najdroższe Garminy, można wydać mniej na tradycyjne liczniki.

Napisano

Bontrager node 1.1 lub 2.1 maja 4 linie, na ktorych mzona wyswieltac do 5 rzeczy na raz, Zegarek i czas jazdy wyswietlaja sie zawsze w pierwszej linii, w drugiej do wyboru jest Predkosc (bieżaca, max lub avg do wyboru i jeszcze tendecja  do sredniej), w ostatniej linii  możliwości sa już większe, mamy albo dual view gdzie wybieramy 2 wartości nam potrzebne ze wszystkich funkcji licznika np dystans i kadencja, albo single view, gdzie sa do wyboru sa wszystkie opcje licznika (oprocz tych wyswietlanych wwyżej wymienionych liniach) tj : temperatura, moc, kadencja nachylenie, puls .... i w wiekszosic przypadków sa tam srednie, maksymalne wartosci dla kazdej ... 

Napisano

Za cenę tych Bontragerów to już lepiej kupić Sigmę Rox 5.0 albo 6.0 (440 zł na Allegro z czujnikami), w których na górnej linii wyświetlacza też można sobie ustawić aktualny czas.

Napisano

Tak? Pokaż mi jak w rox'ie 5 można zamiast pulsu, kadencji i licznika okrążeń wyświetlać na stałe godzinę :)

Sorki, my bad :) Nie doczytałem w instrukcji, że można zmieniać wybrane parametry ale tylko w dolnej części wyświetlacza. Swoją drogą co za marnotrawstwo przestrzeni na ekranie...

Napisano

Właśnie o taki mi chodzi. 

Ale mogą być trzy parametry. Oczywiście godzina i prędkość a 3 do wyboru (dystans/czas itp)

Na naszym allegro są takie po ~70zł. Fajnie gdyby miał termometr.

A mój pułap cenowy to do ~100zł(lepiej poniżej).

Zastanawiam się nad czytelnością takiego SunDinga, zwłaszcza we słoneczne dni. I na mrozie, bo w zimie też jeżdżę.

Napisano

W Media Expert są takie liczniki za 30 zł, sam taki kupiłem do jednego z rowerów i godzina jest wyświetlana cały czas.

Napisano

Za cenę tych Bontragerów to już lepiej kupić Sigmę Rox 5.0 albo 6.0 (440 zł na Allegro z czujnikami)

Node 1.1 kosztował max 300pln, czuniki ANT+ mozna było nabyc mieszcac sie w 450pln.... jesli ktoras z tych sigm jest na tym swoim STS ... to niech sobie kupuja CI co lubia sigme ;-)) ja tam wole ANta

• 5 tygodni później...
Napisano

Właśnie o taki mi chodzi. 

Ale mogą być trzy parametry. Oczywiście godzina i prędkość a 3 do wyboru (dystans/czas itp)

Na naszym allegro są takie po ~70zł. Fajnie gdyby miał termometr.

A mój pułap cenowy to do ~100zł(lepiej poniżej).

Zastanawiam się nad czytelnością takiego SunDinga, zwłaszcza we słoneczne dni. I na mrozie, bo w zimie też jeżdżę.

Paka z chin przyszła. Dwadzieścia pare złotych. Licznik fajny, trochę duży ale spełnia wymagania. W słońcu widać bardzo dobrze, w mrozie nie było okazji testować;)

Bardzo wygodny jest przycisk do sterowania wyprowadzony kabelkiem który można (przycisk) przyczepić przy kciuku i sterować licznikiem bez odrywania ręki z kierownicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...