wildfern Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 Po przechadzkach po kilku rowerowych sklepach na terenie Lublina, żaden rower do mnie nie przemówił w 100%, poszukiwania w internecie stanęły na wynalezienieu 3 rowerków o podobnych parametrach. Starałam zagłębić się w temat, aby wybrać najlepszy, ale decyzja okazuje się trudna. Kupowałabym rower w internecie, zatem waham się jeżeli chodzi o ramę. Mam 170 cm wzrostu i długość nóg (wew strona) to 83 cm. Większość tabelek sygnalizuje rozmiar 19, ale wydaje mi się on za duży. Proszę o doradzenie, który wybrać i z jaką ramą? 1) Lazaro integral v3 lady 2) Spartacus cross 4.0 Rama: SPARTACUS CROSS 4.0 aluminiowa AL6061 17" 19" Amortyzator przód: SR-SUNTOUR NVX amortyzowany, skok 72 mm, aluminiowy z regulacją twardości oraz hydrauliczną blokadą skoku Przerzutka tył: SHIMANO ALIVIO RD-M4000 Przerzutka przód: SHIMANO ALIVIO FD-T4000 Manetki: SHIMANO ALIVIO ST-M410 3 x 9 Klamki hamulca: SHIMANO ALIVIO Kaseta: SHIMANO ALIVIO HG-300 9V Łańcuch: SHIMANO ALIVIO HG-53 Mechanizm korbowy: SHIMANO FCM-371 ramiona 175mm tarcze 48/38/28 Suport: NECO na łożyskach maszynowych Hamulec przód: TEKTRO V-brake aluminiowy Hamulec tył: TEKTRO V-brake aluminiowy Obręcze: SPARTACUS STRANGER aluminiowe wzmacniane dwukomorowe Piasty: JOY TECH kasetowe aluminiowe na szybko-zamykacze Siodło: DDK anatomiczne Opony: CST 28” 700 x 38C szosowo terenowe Mostek: KALLOY UNO aluminiowy typu a-head Kierownica: KALLOY UNO aluminiowa profilowana Sztyca siodła KALLOY UNO aluminiowa Pedały: FP aluminiowe Liczba biegów: 3x9 27 speed 3) Maestro RAMA KANDS ALU HYDROFORMING TUBE 17", 19" WIDELEC SR-SUNTOUR NVX REGULACJA / BLOKADA HAMULCE SACCON V-brake ALUMINIOWE KORBY SHIMANO FC-M311 48/38/28 L175 SUPORT NECO MASZYNOWY KLAMKOMANETKI SHIMANO ACERA PRZERZUTKA T. SHIMANO ALIVIO RD-M430 PRZERZUTKA P. SHIMANO ALIVIO FD-M412 KASETA SHIMANO HG-41 8 RZĘDOWA KOŁA 28" KANDS MAXX P/SHIMANO KASETA SZTYCA KALLOY UNO 350 MOSTEK KALLOY UNO 31,8 KOLOR CZARNY, BIAŁY Wybaczcie za chaos w notce, dane zostały wklejone z aukcji internetowych i nie miałam wplywu na edycje
Pablo59 Napisano 1 Sierpnia 2016 Napisano 1 Sierpnia 2016 Co drugi post >>cross w cenie do 1500<< to są roztrząsania i rozbierania na czynniki pierwsze tychże 3 marek - zamiast trudzić się zupełnie zbędnym kopiowaniem specyfikacji, trzeba było przeczytać dziesiątki opinii dotyczących WYŁĄCZNIE tych rowerów (a setki jeśli wchodziły w grę także inne) ... Jest wyszukiwarka forumowa dla ułatwienia, są całe tematy poświęcone wyłącznie jednemu typowi, ale rozumiem że się nie chce ... Jeśli zaś rama, to przy twoich parametrach brałbym 19 jednak (jak rozumiem wyłącznie damki w grę wchodzą ?) ale jeśli się przymierzałaś i nie pasi - to mniejszą.... Jeśli rama męska - to tylko i wyłącznie 17" z kolei.
Tatanka Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Bierz Lazaro.Lepszy osprzęt.Żona jeździ na ramie 20,a nogę ma krótszą. Kandsa Maestro mają w Expertbike na ul.Związkowej
Pablo59 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Chyba własnoręcznie zrobiłeś żonie lazaro na ramie 20 "
Tatanka Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 To nie Lazaro,ale rama ma identyczny kształt.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.