Skocz do zawartości

[korba] Odpadła osłonka

Darek.p

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobry wieczór,

Niestety dzisiaj w niedawno zakupionym Orkanie 2.0 odpadła mi ta plastikowa osłonka korby (korba jest marki Sontour Nex). W zasadzie ta osłonka to dość tandetna się wydaje i chyba nic dziwnego że odpadła. Na oko zwyczajnie pod wpływem wstrząsów, drgań spękała w okolicach śrubek którymi jest przykręcona. W związku z tym pytanie czy może znacie jakiś lepszy wariant osłony, który będzie pasował bo zakładanie takiej samej nie wydaje mi się sensowne?

Z góry dziękuję za porady

Napisano

Zębatka 48T. Rzecz tylko w tym, że jeśli miałbym założyć tą osłonę to chciałbym jakąś solidniejszą :icon_confused:

Napisano

Ok dzięki jak mówisz, że nigdy Ci nie odpadła to zaryzykuję zakup. Ale poważnie nie złamałem jej - zrobiły się spękania wokół wszystkich śrubek. Chyba jutro zrobię zdjęcie i wstawi to może uwierzysz, dodam że rowerem przejechałem powiedzmy maksymalnie 500 km od momentu zakupu

Napisano

Bardzo dziwna sprawa. Nie mówię , że nie wierze ale mnie to zastanawiało. Sam mam jakiś chiński mechanizm korbowy cyclone , osłona plastik i pomimo pokonania sporego dystansu ~4 k km w każdym terenie u mnie nic takiego nie ma miejsca. Dodatkowo kilka razy ją demontowałem czyszcząc korbę i dalej się trzyma, Czyżby suntour miał tak słabe osłony?

Napisano

Nie mam pojęcia, może ktoś się wypowie kto miał do czynienia z osłonami Suntour. A może to jednostkowy przypadek po prostu, zawsze to lepiej niż miałoby się zepsuć coś poważniejszego  :laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...