kriss266 Napisano 19 Kwietnia 2016 Napisano 19 Kwietnia 2016 Witam, Jest to moja pierwsza wizyta na tym forum i prawdopodobnie jak większość zamieszczających tu posty chciałbym zasięgnać opinii ludzi nieco bardziej doświadczonych. Przymierzam się do zakupu roweru, przeznacznie to głównie wyprawy szosa, szutr, las. nie chce typowogo roweru MTB tylko coś pomiędzy. Reasumując szukam roweru cross-owego z delikatnym zacięciem MTB. Rower do którego ewentualnie mógłbym wstawić bez problemu nieco szersze opony, powiedzmy 1.9-2.0. W swych poszukiwaniach natrafiłem na HEAD X-RUBI CROSS 28" Rama: Alu 6061 HT TB 28"Widelec: Suntour - XCR RL Air, travel 100 + Remote lockStery: NecoKaseta: Shimano - HG50 11-36TKorba: Shimano - Deore FCM523 48-36-26TPiasty: Sram - 306Obręcze: Master DiscSiodło: HeadKierownica: Head 680 mmMostek: Head 90/110 mmSztyca: Head 350/27,2 mmPrzerzutka tył: Shimano - SLX RDM670Przerzutka przód: Shimano - Deore FDM610Manetki: Shimano - Deore SLM610 3x10, i-specHamulce: Tektro - geminiOpony: Schwalbe - Smart Sam 1,6"Rozmiary: 48/52/56 cmWaga: 13,4 kg Niestety nie mam możliwośći przymierzyć się do tego roweru. Zanim podejmę ostateczną decyzję chciałbym zebrać jak najwięcej danych i opinii. Na pewno intersuje mnie sama rama i jej konstrukcja czy sprawdzi się podczas delikatnych leśnych przejazdów,zjazdów itp.
Mod Team durnykot Napisano 19 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.