Skocz do zawartości

[Multitool] do szosy 50 - 100 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam coś do szosy, mam dość wożenia osobno skuwacza imbusów, łyżek itp.

Założenia:

1. cena 50 - 100 zł

2. w komplecie:

- skuwacz do łańcucha

- klucze imbusowe 4, 5, 6

- łyżki do opon (obręcze aluminiowe, nigdy nie będę mieć karbonu)

W zasadzie zależy mi na powyższych, wszystko ponad to będzie bonusem.

znalazłem coś takiego: Sigma Sport Model: PT 16

zależy mi na trwałości, szczególnie skuwacza, bo z reguły te w multitoolach są nie do użytku.

Napisano

Oprocz wymienionego już  Hexus'a  moge polecic jeszce SKS tom 18 (niedawno był w dobrej cenie w deca na wyprzedaży, cos kolo 50pln)  zasadnicza różnica miedzy nimi to łyzki, Hexus ma 2 plastikowe, Tom ma jedna metalową.W tomie srubokrety jakies takie lepsze...

Napisano

Dzięki za wszystkie sugestie, wybór padł na http://www.cyklomania.pl/crank-brothers-multi-17-grafit,id192.html

Multi 19 jest droższe o kilkadziesiąt złotych, a ma dodatkowo tylko kilka torxów i jeden więcej wkrętak (dla mnie niepotrzebne te dodatki)

Multi 17 z dostawą wyszło 97 zł, więc zmieściłem się z założonym budrzecie. Szalę chyba przelała dożywotnia gwarancja - zobaczymy. Jak dojdzie wrzucę jakiś unboxing, a po jakimś czasie małą recenzję.

Napisano

budrzecie
:bye2:

M17 spoko, choć z dętką 29, telefonem awaryjnym, łyżkami i zestawem naprawczym do dętek musiałem już kupić torebkę pod siodło w rozmiarze M :)

Napisano

Daj znać jaka jest jakość ampoli (twardość stali)

Na razie skręcałem tylko karbon, a to można zrobić nawet długopisem. Będę przeglądał w tym tygodniu suport to przynajmniej sprawdzę jak to wygląda na śrubach skręcających korbę.

Ciekawe jak wygląda dożywotnia gwarancja, tak stanowi na opakowaniu. 

Napisano

Wierzysz w te gwarancję :)

Zepsuć się nie ma co, jedyne co się może dziać to pin w imadełku do łańcucha może się zużyć, ale to przecież jest element eksploatacyjny :)

Napisano

Zepsuć się nie ma co,

Mi w Hexusie peka obudowa, kiedys chcialem nim odkrecic pedał. ;-P

Kluczyk sie nie poddał o dziwo, ale buda pęka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...