krism4a1 Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Szukam coś do szosy, mam dość wożenia osobno skuwacza imbusów, łyżek itp. Założenia: 1. cena 50 - 100 zł 2. w komplecie: - skuwacz do łańcucha - klucze imbusowe 4, 5, 6 - łyżki do opon (obręcze aluminiowe, nigdy nie będę mieć karbonu) W zasadzie zależy mi na powyższych, wszystko ponad to będzie bonusem. znalazłem coś takiego: Sigma Sport Model: PT 16 zależy mi na trwałości, szczególnie skuwacza, bo z reguły te w multitoolach są nie do użytku.
turysta Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Szukaj czegoś bez kluczy nasadowych, po cholere to w dzisiejszych rowerach? Topeak robi dość fajne multi toole.
MikeSkywalker Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 A może pełnowymiarowe łyżki osobno? Wtedy wystarczyłby taki http://www.kross.pl/ro/node/22221 Mam brandowany inną marką ale zapewne od tego samego chińczyka i sprawdza się, skuwacza używałem kilka razy i działa. Ewentualnie Topeak Hexus II, jest o nim trochę na forum.
krism4a1 Napisano 11 Kwietnia 2016 Autor Napisano 11 Kwietnia 2016 po cholere to w dzisiejszych rowerach? No właśnie, zastanawiałem się czy jest coś dedykowane do standardowej szosy.
Gość Napisano 11 Kwietnia 2016 Napisano 11 Kwietnia 2016 Oprocz wymienionego już Hexus'a moge polecic jeszce SKS tom 18 (niedawno był w dobrej cenie w deca na wyprzedaży, cos kolo 50pln) zasadnicza różnica miedzy nimi to łyzki, Hexus ma 2 plastikowe, Tom ma jedna metalową.W tomie srubokrety jakies takie lepsze...
krism4a1 Napisano 12 Kwietnia 2016 Autor Napisano 12 Kwietnia 2016 Dzięki za wszystkie sugestie, wybór padł na http://www.cyklomania.pl/crank-brothers-multi-17-grafit,id192.html Multi 19 jest droższe o kilkadziesiąt złotych, a ma dodatkowo tylko kilka torxów i jeden więcej wkrętak (dla mnie niepotrzebne te dodatki) Multi 17 z dostawą wyszło 97 zł, więc zmieściłem się z założonym budrzecie. Szalę chyba przelała dożywotnia gwarancja - zobaczymy. Jak dojdzie wrzucę jakiś unboxing, a po jakimś czasie małą recenzję.
konstantyl Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 budrzecie M17 spoko, choć z dętką 29, telefonem awaryjnym, łyżkami i zestawem naprawczym do dętek musiałem już kupić torebkę pod siodło w rozmiarze M
raffik Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Szerokie i godne ustrojstwo. Hexus II chyba bardziej przemyślany i kompaktowy. Daj znać jaka jest jakość ampoli (twardość stali).
krism4a1 Napisano 18 Kwietnia 2016 Autor Napisano 18 Kwietnia 2016 Daj znać jaka jest jakość ampoli (twardość stali) Na razie skręcałem tylko karbon, a to można zrobić nawet długopisem. Będę przeglądał w tym tygodniu suport to przynajmniej sprawdzę jak to wygląda na śrubach skręcających korbę. Ciekawe jak wygląda dożywotnia gwarancja, tak stanowi na opakowaniu.
lewocz Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Wierzysz w te gwarancję Zepsuć się nie ma co, jedyne co się może dziać to pin w imadełku do łańcucha może się zużyć, ale to przecież jest element eksploatacyjny
Gość Napisano 18 Kwietnia 2016 Napisano 18 Kwietnia 2016 Zepsuć się nie ma co, Mi w Hexusie peka obudowa, kiedys chcialem nim odkrecic pedał. ;-P Kluczyk sie nie poddał o dziwo, ale buda pęka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.