ScudAtlantic Napisano 24 Grudnia 2015 Napisano 24 Grudnia 2015 Witam. Wczoraj właśnie odebrałem zamówioną miarkę do łańcucha i okazało się, że łańcuch jest dość rozciągnięty. Miara całkowicie wchodzi w ogniwa oraz jest około 1,5mm luzu. Posiadam łańcuch Shimano CN-HG40, kasetę Alivio HG41 - 8 rzędową (rower Scud Atlantic). Mam przejechane ponad 2000 kilometrów. Nie jestem w stanie określić od ilu kilometrów łańcuch nadawał się do wymiany, dopiero od niedawna zacząłem się interesować osprzętem po zakupie nowego roweru. Sprawdziłem zębatki i nie wyglądają na zużyte. Czytałem, że HG40 są dość tanie i szybko się zużywają. Szukam nowego łańcucha do okolic 50-70 złotych. Natrafiłem na HG71. To będzie dobry wybór, czy polecacie coś innego?
talento259 Napisano 24 Grudnia 2015 Napisano 24 Grudnia 2015 http://www.bikestacja.pl/pl/lancuch-kmc-x8-99-29019.html - to jest bardzo dobry łańcuch w niezłej cenie, możesz też poszukać Campagnolo albo Connexa ale cena będzie odpowiednio większa
Marcin9 Napisano 24 Grudnia 2015 Napisano 24 Grudnia 2015 Hg40 często nazywany jest gumą do majtek Zrób zdjęcie kasety później wstaw je do tego tematu ktoś na pewno pomoże w ocenie. Dobre łańcuch robi connex i kmc ale niestety przekraczają trochę budżet ale czasem warto dopłacić parę zł.
MokryxD Napisano 24 Grudnia 2015 Napisano 24 Grudnia 2015 Jak mówisz, że przymiar wchodzi całkiem w łańcuch i jeszcze zostaje luz, to pewnie nie tylko łańcuch wymaga wymiany.
modrzew Napisano 24 Grudnia 2015 Napisano 24 Grudnia 2015 Jeśli nic jeszcze nie przeskakuje, to tu nic nie wymaga wymiany. Jeździć aż zajeździsz i wtedy nowy komplet kaseta + łańcuch. Przymiar nie określa, że łańcuch jest do kosza, tylko że kaseta może nie przyjąć nowego - aż tyle i tylko tyle.
Mod Team sznib Napisano 24 Grudnia 2015 Mod Team Napisano 24 Grudnia 2015 KMC X8, polecam. Najlepiej kupić 2 i rotować co 500km, starczy na dłuuugo.
MikeSkywalker Napisano 24 Grudnia 2015 Napisano 24 Grudnia 2015 Podpisuję się pod X8, najlepiej wersja w całości niklowana. O niebo lepszy od gumki którą miałeś. A z rację tego że wspomniany łańcuch na pewno zniszczył kasetę zajdź do końca i zmień całość.
phoe Napisano 24 Grudnia 2015 Napisano 24 Grudnia 2015 Jak już dajemy linki do bikestacja, http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe-1/mtb/lancuchy/8-speed/lancuch-connex-808-5578.html bardzo dobra cena.
ScudAtlantic Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Napisano 25 Grudnia 2015 Umieściłem zdjęcia stanu zębatek.http://www.forumrowerowe.org/topic/152734-korba-i-kaseta-oceniamy-stan-zebatek-napedu-cz2/page-72?do=findComment&comment=1781013 W zasadzie wszystkie biegi wchodzą bez problemu, jednak podczas kręcenia ręką słychać lekki szelest oraz nie chodzi to super płynnie. W czasie jazdy jest to nieodczuwalne. Podejrzewam, że to przez zamontowanie spinki (Connex), rozciągnięcie łańcucha lub po prostu przez złą regulację przerzutki. Dodatkowo zauważyłem, że zaczęła pojawiać mi się rdza na łańcuchu (Podczas ostatniego czyszczenia 2 tygodnie temu nie było jej). Do konserwacji używam Finish Line -Cross Country Wet - na trudne warunki pogodowe.
phoe Napisano 25 Grudnia 2015 Napisano 25 Grudnia 2015 Powinien nowy łańcuch się przyjąć... a jak będzie przeskakiwał, to kasetę będziesz musiał też wymienić. A rdza na łańcuchu shi(t)mano to standard, nawet po jeździe w mżawce się robi rudy, czy po spłukaniu roweru wodą.
modrzew Napisano 25 Grudnia 2015 Napisano 25 Grudnia 2015 Jak już dajemy linki do bikestacja, http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe-1/mtb/lancuchy/8-speed/lancuch-connex-808-5578.html bardzo dobra cena. O ile jest rzeczywiście dostępny, bo u nich z tym różnie bywa, pomimo że podają na stronie że tak.Na te Conneksy bywa dobra cena w różnych sklepach, tyle że jak się zamówi czy zadzwoni to nie ma. Ot taki wirtualny towar na którego robi się „promocję” żeby się pojawiał wysoko w wynikach wyszukiwania, a jak klient zajrzy to może co innego kupi
seraph Napisano 25 Grudnia 2015 Napisano 25 Grudnia 2015 Jak już napisałem w temacie o ocenie stanu napędu nie podoba mi się 5 i 6 zębatka najbardziej i nowego łańcucha może to już nie przyjąć.
ScudAtlantic Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Napisano 26 Grudnia 2015 Jak już dajemy linki do bikestacja, http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe-1/mtb/lancuchy/8-speed/lancuch-connex-808-5578.html bardzo dobra cena. Nie wiem co to za promocja z 99zł, bo widzę na Allegro za 59zł + 8zł za dostawę do paczkomatu i pewnie jednak na to się zdecyduję. Chyba, że ktoś uważa, że za taką cenę dorwę coś lepszego. Poza tym BikeStacja ma inwentaryzację i wysyłki dopiero na nowy rok będą realizować.
BikerLight Napisano 26 Grudnia 2015 Napisano 26 Grudnia 2015 A rdza na łańcuchu shi(t)mano to standard, nawet po jeździe w mżawce się robi rudy, czy po spłukaniu roweru wodą. Łańcuchy Shimano to zasadniczo paździerz, ale mokry łańcuch niezależnie jakiej byłby firmy złapie rudą jak się go nie wytrze. Jak nie na ogniwach i rolkach to na pinach a to jeszcze gorzej
ScudAtlantic Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Napisano 31 Grudnia 2015 Popełniłem gafę... Zapomniałem o ilości ogniw. HG40 miał 116, a Connex ma 114. Dodatkowo stary łańcuch w stosunku do nowego jest rozciągnięty o pół ogniwa (oczywiście zmierzone na 114 ogniwie). Dołączam zdjęcie różnicy długości. Założyłem nowy łańcuch i okazało się, że wszystkie biegi, nawet skrajne wchodzą bez problemu. Nic nie przeskakuje i nie szeleszczy. Jednak niepokoi mnie naprężenie na największych zębatkach (zdjęcie). Mogę naprężyć łańcuch o centymetr (kolejne zdjęcie). Wiadomo, że na krzyżowym ułożeniu się nie jeździ, jednak może się zdarzyć, że przypadkowo jakimś niefortunnym ruchem można taki układ uzyskać. Jeszcze nie jechałem rowerem. Zostawić to w spokoju? Może to przynieść jakieś konsekwencje? Zerwanie łańcucha? Szybsze zużycie przerzutki?
MikeSkywalker Napisano 31 Grudnia 2015 Napisano 31 Grudnia 2015 Wiadomo, że na krzyżowym ułożeniu się nie jeździ No właśnie, nie jeździ się. A teraz wrzuć sobie drugie, skrajne przełożenie - czyli młynek z przodu i największą zębatkę na kasecie. Tego używa się częściej Jeśli wydłużysz łańcuch wózek Ci się podniesie, nie będzie tak napinał przy miększych przełożeniach i może obijać się o ramę/korpus przerzutki.
ScudAtlantic Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Napisano 1 Stycznia 2016 W czasie jazdy na mniejszych zębatkach przy silniejszym pedałowaniu łańcuch przeskakuje. Regulacja nie pomaga. Więc po prostu łańcuch musi się dopasować do zjechanej kasety. Nie widzę sensu robienia tego i wracam do "HGumkiodmajtek40" i dojadę kasetę do końca. Dziękuję za udzielone mi rady. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego nowego roku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.