Theraphos Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 No własnie w mojej meridzie matts sport 500 05' (rama 06' a osprzet z 05'tki ) postanowiłem wymienic hamulce na tarcze bo co jak co ale w zimie i na jesien o wiele lepiej pracują troszke gorsze tarcze niz mokre v'ki :029: Pozatym moje koła tez juz powoli powinienem oddac do centrowania bo powoli hamulce bedą mi ocierały No wiec pytanie do was... Jakie tarcze i zaciski (przód i tył) wybrac? Mysle ze 200-300 zł to max jaki uda mi sie uzyskac przed zimą... Czy dźwignie moge zostawić czy tez musze kupic? Z góry dzieki za odpowiedź http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=4&gr=20&id=136 (wszystko identyczne tyle że ramka rocznik 2006 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 ja bym proponowal ze 300 zl kupic na przod tylko hydrauliczna deorke , a o tyle pomyslec za rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Dobrzeby było zeby bylo te 300zł mianowicie 320zł za tyle kupisz przod+tyl avida bb5. Jeden z lepszych mechaników na rynku. p.s. masz piasty pod tarcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 wg specyfikacji ze strony meridy wyglada ze nie . Wiec musisz doliczyc koszt piasty, szprych i przeplecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 22 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ja tam proponuje swoje tektro Aquile...przez rok jak je mam nigdy mnie nie zawiodły a siłą i modulacja stoją na wysokim poziomie p+t = około 280 zł... klocki pasują od mechanicznej deorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theraphos Napisano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 No wiec postawilem na avid bb5. We wrzesniu kupie przód a na nowy sezon tył. Ps ile mogą kosztowac piasty pod tarcze? taka średnia półka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 novatec 60-80pln, dt >100, deore 50-60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 odradzam przedniego novatecka, sa mam i po roku ma luzy na ośce, podobno łożyska do niego kosztują 40 zeta (połowa nowej piasty) ale to jeszcze dokładnie sprawdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 paisty pod tarcze srednia polka to np LX ale to tylko pod center lock wiec lipa ogolnie wiec dalej mamy xt do kupienia za 250zł komplet przy dobrych wiatrach,DT bedzie cerit tylnia za 250zł przedni w okolicach 140 chyba....tansze beda jakies NSy czy Novatecki juz od 150zł komplet mozesz probowac kupic.sam zdecydowalem sie na DT(mam nawet taka sama rame jak ty tylko ze malowanie 700 i tez kupowalem tarcze do niej jakis czas temu)aktualnie maja okolo 1500km przebiegu w tym okolo 200 w ciezkich warunkach a z 30km w ektremalnie ciezkich i chodza jak nowe(kupilem na tyl Cerita a na przod Onyx-akurat w bardzo dobrej cenie dostalem).niestety najlepsza opcja jest anjdrozsza czyli kupienie calych nowych kol,obrecze pod tarcze beda mocniejsze a piasty i szprychy i tak nowe potrzebujesz,niestety komplet takich kulek raczej z nizszej niz sredniej polki kosztuje juz okolo 400zł.... Sam z poczatkowej fazie mialem przednie kolko kupic z tacze do niego a tyl pozniej ale kupilem jeden model tansze tarcze troche dolozylem i komplet na dwa kola oraz posprzedawalem troceh gratow na allegro i na tylnie koleczko tez starczylo nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theraphos Napisano 29 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 szaq - dzieki za odpowiedź A co do malowania to tez mam takie jak w 700 tyle ze z 2006 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 na piastach nie powinno sie oszczędzać, lepiej kupić lepsze bo jak zaczną strzelać trzeszczeć chrupać albo łożyska będą do wymiany po sezobie to cię to toprowadzi do białej gorączki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.