Jeremiach Napisano 28 Lipca 2015 Napisano 28 Lipca 2015 Witam Posiadam HTC ONE m8. Poszukuje czujnika kadencji pod endomondo. Jedyne co znalazłem to w DECATHLONIE z ANT+, ale jest już nie dostępny. Co do pulsometru to sprawdzałem w Decathlonie i opaska w technologi SMART działała, próbowałem też z ANT+ ta nie działała. Teraz pytanie czy opaska miała słabą baterie bo czytałem tutaj na forum że tak było, czy mój telefon nie ma ANT+ PS Telefon na fabrycznym oprogramowaniu. Bez rootowania itp.
Gość Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 Na telefonie mozesz sprawdzic w Endo czy masz opcje do wlaczenia czujnkow ANT+ Endo->Ustawienia->Ustawienia Akcesoriow -> i tu na liscie Czujniki Ant+. Jesli w to klikniesz a telefon ma wbudowanego ANT+ to masz guzik Uaktywnij czujniki, liste zapamietanych urzadzen. Jesli telefon ine wspiera ANT+ to po wybraniu jak wyzej masz info "Wydaje się ze ten telefon nie wpiera sprzetu ANT+ ale sprobuj z ANT USB"
mucher Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 http://www.thisisant.com/directory/ -M8 tam nie widzę na liście, więc pewnie nie ma ANT+ Ewentualnie aplikacja ipbike i ipsensorman zamiast endomondo, no ale na brak chipa to nie pomoże.
jgrabowski Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 Ja używam czujnik Panobike z iPhonem po Bluetooth Smart. Powinien działać z Androidem skoro opaska działała. Moim zdaniem czujnik Topeak jest przemyślany i dobrze działa. Polecam.
Jeremiach Napisano 30 Lipca 2015 Autor Napisano 30 Lipca 2015 Na telefonie mozesz sprawdzic w Endo czy masz opcje do wlaczenia czujnkow ANT+ Endo->Ustawienia->Ustawienia Akcesoriow -> i tu na liscie Czujniki Ant+. Jesli w to klikniesz a telefon ma wbudowanego ANT+ to masz guzik Uaktywnij czujniki, liste zapamietanych urzadzen. Jesli telefon ine wspiera ANT+ to po wybraniu jak wyzej masz info "Wydaje się ze ten telefon nie wpiera sprzetu ANT+ ale sprobuj z ANT USB" W ustawieniach akcesoriów mam ANT+, czyli pewnie działa. Ja używam czujnik Panobike z iPhonem po Bluetooth Smart. Powinien działać z Androidem skoro opaska działała. Moim zdaniem czujnik Topeak jest przemyślany i dobrze działa. Polecam. Można wiedzieć w jakiej cenie?? Znalazłem ten sklep, ale pierwszy raz na oczy go widzę. http://www.bikeman.pl/produkty,2?search=panobike
jgrabowski Napisano 30 Lipca 2015 Napisano 30 Lipca 2015 Jeśli dobrze pamiętam zapłaciłem ok. 160 PLN. Kupowałem w trifit.pl (ale odbierałem lokalnie bo sklep w moich okolicach).
Gość Napisano 31 Lipca 2015 Napisano 31 Lipca 2015 W ustawieniach akcesoriów mam ANT+, czyli pewnie działa. No nastepny krok czyli proba aktywowania czujnikow da odpowiedz na to pytanie. Bo wtedy pojawi sie to co podalem wyzej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.