Rulez Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 A już jak czytam takie posty, to bał bym się kupować Gianta czy Kellysa na karbonowej ramie, zwłaszcza w Lubiniu bym się bał ... Tobo gdzie ta opieka bo chyba nie w Polsce? Generalnie Trek i Scott traktują nas nieco po macoszemu i łatwiej Polakowi reklamować na zachodzie niż w kraju. Jeśli można rozciągnąć takie podejście na wszystkie sklepy i dystrybutorów, to tym bardziej bym się bał ...
Mod Team adamos Napisano 16 Lipca 2015 Mod Team Napisano 16 Lipca 2015 · Ukryte przez Mieciu, 17 Lipca 2015 - Brak powodu Ukryte przez Mieciu, 17 Lipca 2015 - Brak powodu Tak, od razu rozciągnijmy takie podejście na wszystkie sklepy i dystrybutorów.I na wszystkie ramy z węgla.
user80 Napisano 16 Lipca 2015 Autor Napisano 16 Lipca 2015 A już jak czytam takie posty, to bał bym się kupować Gianta czy Kellysa na karbonowej ramie, zwłaszcza w Lubiniu bym się bał ... Jeśli można rozciągnąć takie podejście na wszystkie sklepy i dystrybutorów, to tym bardziej bym się bał ... Giant akurat dlugo siedzi w kompozytach i ma wlasny proces technologiczny wiec nie rozumiem czemu Gianta bys sie bal. Kellys to pewnie tak.
Rulez Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Ponieważ człowiek który to napisał handluje Giantami i Kellysami (widać jakie ma podejście do swojej pracy i całości zagadnienia), to, że Giant ma własny proces technologiczny nie znaczy, że z ich ramą nie będzie problemów ... wystarczy, że jakiś kamień uszkodzi strukturę ramy, a gwarant się wypnie ...
marcin_ostrów Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Rulez , że tak zapytam, ile widziałeś uszkodzony fulli karbonowych w ten sposób ? I nie piszę o wydmuszkach xc czy szosach. Konkretnie o fulle am/enduro pytam No i drugie pytanie , na ilu fullach karbonowych Ty jeździłeś ? Więcej jak dwa dni dodam Trek ....jak ktoś wpadł na pomysł wkładania łożysk bezpośrednio w karbon , to cóż....powodzenia M
beskid Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Temat o ile się nie mylę dotyczy fulla XC ewentualnie AL a do tego nie tyranego w górach więc nie widzę powodów by nie mógł by być carbon. Problem w tym, że taki sprzęt będzie odpowiednio kosztował a tutaj Spec Camber to "kosmos cenowy". @tobo słusznie napisał, że jak ktoś chce wydać grube oszczędności na rower i to na lata to pakowanie się w carbon jest nie koniecznie dobrym rozwiązaniem. Nie chcę nikogo pouczać ale niech się nie wypowiadają ci co zmieniają sprzęt co sezon Jak jest w przypadku autora tematu nie mam pojęcia.
Sol Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Spox, ale mimo to fajnie byłoby nie zostawić tematu w zawieszeniu, bo ktoś mógłby pomyśleć, że carbon to nietrwały materiał albo mniej wytrzymały niż alu albo w ogóle bez sensu. Tymczasem może się okazać trwalszy i wytrzymalszy niż alu (które btw też się starzeje), a więc per saldo być lepszą inwestycją na lata. Piszę celowo "może" bo jest to jeszcze na tyle nowy materiał, że trudno znaleźć wieloletnich użytkowników. Tyle, że aby dobrze wycelować z zakupem i cieszyć się bezproblemową eksploatacją trzeba wiedzieć jakich modeli/roczników/rozwiązań unikać, typu wspomniany przez marcina pomysł Treka. Dlatego jestem dalej ciekawy gdzie i co najbardziej się sypało. Zawsze się tam jakoś taka wiedza przyda
Galvatron Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Kompozyt czasami wymaga klucza dynamometrycznego lub jakichś specjalnych, dedykowanych smarów/preparatów. Z drugiej strony, nie zostają na nim wgniecenia i lepiej znosi pewne obciążenia/naprężenia. Ewentualne dziury są do załatania, przynajmniej w teorii. Poza tym zapominacie, że na rower trzeba patrzeć jako na całość. Oprócz materiału ramy są jeszcze zawieszenie, osprzęt i koła.
tobo Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 tego to ja już Tobo nie mogę zrozumieć To bardzo proste. Miałem/mam 3 karbonowe rowery, z żadnym nie miałem problemu. Jeden full, jeden uszosowiony mtb i jedna szosa. Więc gdybym miał wystawić opinię na tej podstawie to jednoznacznie poleciłbym ramę z takiego materiału. Praca jednak mocno zmienia punkt widzenia. do 3 mogę dodać trzy zera a trójkę pomnożyć razy dwa. Porównanie karbon - alu co do uszkodzeń ramy (ogólnie, bez względu na przyczynę) - te drugie mogę policzyć na palcach jednej ręki przez kilka lat. Karbonów sporo... Ostatni raz wczoraj - upadek na asfalcie, szosa, kierownica uszkodziła górną rurę, trafienie było niebezpośrednio - kierownica - rama, odcinek owinięty owijką. Podsumowując - powtórzę - bezstresowe dla użytkownika w zdecydowanej większości będzie aluminium. To podobnie jak np z hydraulikami Avida czy tanimi Shimano. Wielu pisało: "mam Avidy od ... lat i nigdy nie miałem z nimi problemu".Teraz posiadacze budżetowych hydraulików Shimano też piszą że radość ich rozpiera bo w rowerze za 1500 zł dostali tarczówki i wszystko hula jak należy. A ja za pierwszym i drugim razem odradzałem i nadal odradzam te hamulce, hydro acery, altusy i. alivio to zmora w serwisach, większa niż elixiry.
phoe Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Alu może i jak lekko dostanie to się wygnie, ale karbon się potrafi rozwarstwić nawet od uderzenia większym kamieniem w dolną rurę, wiem że to dotyczy głównie tanich chińskich ram, ale topowe modele też czasami lubią psikusa wywinąć, dużo jest przecież rożnych zdjęć na necie z pękniętym karbonem w bardzo dziwnych miejscach, typu mocowanie koszyka na bidon, czy przy otworach do wewnętrznych prowadzenia linek. Kierownice karbonowe też potrafią się w pół złamać, co przy alu jest dość mało prawdopodobne. Zawodowiec to dostanie koleją ramę, a zwykły zjadacz chleba musi kupić nową, lub liczyć na wymianę w ramach gwarancji i bez roweru w sezonie kilka tygodni? A wszystko to bo chcieliśmy mieć droższa, trochę lżejszą, mega ultra nowoczesna ramę, której tak naprawdę nie potrzebowaliśmy.Pomijając już fakt, że trzeba nawet uważać przy głupim dokręcaniu sztycy żeby tego za mocno nie zrobić itp itd.... i po co komu to? Lepiej wydać kasę na lepsze koła itp, a wyjdzie wagowo na całym rowerze podobnie mając 10-13k na fulla.
Sol Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Wszystko fajnie, tylko ja bym nadal chętnie poczytał o konkretach, czyli przykładach ram górskich w których coś dupnęło, tudzież dlaczego. Na razie rozmawiamy głównie o tym co by było gdyby - czyli tak naprawdę o niczym.
beskid Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Na razie to cały temat jest o niczym bo nie pojawił się ani jeden link sprzętu czy to dostępnego czy potencjalnie dostępnego czy to z jednego czy drugiego materiału.
Rulez Napisano 16 Lipca 2015 Napisano 16 Lipca 2015 Ale co "norma" to jakiś konkret ?, konkret to takie pasy bezpieczeństwa : http://allegro.pl/pasy-bezpieczenstwa-norma-zsrr-ussr-secu-i5359875469.html Chodziło o pasy ?
MarcinGoluch Napisano 20 Lipca 2015 Napisano 20 Lipca 2015 A już jak czytam takie posty, to bał bym się kupować Gianta czy Kellysa na karbonowej ramie, zwłaszcza w Lubiniu bym się bał ... Jeśli można rozciągnąć takie podejście na wszystkie sklepy i dystrybutorów, to tym bardziej bym się bał ... Ja bym się w Lubiniu też bał. Pisałem to z doświadczenia które udało mi się uzyskać jeszcze z czasów jak z branżą miałem nie wiele wspólnego (Scott Ransom DeJota czy Mortisa), Scale i rozkręcające się piasty kolegi z Lubina. Niemcy naprawiali Equalizera kilka razy i liczyli tylko koszt przesyłki a polska dystrybucja stwierdziła, że jak nie krajowy to mamy się bujać. Niemcy finalnie sprzedali nowego Equalizera poniżej 50% tego co zawołali Polacy. A inne doświadczenie ze Scottem już z czasów pracy w branży to mSport kilka lat temu też z nim handlował. Tylko 80% reklamacji od ręki mogłem odrzucić bo klucz rozpatrywania przez dystrybutora była naprawdę dziwny. http://www.canadiancyclist.com/races12/taiwan/parttwo/ Na zdjęciach widać największą fabrykę Gianta w Taichung. W kilku miejscach wyszło na jaw to co branża skrzętnie ukrywała przez grube lata czyli kto zaopatruje się w Giancie Scott, Colnago, Bontrager (komponenty Treka). Koła karbonowe robione m.in. dla Bontargera i firmy Token. Na 2015 wszystkie węgle Gianta przychodzą z nowej fabryki w Holandii która pozwoliła praktycznie podwoić moce na produkcji węgla. Idąc jedna za słowami Tobo i Beskida faktycznie wolał bym oszczędności wydać na mega osprzęt z bardzo dobrym alu niż brać na grube lata carbon i przyoszczędzić na osprzęcie.
venom2000 Napisano 20 Lipca 2015 Napisano 20 Lipca 2015 http://www.konaworld.pl/menu,158,rowery_kona_2015 http://www.konaworld.pl/menu,47,rowery_kona_2014
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.