arek094 Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Witam, Poszukuję roweru głownie do jazdy po asfalcie ew. lekki teren. Na razie nie jeżdżę dużo, więc chciałbym wydać około 400 zł na tą przyjemność. Rowerem powinno się łatwo jeździć, i powinien być lekki. Oczywiście chodzi mi o używane rowery. Wiem że budżet trochę ciasny, ale mam nadzieje że coś fajnego się do niego znajdzie. Dodam jeszcze że nie bardzo znam się na rowerach. Mój wzrost to 186 cm, waga 80 kg.
arek094 Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Napisano 4 Czerwca 2015 znaczy to nie musi być jakiś super lekki, chodzi mi żeby rama była aluminiowa. Bo aktualnie jeżdżę rowerem który ma około 8 lat i jest od komunii. Więc po prostu szukam coś lepszego od niego.
Samvimes Napisano 4 Czerwca 2015 Napisano 4 Czerwca 2015 Na OLX'ie spokojnie wyrwiesz starszy rower do rekreacyjnej jazdy. Sam np mam na sprzedaż Meride Kalahari, która pewnie wystawie w zbliżonej cenie (rower po bracie, gdyby nie był za mały na wszystkich z mojej rodziny chętnie bym go zostawił jako bulkowoz).
arek094 Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Napisano 4 Czerwca 2015 ale to ktoś pomoże mi jak mam szukać i na co zwracać uwagę? Jaka firmę wybrać albo której unikać. Ile cali koła oraz rama. Dodam że wzrost to 186 a waga około 80 kg. Jestem zielony w temacie rowerów więc prosił bym o jakieś drobne porady.
marco68 Napisano 6 Czerwca 2015 Napisano 6 Czerwca 2015 Cóż musisz zdać sobie sprawę że przy twoim wzroście musisz mieć dużą ramę lub rower na kołach od 27,5 do 29 cali a takich w tych pieniądzach nie znajdziesz, niektórzy za podobne lub większe pieniądze kupują same koła a gdzie reszta?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.