qbas187 Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Witam, mam problem Zamówiłem siodełko jednak niestety jego widełki są za wąskie i nie pasują do nakładek trzymaj,ących go na sztycy. Czy jestem w stanie jakoś to odgiąć by nie zepsuć?
tomek040982 Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Próbowałeś mocować bardziej z tyłu siodełka?
tobo Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Jest to wada fabryczna - pręty na całym prostym odcinku do przedniego i tylnego zagięcia powinny umożliwić osadzenie jarzma sztycy.
mklos1 Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Normalnie szyny mają rozstaw 43 mm mierzone od środka prętów. Odnoszę też wrażenie, że nie są równoległe.
qbas187 Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 niestety nie są, siodełko sprowadzone z Chin i takie efekty... Da się to jakoś ,,nagiąć'' ?
mklos1 Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Na chwilę obecna nadaje się do kosza, więc nie masz nic do stracenia.
BikerLight Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Da się to jakoś ,,nagiąć'' ? Jeśli uda Ci się to "nagiąć" to tym bardziej bym takie siodło wyrzucił.
Rulez Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Nagięcie skończy się wyłamaniem prętów z tworzywa.
kabudza Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Ja bym w ogóle nie zaufał takiemu siodełku. Kiedyś podobne chińskie cacko strzeliło mi pod tyłkiem podczas jazdy do pracy. Musiałem postać dłuższą chwilę na poboczu aż dojdę do siebie Jeśli dbasz o swoje klejnoty rodowe to pozbądź się tego potencjalnego kastratora.
adriansocho Napisano 9 Kwietnia 2015 Napisano 9 Kwietnia 2015 Specyfika chińskich części, mi też zdarzało się, że jakaś rzecz kupiona w chinach miała coś nie tak, ostatnio źle nagwintowane otwory obejm gripów. Domyślam się, że to siodełko kosztowało mniej niż 50 pln?
Mod Team Pixon Napisano 9 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2015 Nagiąć pręty od sztycy? Dobre sobie. Nie chciałbym się z Tobą siłować na łapy jakbyś był w stanie tego dokonać
qbas187 Napisano 9 Kwietnia 2015 Autor Napisano 9 Kwietnia 2015 Dalo rade! Dostalem filmik od chinczykow i troche odgialem wlazylem klocek, odstawilm na jeden dzien i dziala!! a siodelko to.podroba adamo za 30dolcow takze szkoda bylo wywalic
BikerLight Napisano 11 Kwietnia 2015 Napisano 11 Kwietnia 2015 Nagiąć pręty od sztycy? Dobre sobie. Nie chciałbym się z Tobą siłować na łapy jakbyś był w stanie tego dokonać Ja zaś bym się posiłował, prawdopodobnie te pręty są wykonane z plasteliny ryzyko przegranej więc akceptowalne Odkładając na bok cynizm @@qbas187 nie boisz się że wyprostowany w ten sposób pręt odkształci się w tym samym miejscu do tego w najmniej odpowiednim momencie...? Prawa Merphy'ego są nieubłagane
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.