Skocz do zawartości

[siodełko] nie pasuje do sztycy

qbas187

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam problem

Zamówiłem siodełko jednak niestety jego widełki są za wąskie i nie pasują do nakładek trzymaj,ących go na sztycy. Czy jestem w stanie jakoś to odgiąć by nie zepsuć?

post-171857-0-32899500-1428086319_thumb.jpg

Napisano

Jest to wada fabryczna - pręty na całym prostym odcinku do przedniego i tylnego zagięcia powinny umożliwić osadzenie jarzma sztycy.

Napisano

Ja bym w ogóle nie zaufał takiemu siodełku. Kiedyś podobne chińskie cacko strzeliło mi pod tyłkiem podczas jazdy do pracy. Musiałem postać dłuższą chwilę na poboczu aż dojdę do siebie ;)

Jeśli dbasz o swoje klejnoty rodowe to pozbądź się tego potencjalnego kastratora.

Napisano

Specyfika chińskich części, mi też zdarzało się, że jakaś rzecz kupiona w chinach miała coś nie tak, ostatnio źle nagwintowane otwory obejm gripów. Domyślam się, że to siodełko kosztowało mniej niż 50 pln?

• Mod Team
Napisano

Nagiąć pręty od sztycy? Dobre sobie. Nie chciałbym się z Tobą siłować na łapy jakbyś był w stanie tego dokonać :D

Napisano

Dalo rade! Dostalem filmik od chinczykow i troche odgialem wlazylem klocek, odstawilm na jeden dzien i dziala!!

a siodelko to.podroba adamo za 30dolcow takze szkoda bylo wywalic ;)

Napisano

Nagiąć pręty od sztycy? Dobre sobie. Nie chciałbym się z Tobą siłować na łapy jakbyś był w stanie tego dokonać :D

Ja zaś bym się posiłował, prawdopodobnie te pręty są wykonane z plasteliny ryzyko przegranej więc akceptowalne :D

Odkładając na bok cynizm @@qbas187 nie boisz się że wyprostowany w ten sposób pręt odkształci się w tym samym miejscu do tego w najmniej odpowiednim momencie...? Prawa Merphy'ego są nieubłagane ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...