leruaa Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 Witam! Dostałem na święta licznik rowerowy jak w temacie B'Twin Count 8. Dopiero dziś zebrałem się, żeby go zamontować i mam problem. Montuje wszystko jak w instrukcji, w liczniku ustawiłem rozmiar koła itp, ale niestety nie pokazuje on żadnego pomiaru. Odbiornik reaguje na przycisk "test" więc bateria raczej sprawna. Przejechałem się chwilę i nic, zero pomiaru. Trzeba go jakoś aktywować, żeby połączył się z czujnikiem? Nie mam pojęcia co może być. Nie chcę lecieć do Decathlonu że zepsuty jak może go źle zamontowałem... Załączam zdjęcia jak jest umieszczony. Pozdrawiam!
Nepalczyk Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 A ten magnes nie jest za daleko od nadajnika?
leruaa Napisano 20 Marca 2015 Autor Napisano 20 Marca 2015 przechylałem "dziub" nadajnika do magnesu i tez nic to nie dawało... Poza tym, jak to miało by być aż tak super blisko to nie będzie ryzyka że przy jakiś wstrząsach nadajnik się przesunie i będzie o szprychy uderzał? Dociągnąłem go jak się dało tylko trytkami / zippami / opaskami z zestawu ale nie jest to jak dla mnie super stabilne...
Baikal Napisano 20 Marca 2015 Napisano 20 Marca 2015 może to głupie ale bateria w czujniku tez ok ? pomachaj samym magnesem przed czujnikiem wtedy na pewno będziesz wiedział, czy nie chodzi o odległość
leruaa Napisano 20 Marca 2015 Autor Napisano 20 Marca 2015 No niby jest ok, bo jak naciskam przycisk testy to światełko się świeci. Zaraz przetestuje machanie...
Nepalczyk Napisano 21 Marca 2015 Napisano 21 Marca 2015 No ja w moim rowerze mam może z 3mm prześwitu? Jak koło jest proste i nie ma luzu to nie ma prawa za bardzo nic się stać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.