Skocz do zawartości

[1299] KARBON ROWER MTB TRAIL B4 Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fajnie nawet wygląda, i osprzęt. Tylko dziwi mnie trochę ta korba czy to naprawdę 48t. Taki trochę cross trochę 29er, ogólnie jak dla mnie w tym budżecie to ciekawa propozycja. Chyba, że coś przeoczyłem

Napisano

Karbon zdecydowanie lepszy. Namówiłem ostatnio kolegę i nie narzeka. Rower moim zdaniem złożony przez kogoś z głową - dobra geometria, w miarę krótki mostek, porządne opony, gripy czy siodełko, hydrauliczne Shimano... W tej cenie trudno oczekiwać więcej.

Napisano

Jeśli korba jest faktycznie taka jak w opisie to nie jest złożony z głową :) Zdjęcie pokazuje coś innego, bardziej prawdopodobnego. 

Napisano

Jeśli korba jest faktycznie taka jak w opisie to nie jest złożony z głową Zdjęcie pokazuje coś innego, bardziej prawdopodobnego. 

To fakt. Ciężko ząbki policzyć przez osłonę dużej zębatki, ale mała i średnia wyglądają raczej na klasyczne 22-32. Warto zapytać, Centrum Rowerowe ma dobry customer service, to policzą ;)

Napisano

To jest rower o geometrii trail, nie MTB. Nieco upraszczając, ten bardziej wypłaszczony kąt rury sterowej powoduje, że będzie lepiej zjeżdżał, ale na podjazdach i prostych będzie wymagał więcej wysiłku.

Napisano

Skoro wiesz że się do MTB zaliczają to po co drążysz?  :unsure:

@@Galvatron ma rację - na forum MTB często jest używane jako synonim XC pomimo tego że to drugie jest bardziej wyspecjalizowanym pojęciem rowerów zaliczanych do MTB. 

Napisano

Nie tylko na forum. Rowery górskie o geometrii innej niż XC to w Polsce margines, dlatego w naszych warunkach określeń "rower górski", "MTB" i "XC" można używać wymiennie. Nawet największa polska impreza XC nosi nazwę "Grand Prix MTB".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...