Mar9 Napisano 3 Marca 2015 Napisano 3 Marca 2015 Witam, Planuje zakup roeru KARBON ROWER MTB TRAIL B4 z portalu allegro, rower górski. http://allegro.pl/karbon-rower-mtb-trail-b4-29er-alu-disc-kolory-cr-i5058225675.html Jesteście w stanie mi doradzić czy jest to dobry rower do ceny 1300 zł z góry dzięki
copone Napisano 3 Marca 2015 Napisano 3 Marca 2015 Fajnie nawet wygląda, i osprzęt. Tylko dziwi mnie trochę ta korba czy to naprawdę 48t. Taki trochę cross trochę 29er, ogólnie jak dla mnie w tym budżecie to ciekawa propozycja. Chyba, że coś przeoczyłem
Mar9 Napisano 4 Marca 2015 Autor Napisano 4 Marca 2015 Jeszcze zastanawiam się nad tym modelem http://allegro.pl/rower-big-nine-29-romet-rambler-1-0-altus-disc-wps-i5077918417.html
Wooyek Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Karbon zdecydowanie lepszy. Namówiłem ostatnio kolegę i nie narzeka. Rower moim zdaniem złożony przez kogoś z głową - dobra geometria, w miarę krótki mostek, porządne opony, gripy czy siodełko, hydrauliczne Shimano... W tej cenie trudno oczekiwać więcej.
tobo Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Jeśli korba jest faktycznie taka jak w opisie to nie jest złożony z głową Zdjęcie pokazuje coś innego, bardziej prawdopodobnego.
Wooyek Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Jeśli korba jest faktycznie taka jak w opisie to nie jest złożony z głową Zdjęcie pokazuje coś innego, bardziej prawdopodobnego. To fakt. Ciężko ząbki policzyć przez osłonę dużej zębatki, ale mała i średnia wyglądają raczej na klasyczne 22-32. Warto zapytać, Centrum Rowerowe ma dobry customer service, to policzą
Galvatron Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 To jest rower o geometrii trail, nie MTB. Nieco upraszczając, ten bardziej wypłaszczony kąt rury sterowej powoduje, że będzie lepiej zjeżdżał, ale na podjazdach i prostych będzie wymagał więcej wysiłku.
Wooyek Napisano 5 Marca 2015 Napisano 5 Marca 2015 To jest rower o geometrii trail, nie MTB. Miałeś chyba na myśli, "trail, nie XC"? Bo MTB = trail (między innymi).
Galvatron Napisano 5 Marca 2015 Napisano 5 Marca 2015 Z tego, co zauważyłem, u nas MTB i XC są synonimami.
MikeSkywalker Napisano 5 Marca 2015 Napisano 5 Marca 2015 Skoro wiesz że się do MTB zaliczają to po co drążysz? @@Galvatron ma rację - na forum MTB często jest używane jako synonim XC pomimo tego że to drugie jest bardziej wyspecjalizowanym pojęciem rowerów zaliczanych do MTB.
Galvatron Napisano 5 Marca 2015 Napisano 5 Marca 2015 Nie tylko na forum. Rowery górskie o geometrii innej niż XC to w Polsce margines, dlatego w naszych warunkach określeń "rower górski", "MTB" i "XC" można używać wymiennie. Nawet największa polska impreza XC nosi nazwę "Grand Prix MTB".
Wooyek Napisano 6 Marca 2015 Napisano 6 Marca 2015 No i git. Będziesz tak dobry i zważysz go, jak przyjdzie?
Wooyek Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Dzięki! Kumplowi wyszło 15,8 kg Jaką wagą ważyłeś?
Wooyek Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 łazienkową zależy może też od rozmiaru Rozumiem, że pomiar metodą: Ty z rowerem minus Ty bez roweru?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.