babaga Napisano 26 Grudnia 2014 Napisano 26 Grudnia 2014 Bo dobry Bóg zrobił co mógł, a teraz trzeba zawołac fachowca” [/size] Szukam roweru MTB dla baby, znaczy dla siebie:) (umiem wymienić dętkę i powiedzieć czy rower jest ładny, śrubokręty, imbusy nie są mi obce o ile wiem co, gdzie i ile dokręcić trzeba, a w przypadku roweru nie zawsze mi to wychodziło. Do tej pory jeździłam na za dużym(19,5) krossie vission, na osprzęcie srama. Regulacja przedniej przerzutki przyprawiała mnie o dodatkowe zmarszczki i raczej kończyła się w serwisie. Sentyment do tego roweru mam duży- Beskidy przejechane i inne ścieżyny, ogólnie traktowałam go uniwersalnie i spisywał się, mniej lub bardziej komfortowo. Nie chcę do niego już dokładać, chcę coś bardziej dopasowanego i nowego. W grę wchodzi tylko przymiarka w sklepie stacjonarnym, więc polecany tu w tym przedziale cenowym silverback raczej odpada. Odwiedziny krakowskich sklepów przede mną, póki co rozglądam się internetowo. Będę wdzięczna za pomoc, opinie, wskazówki - Biorę pod uwagę koło 27,5 chociaż 26 nie wykluczam. Czytałam o „rozwojowej ramie z główką tapered i, że hamulce, i amortyzator ważny (naj) Faktycznie nie chcę tego wymieniać od razu. Wzrost 168cm, noga 75cm, waga 58kg. W Meridzie to chyba 17, w Scottach nie weim, ale tak nim nie siądę to nie będę wiedziała, co bardziej pasuje. Czy S, czy M Poniżej zestawienie 3 rowerów http://katalog.bikeboard.pl/porownaj,rowery,11765%3B11820%3B14370 Na moje oko (z góry przepraszam za dyletanctwo)najbardziej skłaniam się do Meridy- można ją dostać za 3 tyś - nie wiem czy ma tę główkę poszerzaną, ale chyba widelec lepszy od tych dwóch no i lżejsza. Potem ten Scott Contessa Scale 720 - może być problem z dostaniem ;/,a szkoda bo osprzęt podobny do 770 z 2014r, Ta Contessa raz, że geometria damska no i jest ta główka tapered. No i te dwa modele będą poniżej 3 tyś. ewentualnie model z 2015r http://www.scott.pl/produkt/158/466/rower-scale770 ale tu już musiałabym dołożyć, do 300zł jestem w stanie Co Panowie na to?
mam16v Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 raz, że geometria damska żeby uprzedzić wybór redakcja bikeboard robiła pomiary w ramach o geometrii damskiej i męskiej i wymierzyli ,że różnice są rzędu 2mm czyli marketing stworzył geometrie damską a w praktyce jej nie ma i pozostaje Ci wybrać kolor damski a nie geometrie co do meridy -fajne ramy robi ale w kategorii cena-jakość dodanych podzespołów jest badziewiem-są poprostu marki które za 2-3tyś zaproponują rower który merida wyceni za 4tysie
babaga Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Napisano 27 Grudnia 2014 są poprostu marki które za 2-3tyś zaproponują rower który merida wyceni za 4tysie Możesz podać przykłady? Dzięki za info o geometrii damskiej
rodszyld69 Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 chociaż 26 nie wykluczam Przy takim budżecie skierowałbym swoje poszukiwania na 27,5" Czytałam o „rozwojowej ramie z główką tapered i, że hamulce, i amortyzator ważny (naj) NAJ NAJ to przedewszystkim rama resztę szpeju w późniejszej kolejności. Na moje oko (z góry przepraszam za dyletanctwo)najbardziej skłaniam się do Meridy- można ją dostać za 3 tyś - nie wiem czy ma tę główkę poszerzaną, ale chyba widelec lepszy od tych dwóch no i lżejsza. Potem ten Scott Contessa Scale 720 - może być problem z dostaniem ;/,a szkoda bo osprzęt podobny do 770 z 2014r, Ta Contessa raz, że geometria damska no i jest ta główka tapered. No i te dwa modele będą poniżej 3 tyś. Według mnie to contessa też nie ma główki taperowanej, w opisie moze być błąd ewentualnie model z 2015r http://www.scott.pl/.../rower-scale770 ale tu już musiałabym dołożyć, do 300zł jestem w stanie Ten już ramę z główką taperowana posiada
babaga Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Napisano 27 Grudnia 2014 NAJ NAJ to przedewszystkim rama resztę szpeju w późniejszej kolejności. Według mnie to contessa też nie ma główki taperowanej, w opisie moze być błąd ewentualnie model z 2015r http://www.scott.pl/.../rower-scale770 Ten już ramę z główką taperowana posiada Czyli póki co plus dla scotta A w tej Meridzie główkę widać? Nie mogę dotrzeć do konkretnej informacji. No i gdyby trzymać się tylko tej ramy to skotta czy meridy? A może KTM ultra fire uff torebki kupuje się łatwiej
mam16v Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 czy to ma byś rower sportowy czy turystyczny-do maratonów czy uniwersalny inaczej-> sylwetka wyciągnieta do przodu czy bardziej wyprostowana ??
lukeps Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Żaden z rowerów, o których mówicie nie posiada główki taperowanej...Scott Scale 770 posiada dopiero w modelu 2015 --> i jest to najlepsza chyba teraz opcja do wyboru.
babaga Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Napisano 27 Grudnia 2014 inaczej-> sylwetka wyciągnieta do przodu czy bardziej wyprostowana ?? uniwersalny, ale w kierunku wyciągnięcia do przodu Żaden z rowerów, o których mówicie nie posiada główki taperowanej... Scott Scale 770 posiada dopiero w modelu 2015 --> i jest to najlepsza chyba teraz opcja do wyboru. No to robi się jaśniej:) dziękuje
lukeps Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 uniwersalny, ale w kierunku wyciągnięcia do przodu A masz możliwość przymierzyć się do jakiegoś z tych rowerów, o których rozmawiamy?
babaga Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Napisano 27 Grudnia 2014 A masz możliwość przymierzyć się do jakiegoś z tych rowerów, o których rozmawiamy? W Krakowie na Stoczniowców, nie powinno być problemu ze scottem. Tak czytam teraz i w sumie lina Aspect ponoć ta bardziej turystyczna też nie wykluczona
lukeps Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Tak czytam teraz i w sumie lina Aspect ponoć ta bardziej turystyczna też nie wykluczona Moja dziewczyna jeździ na Contessie Scale (tylko koła 29"). Jest nieco wyższa i ma rozm. M. Siodełko ma maksymalnie wyciągnięte i rower ustawiony do sportowej bardziej jazdy, Jej pozycja o dziwo nie jest w ogóle sportowa na tym rowerze z czego jest bardzo zadowolona. Specjalnie jednak dobrałem jej tak rozmiar żeby rower mimo wielkiego koła prowadził jej się lekko.Jeśli chodzi o rozm 27'5" koło to Scott dla Ciebie oferuje albo M w serii Contessa albo S w zwykłej serii Scale.Różnice w geometrii są niewielkie bo 5 do 15mm w wymiarach ale np M z Contessy Scale ma wyższy przekrok niż S z normalnego Scale.Polecam Ci przymierzyć model Scale z rozm. M i S i sprawdź sobie jak się czujesz na obu rowerach.Pamiętaj, że jeśli nie będą mieli modelu 770 na stanie to niech Ci dadzą jakikolwiek inny model Scale nawet karbonowy byle by miał rozmiar S i M. One różnią się tylko osprzętem Aspect'a bym sobie darował prowadzi się trochę jak klocek jest nieco dłuższy
maciejga Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Cześć, wybierz się na stoczniowców i pierwsze przymierz rowery bo damskie/meskie różnią sie rozmiarowo i mimo chęci męskie aspecty były albo za duże albo za małe i wybrała contensse. Obecnie są spore przeceny więc wszystkie rowery dostaniesz sporo taniej, Scale 770 to ok 2600, a 970 widziałem nawet za 2249 Moim zdaniem dopłacanie 600 do modelu 770 by mieć główkę tappered nie ma sensu, jak będziesz chciała zmienić amortyzator to i tak dostaniesz całkiem niezły z prostą rurą. Jeśli masz więcej pieniędzy i chcesz zaszaleć to możesz kupić 760 2014 które teraz można dostać za 3500/3600 Tak czytam teraz i w sumie lina Aspect ponoć ta bardziej turystyczna też nie wykluczona Aspect to linia turystyczna (mniej sportowa geometria, dziury na bagażnik w ramie. Sam mam kilkuletniego Aspecta 30, nic mu zarzucić nie mogę Jeżdżę nim trasy > 100km, w lesie też daje rade, ale następnym rowerem będzie Scale bo kusi mnie bardziej sportowa jazda
lukeps Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Moim zdaniem dopłacanie 600 do modelu 770 by mieć główkę tappered nie ma sensu, jak będziesz chciała zmienić amortyzator to i tak dostaniesz całkiem niezły z prostą rurą. Popieram przedmówcę. To, że główka będzie taperowana to nawet tego nie odczujesz. Jeśli faktycznie macie takie promocje u siebie to bez sensu jest marnować 500/600zł na model 2015 (chyba, że jest po prostu ładniejszy). Za te 600 zł można kupić sobie coś fajnego z odzieży na rower.Co do samego amortyzatora to te Suntoury są proste w budowie i ich serwis nie kosztuje dużo. Mamy w Polsce dobrego dystrybutora z serwisem. Zresztą tak prawdę mówiąc czy przyjdzie Ci do głowy wymienić amortyzator za dwa/ trzy lata? Coraz częściej ludzie kupują po prostu nowy rower zamiast amortyzatora
babaga Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Napisano 27 Grudnia 2014 Popieram przedmówcę. To, że główka będzie taperowana to nawet tego nie odczujesz. Jeśli faktycznie macie takie promocje u siebie to bez sensu jest marnować 500/600zł na model 2015 (chyba, że jest po prostu ładniejszy). Za te 600 zł można kupić sobie coś fajnego z odzieży na rower. Panowie dzięki bardzo Jakby zapomnieć o tej główce to ładniejszy wydaje mi się model 770 z 2014r - sprawdzę jak będzie z rozmiarówką owszem 760 kusi, ale nie wiem czy to już nie byłaby przesada Aspecta też przymierzę - te dziury na bagażnik mogłyby się przydać
lukeps Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Aspecta też przymierzę - te dziury na bagażnik mogłyby się przydać Jak nie wozisz dużych ciężarów to wystarczy bagażnik na sztycę
modrzew Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Moim zdaniem dopłacanie 600 do modelu 770 by mieć główkę tappered nie ma sensu, jak będziesz chciała zmienić amortyzator to i tak dostaniesz całkiem niezły z prostą rurąTo zależy co ostatecznie kupi i co to znaczy "całkiem niezły". Niedługo z prostą sterówką może być tak jak z piwotami pod v-brake Pod 26" idzie jeszcze sporo dostać, ale już trzeba szukać i ceny bywają niezbyt. Pod 29" nieco gorzej, ale to i owo jest. Pod 27,5" praktycznie nie ma sensownych amortyzatorów nie-tapered - nikt takich nie wyprodukował.
babaga Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Napisano 27 Grudnia 2014 To zależy co ostatecznie kupi i co to znaczy "całkiem niezły".Każdy z tych modeli prócz 760 ma Suntour XCR RL-R - co z nim jest nie tak i ile na nim można jeździć? W tym wątku kolega chciał go od razu wymienić, no i ostatecznie zdecydowała się na 760 ;/
lukeps Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Każdy z tych modeli prócz 760 ma Suntour XCR RL-R - co z nim jest nie tak i ile na nim można jeździć? Jak na Twoje potrzeby, wzrost i wagę to w zupełności wystarczy. Wśród osób, które znają się na rzeczy i mają fioła na punkcie rowerów panuje mania "lepszego modelu".Amortyzator zamontowany w tych rowerach posłuży Ci spokojnie kilka lat. Nawet jeśli tak go wyeksploatujesz, że dostanie luzów to jego serwis i wymiana uszczelek nie będą kosztowały tyle co w droższych i lepszych modelach.
maciejga Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Każdy z tych modeli prócz 760 ma Suntour XCR RL-R - co z nim jest nie tak i ile na nim można jeździć? Jest to "tani amortyzator", ale król w swojej cenie Nie napisałaś dokładnie jak/gdzie jeździsz ewentualnie na czym dokładnie wcześniej jeździłaś jak napiszesz to będzie można jakoś się bardziej odnieść Ja jeżdżę na takim amortyzatorze, przejechałem ok 4000-5000km, cześć po asfalcie, sporo po terenie lasek wolski/dolinki i moim zdaniem jest ok. Nie skaczę co prawda z wysokich kamieni i skarp ale z korzeniami, kamieniami na ścieżkach daje rade. W tym wątku kolega chciał go od razu wymienić, no i ostatecznie zdecydowała się na 760 ;/ Problem będzie jak będziesz chciała kupić jakiś bardzo wypasiony amortyzator za ponad 1 500zł. Taki amortyzator jak ma np scale 760 można dokupić i do 770: http://www.bikestacja.pl/pl/czesci-rowerowe/amortyzatory-widelce/amortyzatory-27-5/amortyzator-rock-shox-30-gold-tk-solo-air-27-5-100-czarny-29055.html Podsumowując im wydasz więcej tym będziesz miała lepszy rower ale tak to można wydawać w nieskończoność. Osobiście jeśliby mi fundusz pozwolił kupiłbym 760 (960) ale mając do wyboru 770 z 2014 roku a 770 z 2015 i różnicę 500/600 zł to kupiłbym ten z 2014
rodszyld69 Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Jak na Twoje potrzeby, wzrost i wagę to w zupełności wystarczy No nie wiem czy taka lekka dziołcha 58 kg, ustawi dobrze XCR-a pod swoją wagę, Według mnie ten wideł dobrze pracuje pod rowerzystą min. 70 kg
lukeps Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 ustawi dobrze XCR-a pod swoją wagę A niby dlaczego miałaby tego nie zrobić?
modrzew Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 W tanich sprężyniakach regulacja SAGu jest zwykle iluzoryczna, a żeby go konkretnie "zmiękczyć" pod lekką osobę trzeba by się bawić w wymianę sprężyny. Do tego żeby mówić o amortyzatorze a nie o "uginaczu" potrzebne jest regulowane tłumienie odbicia - czy ten model to oferuje? Oczywiście jeśli komuś takie mankamenty nie wadzą to nie ma problemu.
maciejga Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 Tu jeszcze test tego amortyzatora: http://mtbikes.pl/artykuly/testy/suntour-xcr-lo-krol-budzetowych-widelcow-xc-test-widelca-amortyzowanego-sr-suntour-xcr-lo-2006-100mm/ z garścią komentarzy użytkowników.
mam16v Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 ale czemu promujecie drogie napisy na ramie ?? np tani napis romet proponuje np to: http://allegro.pl/romet-rambler-650b-4-deore-xt-epicon-air-wyprzedaz-i4933922272.html amorek powietrzny ,korby slx,hamuce w tylnym trójkącie ->za te pieniądze extra propozycja
babaga Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Napisano 27 Grudnia 2014 np tani napis romet proponuje np to: http://allegro.pl/ro...4933922272.html amorek powietrzny ,korby slx,hamuce w tylnym trójkącie ->za te pieniądze extra propozycja Spodobał mi się pomysł, żeby zapłacić poniżej 3tyś (Aspect z 2014r) ten wychodzi + 400zł, a na dodatek jest mega pstrokaty fuj;) Ale dziękuję za nowy kierunek. Zerknę na romety, muszę je też w Krakowie namierzyć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.