Skocz do zawartości

[ad absurdum] czyli najbardziej absurdalne twierdzenia z jakimi się spotkaliście! - cz.2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Łapki w dół skłoniły go do nagrania filmów o hejterach, określenia ich jako głupich i wyłączenia ocen filmów na kanale. Więc będzie sobie nagrywał dalej i pewnie wyłączy jeszcze możliwość komentowania :P

Myslisz, ze dlugo tak pociagnie? :)

Mi sie podobaja te jego teksty o "cyferblatach" w liczniku i inne kwiatki. Ewidentnie stara sie byc elokwentny na sile i co drugie zdanie z tego wychodzi niepoprawne gramatycznie. Translator google lepiej mowi po polsku od niego  :laugh:  :laugh:  :laugh:  :icon_lol:  :icon_lol:  :icon_lol:

Napisano

Przed wszystkim trzeba mieć dystans do siebie i do tego co się robi jak i do tych co na nas patrzą

Trzeba :) Co nie zmienia faktu, że ocena cudzej pracy - nawet skrajnie nieudolnej - powinna mieć podłoże merytoryczne. Krytyka przez pryzmat jego pochodzenia czy "wieśniackiego akcentu" tylko go utwierdzi, że hejterzy hejtują dla zasady a do jakości nic to nie wniesie.

W tym drugim przypadki to nie krytyka a tylko stwierdzenie

Takie lingwistyczne interpretacje proponuję zostawić politykom w TVP.

EOT 

• Mod Team
Napisano
rytyka przez pryzmat jego pochodzenia czy "wieśniackiego akcentu" tylko go utwierdzi, że hejterzy hejtują dla zasady a do jakości nic to nie wniesie.

To jest prawda, jednak jego merytoryka także jest na poziome jego ogólnej wypowiedzi, wiec nie za wysoko. Wystarczyło żebym posłuchał kilka minut jego kilku filmów i już mam pojęcie o jego braku pojęcia :P

https://youtu.be/hMMPfbFEGN0?t=118

W tym momencie straciłem resztki empatii dla tego człowieka i jestem zdania ze zsyłka na sybir, to adekwatna kara za herezje....

@ errwin, nadal uważasz że mówiłem bezpodstawnie ?

Napisano

Boże, nie jestem w stanie wyobrazić sobie, że ten gość to tak na serio robił... Najpierw wd-40, potem trochę smoły na kasetę i serwis zrobiony ;D Videtemat został oficjalnie zdetronizowany. Ostatnio Szajbajk zrobił film o podobnej tematyce i pierwszy raz nie zgadzałem się z nim, ale tam można było się przyczepić po prostu do różnego podejścia do tematu, a tutaj... tragedia.
  • Mod Team
Napisano

Nadziany na pal, nie będzie pożyteczny ... a na sybirze, w jakiej kopalni ... może będzie kilofy smarował ^^

Napisano

Pozwolę sobie na lekki offtop, ale ezauważyłem całkiem ciekawą rzecz pod filmem o spd unitedcyclist wymienionym wyżej. Jakiś gość Śmieje się z szajbajka, a chwilę potem odpowiada sam twórca filmu i jeszcze bardziej nakręca ludzi, potem komentuje jeszcze sam szajbajk. Dziwne, chyba panowie średnio się lubią, ale szczerze mówiąc, to filmy unitedcyclist są raczej średnie i dziwi mnie to wywyższanie się. 

• Mod Team
Napisano

a na sybirze, w jakiej kopalni ... może będzie kilofy smarował ^^

SybirVlog

"Witajcie kochani. Dziś wam opowiem o smarowaniu kilofa. Z powodu braku WD40 na gościnnym Sybirze użyjemy niedźwiedziego sadła"

:D

• Mod Team
Napisano

Słuchajcie, czasami takie trollowe zachowanie bywa ... celowe. Aby wzbudzić fejm ... pozytywny czy negatywny, nie ważne, byle się o tym mówiło ... Kolejny absurd naszych czasów.

"Witajcie kochani.

Nie wiem czemu, ale przeczytałem to głosem pana Makłowicza :D

Napisano

Pozwolę sobie na lekki offtop, ale ezauważyłem całkiem ciekawą rzecz pod filmem o spd unitedcyclist wymienionym wyżej. Jakiś gość Śmieje się z szajbajka, a chwilę potem odpowiada sam twórca filmu i jeszcze bardziej nakręca ludzi, potem komentuje jeszcze sam szajbajk. Dziwne, chyba panowie średnio się lubią, ale szczerze mówiąc, to filmy unitedcyclist są raczej średnie i dziwi mnie to wywyższanie się. 

A szajbajk to wszystkie materiały ma super?? Na każdego da się coś znależć jak choćby zabieranie się za opinie w kwestii enduro czy Pike. Porównywanie fulli Treka z cenami 35K, model 29er 160mm najlepszy do ścigania bez zwrócenia uwagi na wzrost i charakter trasy, testowanie Pike'a, który jest tak naprawdę nie sprawny bez tokenów, .... I jeszcze sporo by się znalazło. 

Napisano

Oczywiście, że popełnia masę błędów, ale jak temu zapobiec przy takiej ilości materiałów? Nikt idwalny nie jest, ale błędy te nie rażą i są zwykle z zakresu wiedzh specjalistycznej. Nie o to mi jednak chodziło. Bardziej o fakt zachowania kultury. Jeżeli ktoś ma 10000 odbiorców, yo musi uważać co mów, bo nawet d4obnostka powoduje falę nienawiści.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeśli chodzi o sprawę niby wojny między Szajbajkiem a Unitedcyclist to żadnej sprawy nie ma. Jacyś debile nakręcili się na wojenkę, powyzywali w komentarzach, Jacek próbował to załagodzić najpierw w komentach, potem na filmie, to idioci odwrócili kota ogonem i nakręcili sytuację jeszcze bardziej. Po prostu jakieś ludziki nadrabiają krótkiego wyzwiskami i trollowaniem, żałosne stworki.

• Mod Team
Napisano

Jak zobaczyłem początek tego:

to myślałem że będą Szajbajkowi robić wjazd na chatę z maczetami, siekierami, sztachetami itp. Zapowiadało się interesująco :P

Tymczasem dalej grzeczniutko; "pogadajmy", "dogadajmy się", "nieporozumienie", blablabla...

Ja chcę krwi!!! :devil:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Powitoł

Czemu w absurdach? Miłośnicy wagomiarstwa lubią tego typu rozwiązania :)

Osobiście jak zajadę 185mm avida to przejdę na 180 RT75MA shimano właśnie dlatego, że ma mało udziwnień.

Jeśli uda mi się znaleźć tarczę z mniejszą ilością otworów lub pełną to jeszcze lepiej.

Napisano
Jeśli uda mi się znaleźć tarczę z mniejszą ilością otworów lub pełną to jeszcze lepiej.

Poszukaj Magura Marta SL 180mm http://wrower.pl/img/2007_03_1173624139e_3419_magura_marta_gold_2007_zacisk.jpg

:thumbsup:

Ten kwiatuszek faktycznie niezly. Choc takie rowery najczesciej sluza do zbierania kurzu albo przejazdzki spokojnie 20km a nie scigania, bo w porownaniu do innych super wylajtowanych elementow ta tarcza jest ekstremalnie wytrzymala :)

Napisano

Aligator 180 mm waży mniej, niż tarcza 160mm od shimano. Zwiększenie średnicy tarczy, zwiększa siłę hamowania. 

Na aligatorach bez problemu zablokujesz tylne koło, a twierdzenie że taki kwiatuszek, to tylko nadaje się do roweru po bułki jest nie sprawiedliwe. 

Tak powycinane tacze powodują, że czyszczą klocki i jak użytkowałem, nie pamiętam aby szczególnie piszczały.

Napisano

SybirVlog

"Witajcie kochani. Dziś wam opowiem o smarowaniu kilofa. Z powodu braku WD40 na gościnnym Sybirze użyjemy niedźwiedziego sadła"

:D

Co? "Smarowanie kilofa"? To tak się to dziś nazywa? :)

Jak byłem młody to się inaczej mówiło.

Napisano

Historia kolegi, jak składał kiedyś zjazdówkę i kupował używane hamulce, to sprzedawca twierdził, że modulacja nie jest potrzebna, bo albo chcesz hamować, albo nie.

Historia kolegi, jak składał kiedyś zjazdówkę i kupował używane hamulce, to sprzedawca twierdził, że modulacja nie jest potrzebna, bo albo chcesz hamować, albo nie.

Napisano

Swego czasu niejaki N.Vouilloz zjeżdżał z zamontowanymi hamplami centilever tłumacząc ów swą przypadłość nieopatrzną chęcią zbyt silnego naciśnięcia klamki hamulcowej.Innymi słowy zależało temu panu na zwalnianiu,a nie zatrzymaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...