marco68 Napisano 27 Listopada 2014 Napisano 27 Listopada 2014 Bierz Gt i daj spokój,nie dostaniesz nic ciekawego a i nikt nie sprzeda ci czegoś swojego w cenie 6000 za 2000 bp ty więcej nie masz...
alkor Napisano 27 Listopada 2014 Napisano 27 Listopada 2014 to może od początku potrzebuję fula dla początkującego do ok. 2-3 tys zł. Jeszcze raz- nie ma opcji żeby w tym budżecie kupić sensowną maszynę. Nie ma też czegoś takiego jak "rower dla początkujących".
tobo Napisano 27 Listopada 2014 Napisano 27 Listopada 2014 Wszystkie to starocie w stanie pewnego zużycia. Jeżeli mus, to jedynie ten GT Ruckus się nadaje, zwłaszcza fajnie że ma I-Drive. Niestety i tak rama jest zabytkowa... Tak czy inaczej to nie jest do końca tak, że rower w tej cenie jest jakiś beznadziejny. Najczęściej jest po prostu stary i zjeżdżony (czytaj: do remontu). Z tych trzech wolałbym Nicolaia niż gie te. Na pewno się nie rozleci, co może ewentualnie wzbudzać wątpliwości to geo niekoniecznie dzisiejsze. Nie jest też rowerem zjazdowym (ds - dual slalom). Wg mnie nadaje się dla początkującego a producent ramy jeden z najlepszych na świecie. Tak czy inaczej przydałoby się zweryfikować na żywo stan takiego sprzętu - szczególnie jeśli masz ciasny budżet.
woojj Napisano 27 Listopada 2014 Napisano 27 Listopada 2014 ..przy zakupie roweru używanego FULA ważne jest aby sprawdzić stan zawieszenia, ramy.... naprawy są kosztowne. Pamiętaj że tego typu rower to nie mieszczuch po bułki a kupuje się go w konkretnym celu. Jeśli możesz to w trakcie takich oględzin weź kogoś kto pomoże ci ocenić stan tego sprzętu. Często zdarza sie że takie ramy są wielokrotnie spawane.... Co do wyboru Nicolai to marka godna uwagi.. w światku DH to top.
djzatorze Napisano 28 Listopada 2014 Napisano 28 Listopada 2014 W Nicolai odpycha mnie ten amortyzator, to jest chyba Z150, ile to ma lat... 11 zaraz stuknie Ja wiem że to Marzocchi i trudno zepsuć, ale GT ma już Totema, nie kojarzę który to rocznik ale 4-5 lat młodszy na pewno, no i ma Motion Control. W tej Konie jakby zmienić hamulce to była by elegancka.
tobo Napisano 28 Listopada 2014 Napisano 28 Listopada 2014 Ale Totem to tępak, tak jak lyrik, bez względu na typ sprężyny. Z 150 może być najczulszą kochanką albo tragicznym tępakiem - jak kto lubi
Maciek226 Napisano 28 Listopada 2014 Napisano 28 Listopada 2014 pamiętaj że używana rama to prawie pewna wymiana łożysk zawieszenia a ich koszt to od 60zł w przypadku chnski do prawie 300zł na dobrych łożyskach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.