Skocz do zawartości

[sklep] Decathlon - odzież i akcesoria sportowe

MikeSkywalker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Posiadam ten pulsometr już 2 lata. Nic z nim się nie dzieje. Raz tylko wymieniałem baterię w pasku. Posiada podstawowe funkcje, możesz ustawić strefę (zakres) tętna po czym po zakończonym treningu w zapisanych danych będzie podany nie tylko całkowity czas, ale również czas treningu w zadanej strefie tętna. W pamięci można zapisać jedynie jeden trening. Ja jestem zadowolony z uzytkowania. Moja żona równiez posiada ten pulsometr od ok. roku i ówniez sobie chwali. Dla nas jest wystarczający. Natomiast nie jestem w stanie go porównać do innych urządzeń bo po prostu nbie miałem z nimi do czynienia.

Napisano

Czy ktoś z Was jeździ może na owijce z Decathlonu? Zainteresowało mnie kilka różnych modeli, a dokładniej:

http://www.decathlon.pl/owijka-velvet-welurowa-id_8173323.html (welurowa)

http://www.decathlon.pl/owijka-elowa-do-kierown-700-id_8247218.html (żelowa)

http://www.decathlon.pl/owijka-mikrofibra-czarna-id_8204055.html (mikrofibra)

Ze zdjęć wnioskuję, że ta z mikrofibry jest najcieńsza i najbardziej śliska (jej faktura raczej nie jest matowa), więc i najbardziej podatna na rozerwania. Najlepsze wrażenie robi żelowa, zaś najciekawsza wydaje się być welurowa (nigdzie jeszcze takowej nie widziałem. A jak Wy uważacie? :)

Raczej zdecydowałbym się na tą żelową. Najwyższa seria produktów z deca.

Napisano

Łoooo matko nie jesteś w stanie podjąć tak błachej decyzji jak stwierdzenie czy ciuchu na Ciebie pasują bez konsultacji z internetami ?

Uwaga podaje solucje: Bluza jest za mała. Wymień na większą. Rękawy zawsze możesz zmarszczyć lub podwinąć. Mam nadzieje że pomogłem.

Napisano
Łoooo matko nie jesteś w stanie podjąć tak błachej decyzji jak stwierdzenie czy ciuchu na Ciebie pasują bez konsultacji z internetami ?

1 raz kupuje ciuchy rowerowe i 1 raz kupuje ciuchy w internecie nie wiem o co ta spina... Wiedziałem że koszulka ma być obcisła, ale o bluzie nic nie znalazłem...

PS Dziękuje za odpowiedź 

Napisano

Przedwczoraj w Decathlonie Bemowo (Warszawa) trafiłem na kurtkę przeciwwiatrową B'twin 300 za 99 pln w rozmiarówce do 3XL. Kurtki nie udało mi się znaleźć ofercie na Decathlon.pl.

Kupiłem ją sobie, i po dwóch dniach jestem z niej naprawdę zadowolony. Wreszcie nie marzną mi przedramiona podczas dojazdu do pracy i nie muszę do koszulki zakładać rękawków ocieplanych). Jak na wydaną stówkę, to naprawdę ciekawa propozycja.

• Mod Team
Napisano

Zależy, co bardziej potrzebujesz, bo te pierwsze to bardziej na but w teren, a te drugie bardziej na but szosowy.

Shimano to neopren, B'Twin to poliuretan.

Co do rozmiarówki powyższych, to się nie wypowiem, bo ochraniacze kupuję zwykle inne, w innych sklepach i o wiele taniej. :)

Napisano

Tzn chodzi mi o to czy ogólnie ochraniacze powinno brać się na styk czy większe 

Interesują mnie bardziej właściwości cieplne ww ,no a ja jeżdżę szosowo: )

No i ciekaw jestem co to za ochraniacze można kupić "o wiele taniej " niż 80 czy 90 zł

• Mod Team
Napisano

W obu masz podane przedziały rozmiarów i tego się trzymaj.

Shimano będą pewnie cieplejsze.

A o wiele taniej, znaczy się, tak gdzieś o blisko połowę?

Zerknij na ofertę PX. Zawsze można coś trafić na przecenie:

https://www.planetx.co.uk/c/q/clothing/footwear/overshoes

Kiedyś, trafiłem tam naprawdę ciepłe, zimowe ochraniacze Primal'a z grubego neoprenu, zamykane na zamek za jakieś niespełna 45 ziko. :)

Napisano

Spoko, tylko ciekaw jestem jak jest z gwarancją na takie rzeczy sprowadzane skądś tam i ile km umknie mi w oczekiwaniu na dostawę :) a robię ich dość sporo, wiec raczej preferuje kupowanie stacjonarne;)

• Mod Team
Napisano

Gwarancja na ochraniacze? :)

Ja w okresie jesienno-zimowym potrafię zajeździć 2-3 różne pary, tak że nie ma co z nich zbierać. No ale prawdą jest, że ja mniej szosowo jeżdżę,

A jak będziesz chciał się następnym razem dołączyć do podobnego, wspólnego zamówienia, to pilnie obserwuj forum.

Napisano

Różnie to bywa:) czasami po jednym dniu coś się stanie,lub nie będzie pasować rozmiar .A miałem tu na myśli gwarancję względem deca gdzie załatwienie jej to w zasadzie kwestia paru minut. 

Ja z kolei bardziej inwestowałem w skarpety -  merino, primaloft ,gore,wojskowe,alpinistyczne itd ale to wszystko swój potencjał oddaje   w odpowiednich butach do których rowerowe nie należą, teraz postanowiłem w ochraniacze. Przez jesień i zimę robię ok 9 tys km wiec nie wiem ile par potrzebuje ? 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wydaje mi sie ze kurtka puchowa to srednio sensowny patent ciucha na rower :)

Hm: "ocieplenie z syntetycznej watoliny"??? To gdzie ten puch?

Napisano

Wiec sciema na maks, przynajmniej by poudawali dajac puch "w strategicznych miejscach".

Ciekawe co sprzedawcy mowia gdy klient pyta o to.

Napisano

Myślę, że dość łatwo się wywiną.

Może się okazać, że „kurtka puchowa” to po prostu nazwa fasonu. Wielu moich znajomych nazywa „puchówką” każdą kurtkę w której wygląda się jak krzyżówka ludzika Michelin z pontonem.

Albo dowiesz się, że to „ekologiczna alternatywa” naturalnego puchu o takich samych właściwościach, a żadne zwierzątko przy tym nie cierpi i jeszcze z recyklingu ;)

• Mod Team
Napisano

Hm: "ocieplenie z syntetycznej watoliny"??? To gdzie ten puch?

W zamierzchłych czasach na odkurzacz bez względu ma markę mówiło się elektrolux. ;)

Tutaj tak samo, wyglądasz jak Michelinek to musi że "puchowa".

Napisano

W zamierzchłych czasach na odkurzacz bez względu ma markę mówiło się elektrolux. ;)

Tutaj tak samo, wyglądasz jak Michelinek to musi że "puchowa".

A wszystkie buty sportowe to adidasy.... [emoji14]

pzdr!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...