Skocz do zawartości

[sklep] Decathlon - odzież i akcesoria sportowe

MikeSkywalker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niby chwalą się że "wymiana i zwrot" do 30 dni (lub ze wspomnianą kartą dłużej) ale jak chciałem zmienić kiedyś produkty na inny kolor to też na zasadzie zwrotu. Więc na jedno wychodzi. 

Napisano

@MikeSkywalker, bo zgodnie z ich regulaminem wymiana dotyczy tego samego atrykułu, w tym samym kolorze tylko ew inny rozmiar. Jest to logiczne, bo czesto różne kolory są w różnych cenach, albo niektóre kolory są wyprzedawane. Tak było np z plecakiem b'twin500 pomarańczowym który byłna wyprzedaży za 60 zł a inne kolory po 120 zł - kazdy mógłby wtedy kupić przeceniony i wmienić np na czarny.....

Napisano

Z jednej strony masz rację ale z drugiej już nie. 

Owszem,  różne kolory są w różnej cenie ale bez przesady - nie mówię o takim kombinatorstwie ale wymianie na produkt w tej samej cenie. Tą przecież sprzedawca może sprawdzić na kasie. 

A różne rozmiary też są w różnych cenach - często widuję "końcówki serii" gdzie na promocji wiszą XXS i XXXL-ki ;) 

Napisano

Cześć

Mam mały dylemat odnośnie zakupu bluzy. Obecnie w temperaturach 5-15st jeżdżę w koszulce termoaktywnej z długim rękawem, cienkiej, letniej bluzie z długim rękawem i pakajaku. Jednak bliżej 15st w pakajaku jest czasami za gorąco np na podjazdach, pewnie z powodu braku oddychalności. Natomiast bliżej 5st np na podjazdach jest ok, ale jak mocniej zawieje, albo przy wyższych prędkościach robi się zimno, bo mimo wszystko nie jest to zestaw w żaden sposób ocieplony.
Może ktoś podpowie, czy jest sens kupować bluzę jedną z tych trzech http://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-mska-id_8315511.html http://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-mska-5-membrana-czarno-nieb-id_8282710.html http://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-mska-id_8315829.html (chociaż chyba są identyczne...) i używać takiej bluzy+termoaktywnej, a przy niższych temperaturach ewentualnie zakładać pakajaka dla lepszej osłony od wiatru?
Zdaję sobie sprawę, że każdy inaczej odczuwa temperaturę, ale mimo wszystko proszę o jakieś uwagi co do sensu takiego zakupu.
Z góry dzięki
Napisano

Mam tą ostatnią bluzę xc i sprawdza się dobrze jako warstwa pośrednia pod wiatrówke lub jako podstawowa ale do temp 5 stopni. Wtedy pod nią konieczna jest bluza termoaktywna z długim rękawem bo mnie już było zimno. W zestawie koszulka merino z długim rękawem, bluza xc, wiatrówka jeździłem w temp. do minus 5 - 10 stopni i dałem radę

Napisano

Stryjek, a jak zachowuje się ta bluza bez wiatrówki? Do jakiej temperatury wytrzymujesz w samej bluzie? termoaktywną i tak zawsze zakładam, chodzi mi tylko o jazdę w miarę możliwości bez wiatrówki.

Napisano

Myślę że 5 stopni to max. Pod warunkiem że nie ma zimnego wiatru. Wiatrówke mam zawsze w tylnej kieszeni bo mieszkam prawie w górach ;-) więc na zjazdach trzeba się zabezpieczyć :-)

Napisano

w sklepach jest aerofit 900 jeszcze taniej niz na stronie decathlonu 149 PLN, czym sie rozni seria  900  od 700?bo jak patrze na sklad wykonania to identyko.

Napisano

XL ma pod pachami 55, długość 76, rękaw z pod pachy ma długość 59. Mam 180 cm wzrostu i bluza jest dla mnie w sam raz, ale ważę 93kg i brzucha za wiele nie mam ;-)

Napisano

Kupiłem wysyłkowo tę bluzę ale oddałem w sklepie. Bluza w klacie ok, rękawy ok, ale pępek na wierzchu. W pozycji rowerowej w sumie ok ale przy chodzeniu, musiałbym chyba chodzić na czworaka żeby mi brzucha nie odmroziło

Napisano

A jaka szerokość w pasie ?

Bluza spakowana do oddania, więc nie będę miał jak sprawdzić. Generalnie przy moich 184wzr i 93 w klacie XL jest ciasna, a 2XL jest gigantyczna. Może rękawy, czy długość jest ok, ale między pachami to mógłbym zmieścić jeszcze pół siebie. W moim przypadku idealny rozmiar byłby między XL, a 2XL. Szkoda, bo bluza wydaje się całkiem fajna i dobrze zrobiona.

Napisano

XL ma pod pachami 55, długość 76, rękaw z pod pachy ma długość 59. Mam 180 cm wzrostu i bluza jest dla mnie w sam raz, ale ważę 93kg i brzucha za wiele nie mam ;-)

Możesz napisać ile masz w klatce?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...