Skocz do zawartości

[korba] Podwójna a potrójna korba

wojtek8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czuję się jak Korwin w stadzie lewaków.

Nie wierzę , że średnia 36km/h na 120km zrobiła na was takie wrażenie , to jest jakis zbiorowy troll.

Napisano

Czy to nie jest najwyzszy czas zebys opuscil to forum? Nie znajdziesz tu zrozumienia ani zadnego pozytywnego oddzewu na to co piszesz.

Jest jeszcze jedna opcja napedu do rozpatrzenia dla Ciebie: korba z blatem 56 oraz kaseta Sram xx1, zaczyna sie od koronki 10z.

Napisano

A my się czujemy, jak byśmy mieli kontakt z przygłupem.

Zawsze tak działam na ludzi przypadek nie sądzę

@ dzięki za propozycję na pewno w przyszłości wymienię na ten sprzęt bo wydaje się super

Napisano

Ale mi przez Was spamuje powiadomieniami o nowych postach :D

Co do chęci posiadania lepszej korby to nie lepiej poczekać na wiosnę? I tak teraz wiatr wieje mocniej, więc nie idzie się za bardzo rozpędzić- taki przykład: tam gdzie latem osiągałem z górki ~53 km/h teraz przez te wichry nieubłagalne wykręcam co najwyżej ~42- z pogodą się nie wygra :P

Poza tym nie chcę mi się wierzyć w to 36 km/h (chyba, że cały czas z górki), bo po takim czasie to większość normalnych ludzi miałaby spory problem z różnej maści bólami ;)

Napisano

Nie rzucę , bo moja maksymalna prędkość wynosi 23km/h przy turlaniu się z górki , a rekord zalewu w czasie 18:52 , maksymalna prędkość ok.65km/h i średnia prędkość ok. 36 km/h na dystansie 120 km to wielkie kłamstwa , które wymyśliłem aby przypodobać się samemu sobie i ludziom których nie znam. morzna ? morzna

I powodzenia u psychiatry.

Dziękuję kolego skorzystam , ale obawiam się że bez gpsa w liczniku nie trafię.

Kolego dawkon pierwszy raz w internecie ?

I obrazek specjalnie dla was ,władcy ścieżek :D

post-178917-0-36711600-1413914920_thumb.jpg

post-178917-0-85882700-1413914932_thumb.jpg

Napisano

@up,

hmm. chyba nie- poproszę "Telefon do przyjaciela" :D

Co do tematu to każdy powiedział co miał o korbach, kasetach itp., więc się zdecyduj i nie rób już zbędnego SPAMu, bo jak mod to zobaczy to ho ho :P

Napisano

Właściwie to nie byłoby dobrze gdybyś opuścił forum - gdy już opublikujesz swoje osiągnięcia będziemy mieli możliwość do czegoś dążyć.

Jeszcze jedno - przy bardzo wysokich prędkościach max musisz ubierać inną odzież na rower.

Napisano

Wojtek,dla Ciebie nie istnieje problem wyboru roweru.

Jesteś leniwy - zapisz się na jakąś edycję (szosową,mtb,downhill,bez znaczenia) - wygrasz generalkę na tym co masz,rower i parę złotych.

Jesteś pracowity - skontakuj się z jakąś drużyną pro,możesz ich np.skatować na przypadkowym treningu,pogubić na podjeżdzie,porozstawiać po rowach etc - na tym co masz,dostaniesz rower (rowery) i plan dnia,taki,że braknie czasu na forum.

Napisano

Wojtek,dla Ciebie nie istnieje problem wyboru roweru.

Jesteś leniwy - zapisz się na jakąś edycję (szosową,mtb,downhill,bez znaczenia) - wygrasz generalkę na tym co masz,rower i parę złotych.

Jesteś pracowity - skontakuj się z jakąś drużyną pro,możesz ich np.skatować na przypadkowym treningu,pogubić na podjeżdzie,porozstawiać po rowach etc - na tym co masz,dostaniesz rower (rowery) i plan dnia,taki,że braknie czasu na forum.

Co do drugiej opcji to próbowałem już wiele razy ale oni po prostu patrzą się na mnie jak na debila ( mowię o Mayday Team w Lublinie) , podobnie jak wy. Oczywiście mimo tego , że udaje mi się ich wyprzedzić. Raz jechali peletonem po całej szerokości ścieżki to kulturalnie podjechałem i starałem się wytłumaczyć im , że chcę ich wyprzedzić i żeby nie zajmowali całej ścieżki. Zostałem powyzywany od ku*w i podobnych.

VumS5ui.png

Jak się bawić to się bawić :D :D :D

Gratuluję , na jakim rowerze i czy na prostej?

Napisano

@wojtek8 ultradźwiękowym :D

Tak jak widzisz na screenie trasa przejechana 19.10.2015, zrobiona w 2 minuty przy średniej 32.2 km/h, przez ten czas wlałem w siebie ~8l płynów :D

@down,

Ty tak na serio czy udajesz? :P

Napisano

Czuję się jak Korwin w stadzie lewaków.

Nie wierzę , że średnia 36km/h na 120km zrobiła na was takie wrażenie , to jest jakis zbiorowy troll.

Srednie w peletonie profi to okolice 40 km lub trochę więcej. Popatrz na czasy przelotu niektórych klasyków jak Milan - San Remo, Paris-Roubaix. Na tym pierwszym o ile pamiętam Cavendish wykręcił grubo ponad 40 km/h a na drugim średnie to okolice 40km/h. Nie pamiętam dokładnie średniej Samuela Sancheza z Pekinu ale na pewno poniżej 40-ki. Najszybszy TdF był za czasów mega koksowania i Armstronga gdzie wykręcili coś koło 40-ki. Jesteś bliski tych wyników a nie dorastasz tym gościom do pięt. Dobranoc i miłych snów dzieciaku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...