Skocz do zawartości

[Sztyca] Sztyca 25,4mm zamiast 25,8mm

carolef

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szanowni forowicze.

Obecnie mam sztycę 25,8mm starego typu wraz z siodłem. Chcę wymienić na siodło nowego rodzaju i sztycę amortyzowaną. Znajduję jednak sztycę 25,4mm. Czy można założyć 25,4 zamiast 25,8?

Napisano

ja jakis czas temu kupilem sztyce w centrumrowerowe.pl. na stronie napisane bylo ze moj rozmiar jest dostepny, ale okazalo sie ze go nie mieli, wiec wyslali mniejszy rozmiar, do tego dodali tuleję dystansową.

Napisano

Dosc ciekawe stwierdzenie, ze nie mozna i bedzie latac...W rowerze kolegi zamiast 31.6 doskonale dziala i nie zsuwa sie 30.9 a to troche wiecej. W swoim kiedys podobnie po zmianie ramy  jezdzilem i problemy pomimo zwiekszonej sily zacisku pojawily sie po jezdzie w gorach. Puszka po piwie, wyciecie pod wymiar, naciecie i zrobienie kolnierza, aby wywinac pod zacisk -nie zjezdzala i nie wyjezdzala jak opuszczalem siodelko i dzialalo, co prawda lata temu.

Napisano

Ja tak jeździłem z mniejsza sztycą na starym rowerze i nie polecam, często pojawiają się trzaski i skrzypienia które mocno irytują

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...