carolef Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Szanowni forowicze. Obecnie mam sztycę 25,8mm starego typu wraz z siodłem. Chcę wymienić na siodło nowego rodzaju i sztycę amortyzowaną. Znajduję jednak sztycę 25,4mm. Czy można założyć 25,4 zamiast 25,8?
jasinski21444 Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Nie można . Sztyca będzie luźno latać w ramie.
carolef Napisano 9 Września 2014 Autor Napisano 9 Września 2014 a jakies dystanse czy inne rozwiązania sprawdzone są może?
carolef Napisano 9 Września 2014 Autor Napisano 9 Września 2014 W sumie.... a czy ktoś robił podobne fikołki?
jacq Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 ja jakis czas temu kupilem sztyce w centrumrowerowe.pl. na stronie napisane bylo ze moj rozmiar jest dostepny, ale okazalo sie ze go nie mieli, wiec wyslali mniejszy rozmiar, do tego dodali tuleję dystansową.
Gość Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Dosc ciekawe stwierdzenie, ze nie mozna i bedzie latac...W rowerze kolegi zamiast 31.6 doskonale dziala i nie zsuwa sie 30.9 a to troche wiecej. W swoim kiedys podobnie po zmianie ramy jezdzilem i problemy pomimo zwiekszonej sily zacisku pojawily sie po jezdzie w gorach. Puszka po piwie, wyciecie pod wymiar, naciecie i zrobienie kolnierza, aby wywinac pod zacisk -nie zjezdzala i nie wyjezdzala jak opuszczalem siodelko i dzialalo, co prawda lata temu.
ukaniex Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Rownież kiedyś jezdzilem pół roku ze sztyca 30,9 zamiast 31,6 (w ramie XTC Team) i nic sie nie działo... no ale... .
ska Napisano 9 Września 2014 Napisano 9 Września 2014 Ja tak jeździłem z mniejsza sztycą na starym rowerze i nie polecam, często pojawiają się trzaski i skrzypienia które mocno irytują
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.