Skocz do zawartości

[rower] lazaro senatore v2 lub v3 dla niskiej osoby

Franciszka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej

szukam roweru trekkingowego w okolicach 1000zł i zdążyłam ustalić tyle, że lazaro senatore przy takim budżecie to najrozsądniejsza decyzja. pyt.1 prawda to czy nie?

Problem jest taki, że przy moim 1.5m rama 17 i koła 28 to chyba trochę za dużo jeśli się nie mylę? niestety nie mam gdzie roweru przymierzyć a nie widziałam tego modelu w mniejszej konfiguracji.

proszę o jakąś konstruktywną radę: brać czy nie? może ew inny model w tej cenie? planuję jeździć głównie do pracy i po leśnych ścieżkach.

Pzdr,

Magda

Napisano

najlepiej jakbyś podeszła sobie do najbliższego sklepu rowerowego i przymierzyła sie do trekkingu z damską ramą i bedziesz miała jasność jaki rozmiar potrzebujesz i wtedy mozna juz rower zamawiać :thumbsup: przymierz sie do 17" jak za duża szukaj mniejszej :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Po przymiarkach i poszukiwaniach postanowiłam się pogodzić z ramą 17, ale mam drugie pytanie.

bf_bike, który jako jedyny na allegro sprzedaje lazaro senatore v3 ma coraz gorsze opinie i mam obawy przed zamawianiem u nich. czy macie jakies informacje gdzie jeszcze można dostac ten model za rozsądną cenę?

a może to jest rozsądna konkurencja?

http://allegro.pl/show_item.php?item=4535964881&utm_source=rtbhouse&utm_medium=cpc

Napisano

Ta Gazela jest lepszym rowerkiem od Lazaro, ma klasę wyżej amortyzator napęd niewiele niższej klasy. Posiasa dynamo w piaście, błotniki, bagażnik. Jedyną wadą to to że amortyzator nie ma blokady skoku, więc jak Ci to nie przeszkadza że będzie cały czas pracował to mozesz śmiało go brać

Napisano

no właśnie, nie będzie mi to przeszkadzało? nie miałam wcześniej roweru z amortyzatorem i nie bardzo wiem na ile ta blokada może się przydać.

Napisano

Bokada dobra jest gdy sie jeździ po równej drodze lub gdy sie podjeżdza pod górki wtedy sie włącza blokadę aby pompowanie amortyzatora nie tłumiło energii włożonej w pedałowanie. Przyznam ci się że w swoim crossie nie blokuję swego amortyzatora, jeżdzę cały czas na odblokowanym i mi to nie przeszkadza :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Nadal się nie zdecydowałam i dobrze się stało ponieważ trochę zwiększył się budżet:) mam do wyboru 3 rowery (proszę nie proponujcie innych ponieważ muszę dokonać zakupu w konkretnym sklepie)

1. trans alp 2014

2. merida freeway 9500

3. trans pacific (tu pytanie brzmi czy 200zł między nim a trans alp robi dużą różnicę)

dla ułatwienia wrzuciłam je do porównywarki, ale niestety nadal nie wiele mi to mówi

post-178567-0-19843100-1410692410_thumb.jpg

post-178567-0-40455200-1410692414_thumb.jpg

Napisano

Wybierałbym pomiędzy trans alp a meridą. Pacyfik  ma piastę z wolnobiegiem która jest zdecydowanie słabszą konstrukcją od piast na kasetę. Kross kontra merida, w tej rywalizacji nieznacznie wygrywa alp, ma lepsza przednią przerzutkę, korbę. Reszta osprzetu jest podobnej klasy z minimalnymi róźnicami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...