Skocz do zawartości

[łańcuch] Jak rozczepić

callisto

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzysiekx84
Napisano

Korzystając z okazji jak rozkuje łańcuch (do czyszczenia) i następnie go skuje to muszę to jedno ogniwo lekko sklepać?? żeby nie wypadł ten ten pierrrdolnik (klinek) Czy z automatu nie będzie wypadać??

Napisano

Jak zamierzasz rozkuć łańcuch, to zaopatrz się w spinkę do łańcucha - ułatwia sprawę czyszczenia napędu w przyszłości. Jeżeli nie zamierzasz używać spinki, to zaopatrz się w specjalny pin do skuwania łańcucha. Nim zakuwasz na nowo łańcuch, kosztuje pewnie jakieś grosze - możliwe, że dostaniesz za darmo przy kupnie skuwacza do łańcucha, jak poprosisz sprzedawcę.

Choć polecam dedykowaną spinkę - bardzo przydatny gadżet.

Gość krzysiekx84
Napisano
zaopatrz się w specjalny pin do skuwania łańcucha

Czyli tego samego nie wkładam?? Rozkuwacze mam 2 i tym samym rozumiem że skuwam:)

Gość krzysiekx84
Napisano

Szkołę skończyłem 10 lat temu ;) zapytałem z ciekawości bo za gówniarza jak jeździłem to nie zwracałem uwagi na to czy jest brudny rower czy czysty, po sporej przerwie jednak chcę dbać o sprzęt żeby służył jak najdłużej. A ze nigdy takiego zabiegu nie robiłem to wole zapytać korzystając z założonego tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...