martinLGT Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Witam, Pytanie dotyczy linki do przerzutek i pancerzy, jakiej marki, jakies konkretne propozycje... Budżet jak w temacie, miloby bylo taniej :-) Poprostu mam już dość jak po każdym wypadzie w góry muszę wymieniać ww podzespoły, żeby działały tak jak powinne. Z góry dzięki za pomoc.
Michaster Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Ja kupuje Clarksa na metry i jestem zadowolony cena okolo 70 zł za komplet.
wojciecho Napisano 4 Maja 2014 Napisano 4 Maja 2014 Ja mam pancerze shimano sis he he ..w wszystkich rowerach czy to goral czy szosa tylko shimano miałem i zawsze wszystko działa... a co teraz konkretnie masz?
tobo Napisano 4 Maja 2014 Napisano 4 Maja 2014 Żywotność jednego zestawu Gore wynosi kilka lat - nie wymaga on regulacji, doregulowywania, pielęgnacji, smarowania. Linka nie rdzewieje bo pokryta zalaminowana jest w powłoce - chyba z teflonem, więc jej stal nie jest bezpośrednio wystawiona na działanie wody.
dziobolek Napisano 4 Maja 2014 Napisano 4 Maja 2014 Jagwire. Osobiście korzystam z zestawu Jagwire Hyper - nierdzewne i szlifowane linki plus ichniejsze pancerze i spokój na...
kontooo2 Napisano 4 Maja 2014 Napisano 4 Maja 2014 W tygodniu kupiłem http://allegro.pl/show_item.php?item=4172368977 , dla mnie super opcja. Pancerz w mojej ramie idzie przez cała długość więc chyba można to nazwać zamkniętym systemem
martinLGT Napisano 5 Maja 2014 Autor Napisano 5 Maja 2014 Jagwire brzmi kusząco, jednak czy nie prowadząc pancerza w całości spełni swoją rolę? Mam ramę, która nie pozwala poprowadzić tak pancerza...
tobo Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Do każdej ramy możesz zamontować pełny pancerz. Do przelotek można zamocować specjalne uchwyty/obejmy na pancerz, oferowane chyba przez Aligatora (lub właśnie Jagwire).
BikerLight Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 A propos Alligatora skoro autor tematu dysponuje sporym budżetem to jest jeszcze Alligator iLINK: https://www.google.pl/search?q=alligator+i+link&client=firefox-a&hs=VDR&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=cvRnU9WYNqGD4ATf84DoBQ&ved=0CC4QsAQ&biw=1434&bih=798 Jak działa w praktyce nie wiem ale za to jak wygląda!
martinLGT Napisano 5 Maja 2014 Autor Napisano 5 Maja 2014 Do każdej ramy możesz zamontować pełny pancerz. Do przelotek można zamocować specjalne uchwyty/obejmy na pancerz, oferowane chyba przez Aligatora (lub właśnie Jagwire). Stosując zasade, żadne pytanie nie jest głupie, czy zestaw proponowany przez kolegę kontooo2 zawiera te uchwyty? Jakies tam są
Tomek21001 Napisano 5 Maja 2014 Napisano 5 Maja 2014 Jak masz opory na pancerze to zestaw Jagwire (Ripcord,Mountain Pro) średnio się nadaje.Uchwytów nie ma,bo i po co jak nie przewleczesz pancerza przez przelotki. Zeby nie było tak wesoło,teflon z linek z tego zestawu obłazi zaraz po wyjęciu z pudełka i wskazane go zeskrobać zamiast pozwolić się upychać w pancerzu. Same pancerze - rewlacja,nasmarowane w środku,końcówki też super - uszczelnione.
Sagitt77 Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Używałem zestawu Jagwire Ripcord z teflonowymi linkami i przez kilka lat działały bardzo dobrze, a teflon był praktycznie nienaruszony poza końcami linek. Teraz zmieniłem na jakiś Unex czy jakoś tak (linki stalowe, szlifowane) i żałuję, bo chodzą wyraźnie ciężej...
tobo Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Stosując zasade, żadne pytanie nie jest głupie, czy zestaw proponowany przez kolegę kontooo2 zawiera te uchwyty? Jakies tam są Uchwyty nie są elementami zestawu kabli.
TheGie Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Dla zainteresowanych montaż Jagwire Ripcord nie prowadząc go w "całości"http://youtu.be/gVZPIs3T4YE
dovectra Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 Jagwire. Osobiście korzystam z zestawu Jagwire Hyper - nierdzewne i szlifowane linki plus ichniejsze pancerze i spokój na... jak wyżej, tylko nierdzewki, i całą sztuka w dobrych uszczelnionych końcówkach pancerzy, za jakieś 70-80 zł masz na cały rower trwałe i bez obsługowe okablowanie.
martinLGT Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 Dziękuje za pomoc, kupiłem Jagwire Mountain PRO, zobaczymy ile są warte Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.