Skocz do zawartości

[linki i pancerze] Jaki sprzęt do 200 zł

martinLGT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Pytanie dotyczy linki do przerzutek i pancerzy, jakiej marki, jakies konkretne propozycje...

Budżet jak w temacie, miloby bylo taniej :-)

Poprostu mam już dość jak po każdym wypadzie w góry muszę wymieniać ww podzespoły, żeby działały tak jak powinne.

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

Ja mam pancerze shimano sis he he ..w wszystkich rowerach czy to goral czy szosa tylko shimano miałem i zawsze wszystko działa...

a co teraz konkretnie masz?

Napisano

Żywotność jednego zestawu Gore wynosi kilka lat - nie wymaga on regulacji, doregulowywania, pielęgnacji, smarowania. 

Linka nie rdzewieje bo pokryta zalaminowana jest w powłoce - chyba z teflonem, więc jej stal nie jest bezpośrednio wystawiona na działanie wody.

Napisano

Jagwire brzmi kusząco, jednak czy nie prowadząc pancerza w całości spełni swoją rolę?

Mam ramę, która nie pozwala poprowadzić tak pancerza...

Napisano

Do każdej ramy możesz zamontować pełny pancerz. Do przelotek można zamocować specjalne uchwyty/obejmy na pancerz, oferowane chyba przez Aligatora (lub właśnie Jagwire). 

Napisano

Do każdej ramy możesz zamontować pełny pancerz. Do przelotek można zamocować specjalne uchwyty/obejmy na pancerz, oferowane chyba przez Aligatora (lub właśnie Jagwire).

Stosując zasade, żadne pytanie nie jest głupie, czy zestaw proponowany przez kolegę kontooo2 zawiera te uchwyty?

Jakies tam są :P

Napisano

Jak masz opory na pancerze to zestaw Jagwire (Ripcord,Mountain Pro)  średnio się nadaje.Uchwytów nie ma,bo i po co jak nie przewleczesz pancerza przez przelotki.

Zeby nie było tak wesoło,teflon z linek z tego zestawu obłazi zaraz po wyjęciu z pudełka i wskazane go zeskrobać zamiast pozwolić się upychać w pancerzu.

Same pancerze - rewlacja,nasmarowane w środku,końcówki też super - uszczelnione.

Napisano

Używałem zestawu Jagwire Ripcord z teflonowymi linkami i przez kilka lat działały bardzo dobrze, a teflon był praktycznie nienaruszony poza końcami linek. Teraz zmieniłem na jakiś Unex czy jakoś tak (linki stalowe, szlifowane) i żałuję, bo chodzą wyraźnie ciężej...

Napisano

Stosując zasade, żadne pytanie nie jest głupie, czy zestaw proponowany przez kolegę kontooo2 zawiera te uchwyty?

Jakies tam są :P

Uchwyty nie są elementami zestawu kabli.

Napisano

Jagwire.

Osobiście korzystam z zestawu Jagwire Hyper - nierdzewne i szlifowane linki plus ichniejsze pancerze i spokój na... 

jak wyżej, tylko nierdzewki,

i całą sztuka w dobrych uszczelnionych końcówkach pancerzy, za jakieś 70-80 zł masz na cały rower trwałe i bez obsługowe okablowanie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...