Skocz do zawartości

[widelec] Pęknięcia na widelcu - dyskwalifikacja?

wituczek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy widoczne na zdjęciu mikopęknięcia farby dyskwalifikują widelec z użytku? Jest to widelec Mosso, widok od spodu na łączeniu rura sterowa-"główka". 

6515484000_1394214230_thumb.jpg

Napisano

Jeżdżone.

Ale zaraz zaraz, tak teraz patrzę to tam chyba nie ma spawu, prawda? Rura jest stalowa a część w którą rura wchodzi wykonana jest z aluminium. W otworze na łączeniu widać "coś czarnego" - czy to aby nie jest klejone?

Napisano

Miałem podobny problem ze sztywnym stalowym widelcem MTB, spaw od dołu pękł. Pewnie sporo osób tego nie poprze ale naprawiłem to w prosty sposób. W otwór wkręciłem po prostu śrubę, 2 cm wyżej wywierciłem drugi i też wkręciłem śrubę. Działało, jeździłem z tym ponad rok, żadnych problemów.

Napisano

Wydaje mi się, że to jest aluminiowa tuleja z dospawanymi ramionami widelca. Natomiast w tuleję jest wprasowana/ wciśnięta/ wklejona rura sterowa. I całość została polakierowana na biało.

Rysa sugeruje, że się obruszała rura sterowa w tulei. Jak bardzo to już nie jestem w stanie powiedzieć.

Pozdrawiam

Napisano

Ten Mosso w/g mnie już dogorywa.Kup następny jeśli jazda z Mosso Ci odpowiada albo szykuj więcej kasy na coś lepszego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...