Talrand Napisano 13 Czerwca Napisano 13 Czerwca Wreszcie 'skończyłem' składać moją nową szosę: - rama Ican FL1 - tymczasowe koła od CSC - Ultegra od stóp do głów - Pirelli P-Zero Race RS 32 - pedały SPD dla herezji - reszta to karbon z Ali Zostało trochę rury sterowej do ucięcia ale nie wiem czy ta kierownica na 100% zostanie, nie pasuje mi wizualnie 😕 4 Cytuj
jporter Napisano 30 Czerwca Napisano 30 Czerwca Piękne w większości macie te szosy. Ja nabyłem dla mojej córki taki oto gruz Centurion super Le Mans do remontu. I mam jedno pytanie w kwestii kierownicy. Czy ktokolwiek spotkał się z takim czymś takim i do czego to służy 😃? Ani to baranek ani lemondka image1.webp Cytuj
Greg1 Napisano 30 Czerwca Napisano 30 Czerwca Zwykła kierownica typu jaskółka owinięta owijką i z szosowymi klamkomanetkami. Komuś zapewne nie pasował baranek więc przerobił szosę na fitnessa, a żeby nie iść w koszta to wykorzystał szosowe klamki i nawet kawałek starej owijki 1 Cytuj
Procek Napisano 2 Lipca Napisano 2 Lipca (edytowane) Mój kundelek. Miałem kiedyś srebrną szosówkę Peugeota z naklejkami Tour de France. Odsprzedałem koledze który go odnowił i zmodernizował. Ostatnio przesłał mi jego zdjęcie na plakacie z rajdem rowerowym. Obudził we mnie znowu chęć posiadania szosy. Tym razem szukałem białego kruka czyli z ramą damki głównie do jazdy po mieście. Pojechałem do Pani z ogłoszenia OLXa po szwedzkiego Crescenta. Cena zakupu dokładnie tyle ile wyszło paliwo Dokupiłem dłuższą rurę podsiodełkową, nowe opony i dętki, linki i pancerze. Z zasobów w piwnicy wykorzystałem inne siodełko, nowe pianki na kierownicę, oświetlenie. Reszta w "oryginale". Nazwałem go kundelkiem bo widać, że ktoś mocno mieszał przy wymianie kół, modyfikację na singlespeeda i prostą kierownicę. Mam przełożenie 2.5 bo z tyłu 18 zębów, z przodu 45. Fajnie i dosyć komfortowo sunie po nierównościach a czy singlespeed się u mnie utrzyma to czas pokaże bo jak na razie to dla mnie nowość. Na co dzień jeżdżę damką KTMa z Deore XT. Edytowane 2 Lipca przez Procek 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi