Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wreszcie 'skończyłem' składać moją nową szosę:
- rama Ican FL1
- tymczasowe koła od CSC
- Ultegra od stóp do głów
- Pirelli P-Zero Race RS 32
- pedały SPD dla herezji
- reszta to karbon z Ali

Zostało trochę rury sterowej do ucięcia ale nie wiem czy ta kierownica na 100% zostanie, nie pasuje mi wizualnie 😕

szosa.jpg

• +1 pomógł 4
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Piękne w większości macie te szosy. Ja nabyłem dla mojej córki taki oto gruz Centurion super Le Mans  do remontu. I mam jedno pytanie w kwestii kierownicy. Czy ktokolwiek spotkał się z takim czymś takim i do czego to służy 😃? Ani to baranek ani lemondka 

image1.webp

Napisano

Zwykła kierownica typu jaskółka owinięta owijką i z szosowymi klamkomanetkami. Komuś zapewne nie pasował baranek więc przerobił szosę na fitnessa, a żeby nie iść w koszta to wykorzystał szosowe klamki i nawet kawałek starej owijki

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Mój kundelek. Miałem kiedyś srebrną szosówkę Peugeota z naklejkami Tour de France. Odsprzedałem koledze który go odnowił i zmodernizował. Ostatnio przesłał mi jego zdjęcie na plakacie z rajdem rowerowym. Obudził we mnie znowu chęć posiadania szosy. Tym razem szukałem białego kruka czyli z ramą damki głównie do jazdy po mieście. Pojechałem do Pani z ogłoszenia OLXa po szwedzkiego Crescenta. Cena zakupu dokładnie tyle ile wyszło paliwo ;) Dokupiłem dłuższą rurę podsiodełkową, nowe opony i dętki, linki i pancerze. Z zasobów w piwnicy wykorzystałem inne siodełko, nowe pianki na kierownicę, oświetlenie. Reszta w "oryginale". Nazwałem go kundelkiem bo widać, że ktoś mocno mieszał przy wymianie kół, modyfikację na singlespeeda i prostą kierownicę. Mam przełożenie 2.5 bo z tyłu 18 zębów, z przodu 45. Fajnie i dosyć komfortowo sunie po nierównościach a czy singlespeed się u mnie utrzyma to czas pokaże bo jak na razie to dla mnie nowość. Na co dzień jeżdżę damką KTMa z Deore XT.

Crescent1.thumb.JPG.c6b9229e3df05a6aa8ad86cbc75707f0.JPG

Crescent2.thumb.JPG.b41139d49641a072573de830efd07bbb.JPG

Edytowane przez Procek
  • +1 pomógł 1