rowerzysta01 Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Witam Odzież funkcyjna z lidla w jakich temperaturach się sprawdza? Bo nigdzie nikt nie pisał dokładnie.
arczi1000 Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Kask z dzisiejszej oferty to ten sam/podobny co w ostatnich seriach? Nadal jest polecany?
crux Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Kupiłem pompkę, wygląda na porządnie wykonaną, jeszcze nie pompowałem, ale facet obok w sklepie zachwalał, że 3-4 ruchy i koło napompowane A że używa od 3 lat, to raczej solidna. 3-4 ruchy i napompowane? Do jakiego ciśnienia? Kupiłem na wiosnę nożną pompkę w Lidlu i aby podnieść ciśnienie z 2,5 do 5,5 bara potrzebuję nacisnąć ją jakieś 150-180 razy W związku z tym rozglądam się za czymś lepszym
zgodny Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Kupiłem koszulkę za 35 zl w rozmiarze M i pasuje jak ulał i ten zestaw lampek, na razie tego nie wypróbuje, ale wieczorem kto wie, natomiast co do tych kolejek to byłem w dwóch lidlach dlatego, że w jednym nie było lampek nawet nie dostali, bo sie pytałem, a w drugim było wszystko, jeszcze nawet nie przegrzebane, więc raczej poranek był spokojny
gad Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Czyli spodnie ocieplane bez szeklek rozmiar XL będą za krótkie na 190 cm wzrostu? Czy bielizna funkcyjny jest warta 100 zł za komplet?
hps Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Co do koszulki funkcyjnej - rozmiar "M" czyli najmniejszy pasuje spokojnie na osobę o wzroście 184 cm i szczupłej posturze. Nawet w sumie bliżej mu do bycia zbyt ciasnym niż do wiszącym. Rozmiar "L" chyba jakoś mocno się nie różni także powinno być okay z dobiorem rozmiaru koszulek funkcyjnych do danej osoby.
boogeyman Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 O bieliźnie funkcyjnej już było parę stron temu, za podobną cenę mamy markowy sprawdzony komplet. Pompkę kupujemy raz na X lat, więc chyba lepiej dołożyć lepiej do polecanej i sprawdzonej Beto http://www.cyklotur.com/akcesoria/pompki-rowerowe/podlogowe/p,pompka-podlogowa-cmp-069-z-manometrem-beto,170765.html Ale to tylko moje zdanie
Kekacz Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 3-4 ruchy i napompowane? Do jakiego ciśnienia? Kupiłem na wiosnę nożną pompkę w Lidlu i aby podnieść ciśnienie z 2,5 do 5,5 bara potrzebuję nacisnąć ją jakieś 150-180 razy W związku z tym rozglądam się za czymś lepszym Nie porównuj nożnej do tej z obecnej oferty, różnica wydajności pomiędzy nimi to przepaść. Dopompowanie z 6 do 8-9 BAR to rzeczywiście okolice 5-6 razy. (użytkownik takowej od 2 lat, z tym, że moja jest skalowana do 11 BAR).
Poochaty Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Rozumiem, że w przypadku koła samochodowego tak samo? Zastanów się, o czym mówisz, bo można pompować oponę w kolarce i oponę w rowerze dh...
maniekhdi Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Nabyłem dzisiaj pompkę, koszulkę na długi rękaw, oświetlenie oraz pokrowiec na rower. Pompka działa bardzo dobrze, jest solidnie wykonana. Porównywałem dokładność manometru z takim który mam przy kompresorze- podczas gdy kompresor pokazuje równe 3 atm, na manometrze w pompce jest w okolicach 3,3-3,5. Nie przeszkadza mi jednak ta niedogodność- pewnie istnieje jakaś możliwość aby skorygować odczyty manometru na pompce . Koszulka L przy moich 185cm wzrostu i 90kg wagi jest idealna. Jakby ktoś chciał to mam Mkę która jest niestety za mała, można pisać PW.Oświetlenie wygląda przyzwoicie, wieczorem przekonam się jak świeci. Myślę o nabyciu akumulatorków do przedniej lampki aby móc je sobie w każdej chwili doładować. Pokrowiec kupiłem bardziej z myślą o motocyklu- idealnie pasuje na Aprilię RS125, należy tylko uważać żeby przy naciąganiu go nie rozciąć o jakiś wystający element.Jeśli chodzi o pozostałe akcesoria sportowe z lidla to posiadam pulsometr Crivita i koszulkę funkcyjną na krótki rękaw. Pulsometr kupiłem z myślą o zrzuceniu wagi podczas biegania- działa nawet na suchej skórze, i chyba dobrze pokazuje puls bo waga spadła w dół Jeśli chodzi o koszulkę to według mnie jest o wiele lepsza niż najtańsza koszulka z Decathlona, materiał jest bardziej przyjemny w dotyku.PS:Zjawiłem się pod lidlem krótko przed 8:00 a już było pełno ludzi pod sklepem, wszyscy atakowali stoisko z kurtkami. Niektórzy brali po 5-10 kurtek i koszulek Pewnie niedługo znajdą się na allegro z odpowiednio wyższą ceną
siemalysy Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Również odwiedziłem dziś Lidla :-) Kupiłem sobie dwie koszulki rowerowe z zamkiem na całej długości. Materiał jest bardzo podobny do koszulek z krótkim rękawem, które były w roku ubiegłym, chyba w lipcowej ofercie. Co do rozmiarówki potwierdzę to co kolega maniekhdi wyżej napisał. Na codzień noszę XL. Mam 180 cm wzrostu. Natomiast ta koszulka w rozmiarze L pasuje nadzwyczaj dobrze. Kupiłem również skarpetki, a to ze względu, że w poprzedniej ofercie rowerowej kupiłem i bardzo mi podpasowały.
GIANT84 Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Ja też zakupiłem koszulkę z zamkiem po całości i mój rozmiar L był za duży wiec M jest ok i mi pasuje
Kekacz Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Rozumiem, że w przypadku koła samochodowego tak samo? Zastanów się, o czym mówisz, bo można pompować oponę w kolarce i oponę w rowerze dh... A co mnie koło samochodowe obchodzi? To jest forum rowerowe więc domyślnie odpowiedź zamieszczam pod kątem rowerów. Zastanów się co rozumiesz z tekstu pisanego. Podałem konkretny przypadek, z konkretnymi ciśnieniami. Nie było to pompowanie od zera, a co można było wywnioskować, dopompowywałem po 3 ATM. Tak robię najczęściej i w tym przypadku mowa o 5-6 razach się potwierdza, czyż nie? A może chcesz zarzucić mi kłamstwo?
CZy Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Oglądałem koszulki z długim rękawem i rozmiar M mógłby służyć za namiot dla dwóch osób. Mam 183cm wzrostu i była na mnie sporo za duża. Przeglądałem kilka otwartych i wszystkie miały dziwaczne rozmiary. Zrezygnowałem z zakupu. Zastanawiam się jeszcze nad kaskiem, też było ich trochę. Za to bielizna termoaktywna robiła przyzwoite wrażenie(mimo nie najlepszych opinii na tym forum) . Było jej bardzo dużo i nikt się nią specjalnie nie interesował, więc pewnie za miesiąc wyląduje na przecenach. Za połowę ceny chętnie przygarnę.
bugi Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Ja również dałem się skusić na pompkę. Pierwsze pompowanie przebiegło pomyślnie a pompka używana ostrożnie powinna wystarczyć na lata. Tak to sobie tłumaczę, bo gdyby nie ta oferta to kupiłbym jakąś SKS z >100PLN. Opony są nabite a czy to jest 5 barów, czy 4,7 barów, to ani nie mam jak sprawdzić, ani specjalnej różnicy mi nie robi.
crux Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Nie porównuj nożnej do tej z obecnej oferty, różnica wydajności pomiędzy nimi to przepaść. Dopompowanie z 6 do 8-9 BAR to rzeczywiście okolice 5-6 razy. (użytkownik takowej od 2 lat, z tym, że moja jest skalowana do 11 BAR). No niestety pompka z obecnej oferty ma max 6 bar więc pewnie jak moja nożna będzie się "kończyć" tzn. ciężko pracować nieco wcześniej. Pompowanie wyżej pewnie wykończy ją szybko a mi zależy na szybkich i sprawnych 7 barach.
Blakeburn Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Kupiłem koszulkę z krótkim rękawem z zamkiem na całej długości (oficjalnie jej tam nie miało być) oraz koszulkę z długim rękawem. Nie ukrywam, że rozmiar M w Lidlu jest bardzo dziwny i chyba muszę kark potrenować Oświetlenie według mnie słabe szczególnie jak zobaczyłem wielkość przedniej lampki (muszą opracować wersję kompaktową). Skusiłem się jeszcze na cudowny spray do naprawy opon.
szynder Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Koszulka dł. rękaw rozmiar M dla wzrostu 171 cm zakrywa mi cały tyłek Rękawy by uszły.Inna sprawa, że przymierzałem jakąś otwartą eMkę i pasowała, więc wziąłem nieotwieraną - świeżą A tu masz babo placek. Spodnie M też jakieś duże... luźne w pasie i przy kostkach. Wkładka licha, chyba ją wyrzucę i będę jeździł ze spodenkami letnimi pod tymi spodniami. PS: ... ide, pacze i widze... koszulka M leży sobie gdzieś tam z dala od nowej kolekcji (rzut z poprzedniej edycji - kosztowała wtedy 44 zł) cena 15 zł i pasuje jak trzeba! Dziwna sprawa te lidlowskie rozmiary, bez przymierzania nie ogarniesz tego.
Blakeburn Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 To ja kupiłem te dwie rzeczy w ciemno, a następnym razem będę miał to na uwadze, żeby jednak przymierzyć
DIYaudioPawelS Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Czyli spodnie ocieplane bez szeklek rozmiar XL będą za krótkie na 190 cm wzrostu? wg mnie za krotkie. L nie rozni sie dlugoscia od XL!wiec na 190cm bedzie na styk lub lekko za krotkie spodnie juz odpuscilem bo za male :/ Nie porównuj nożnej do tej z obecnej oferty, różnica wydajności pomiędzy nimi to przepaść. Dopompowanie z 6 do 8-9 BAR to rzeczywiście okolice 5-6 razy. w takim razie chyba po nia wroce, bo mam reczna ktora musze sie namachac :/ To ja kupiłem te dwie rzeczy w ciemno, a następnym razem będę miał to na uwadze, żeby jednak przymierzyć przeciez mozesz oddac
zgodny Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Lampka faktycznie DUŻA, ale światło dobre, tylnia mnie zaimponowała naprawde fajna
Poochaty Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 A co mnie koło samochodowe obchodzi? To jest forum rowerowe więc domyślnie odpowiedź zamieszczam pod kątem rowerów. Zastanów się co rozumiesz z tekstu pisanego. Podałem konkretny przypadek, z konkretnymi ciśnieniami. Nie było to pompowanie od zera, a co można było wywnioskować, dopompowywałem po 3 ATM. Tak robię najczęściej i w tym przypadku mowa o 5-6 razach się potwierdza, czyż nie? A może chcesz zarzucić mi kłamstwo? Po pierwsze, wyjmij kołek z d.. bo Cię chyba uwiera. A po drugie, to jak się już uczepiłeś koła samochodowego, że Cię nic nie obchodzi to może odnieś się do reszty, bo ja dalej twierdzę, że podniesienie ciśnienia o 3 bary w kole od kolarki a w kole od zjazdówki nie może być zrealizowane tą samą ilością machnięć pomki, po prostu precyzuj co chcesz powiedzieć, bo takie rzucanie "5 razy machniesz i git" to wprowadzanie ludzi w błąd. Potem kupią i będą mieć pretensje.
sosna119 Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Czy te spodnie na szelkach są coś warte? Byłem rano w Lidlu, ale przyłożyłem rozmiar M do siebie (186 cm, 70 kg) to nogawki skończyły się w połowie łydek. Czy one się rozciągają, czy na mnie to będą spodnie 3/4?
firefoks Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Chyba rzeczywiście lepiej dołożyć 2 dychy i kupić pompkę Beto. 11 barów wystarczy z zapasem do szosówki. Za to zakupiłem pseudo softszela-pewnie będzie niezła sauna
tymooteusz Napisano 8 Września 2014 Napisano 8 Września 2014 Za to zakupiłem pseudo softszela-pewnie będzie niezła sauna Kupowałem dwa lata temu, kupiłem i rok temu .. W obydwu sauna, chociaż w tym z poprzedniego roku mniejsza, ale sauna. W tym roku podziękowałem i już nie kupiłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.