Shootee Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Komunikat zakazie hotlinkowania jest a nie zdjęcie
drnopl Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 tak ad hoc, dobre tanie buty do biegania? Deacthlon - Kalenji. 60 pln bez jednego grosza, a buty pierwsza klasa, bywają ludzie co maratony w nich śmigają... Co do Lidla, to bankowo te fuzekle sobie sprawię, mam z poprzedniego sortu i jestem zadowolony, a i 8zł to nie dużo
Terrqge Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Nie wiem czy już o tym ktoś wspominał ale w empiku (przynajmniej w Puławach) jest trochę akcesoriów rowerowych, jakieś światła, gadżety, korki do kierownicy, fajne lekkie koszyki na bidon za 4.90, kaski (bodajże za 70zł), pokrowce na siodła i trochę innych rzeczy.
dzialo7 Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 A czy ktoś może coś powiedzieć o pulsometrze z Lidla? Będzie w ofercie biegowej za 55zł. Nigdy nie używałem, więc cudów nie potrzebuje, ale z drugiej strony nie lubię jednorazówek. Link do gazetki: http://gazetka.lidl.pl/71e10292-f181-403c-9204-e40838b76a49/#/26
rabbenn Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 A mógłbyś przypomnieć co o nim było? Bo też zastanawiam się nad jego kupnem i nie wiem czy warto sobie tym głowę w ogóle zawracać.
xtomashx Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego. Do amatorskiego użytkowania w sam raz.
MikeSkywalker Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Napisano 25 Czerwca 2014 Co do twardego "zapiętka" w butach z Lidla to się zgodzę - to jedyny minus tych butów jaki zauważyłem (o ile nadal w nich jest). Po roku zaczął mi wyłazić spod materiału plastik ale go po kawałku przycinałem nożykiem żeby nie odstawał. Co do biegania to ciężko mi się wypowiadać, biegałem w nich może kilkanaście razy. Na pewno coś w tym jest że wolałem stare podarte buty Saucony bo na asfalcie były wygodniejsze. Także myślę że do biegania można nieco drożej znaleźć lepsze buty, ale na rower czy do użytku ogólnosportowego lidlowe na pewno będą trwałe.
xtomashx Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Ja od marca biegam w takich lidlowych i nie narzekam. Oczywiście można kupić lepsze jednak czego oczekiwać po butach za 60 zł ?
Piehursson Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 mozna oczekiwać tego co za 60 zł dostajesz w Decathlonie czyli dużo, dużo więcej. Tam dostajesz prawdziwy but do biegania.
Hogg Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Mogę potwierdzić dobrą jakość i komfort użytkowania najtańszych butów do biegania z Deca. Nie mam porównania do tych z Lidla uczciwie mówię. Stosunek cena/jakość bezkonkurencyjna. Dla amatorów zdecydowanie polecam.
pololomarkopolo Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Jak się nie śpieszy to można poczekać na rzut Na dniach będą kluczepłaskooczkowe w lidlu (http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-088E38EC-2FB528C0/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=7422) i ogółem "dział" warsztat http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-3F19236C-1B2A4150/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?id=190 Topex ? Podziękuję, już wole makrokesz made by lidl. Moim zdaniem lepsze. Neo nie należy do Casto tylko do Topex-a. A propos lidla, czy jakość nie dobiega od tych narzędzi kupowanych w specjalistyczncyh sklepach? Do tej pory buliłem mnóstwo kasy i zastanawiam się czy warto oszczędzić.
xtomashx Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 mozna oczekiwać tego co za 60 zł dostajesz w Decathlonie czyli dużo, dużo więcej. Tam dostajesz prawdziwy but do biegania. Opinie są różne. Do amatorskiego biegania są dobre. Z resztą czytałem na bieganie.pl różne opinie i naprawdę nie ma co wychwalać tych 50.
Piehursson Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Opinie są różne. Do amatorskiego biegania są dobre. Z resztą czytałem na bieganie.pl różne opinie i naprawdę nie ma co wychwalać tych 50. każdy kto nie zarabia na bieganiu i nie traktuje tego jako zawód jest amatorem, zarówno ten, który biega maratony ze średnim tempem 3:30/km jak i ten, który biega 5km w tempie 7:00/km. To po pierwsze. Po drugie skoro nie ma sensu wychwalać wg. Ciebie ekidenów to co można powiedzięć o tych "niby-butach-biegowych" z lidla? Aktualnie szybkie treningi robię w Pumach Faas 300v1, startuję na zawodach w Puma Faas 300v2, treningi przełajowe, crossowe a także zawody w takim terenie biegam w New Balance MT330 a na długie wybiegania i wolne treningi mam właśnie Ekideny 50. But elastyczny, miękki, zapiętek nie drażni ścięgna achillesa, przewiewne na maksa, brak pierdyliona systemów w podeszwie. Te buty mają trzy wady - kolor (szybko się brudzą), duży drop i wagę, z powodu której traktuję je właśnie jako buty treningowe na wolne i długie treningi. A to co sprzedają w Lidlu w ogóle nie powinno być sprzedawane jako but biegowy tylko jako but fitness lub coś w ten deseń. Nawet buty biegowe z biedronki za całe 25 zł były lepsze do biegania (póki dało się w nich biegać) chociaż w ich przypadku podeszwa pod śródstopiem uklepała się w mgnieniu oka i bardzo szybko zakończyły swój żywot. To jest oczywiście moje zdanie. Trochę butów już zabiegałem w tym niestety buty z Lidla, na moje i moich nóg szczęście bardzo krótko, teraz dzielnie służą przy pieleniu ogródka, tam sprawdzają się wyśmienicie.
rado52 Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Nie wiem czy już o tym ktoś wspominał ale w empiku (przynajmniej w Puławach) jest trochę akcesoriów rowerowych, jakieś światła, gadżety, korki do kierownicy, fajne lekkie koszyki na bidon za 4.90, kaski (bodajże za 70zł), pokrowce na siodła i trochę innych rzeczy. Poczekaj jeszcze trochę (tak gdzieś do sierpnia) i w Empiku będą przeceny -50% na owe akcesoria. W tamtym roku kupiłem koszyki do bidonu dla siebie i znajomych po 2,5zł, a co ciekawe ostatnio widziałem je gdzieś w innym sklepie po 19,99. Niezła przebitka
Piehursson Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 ja te koszyki kupowałem z 75% rabatem = ~1,25PLN
Martynna Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Nie wiem czemu, ale jakoś poza spożywką i chemią to nic w tych marketach nie kupuję.
sredniaq Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 A propos lidla, czy jakość nie dobiega od tych narzędzi kupowanych w specjalistyczncyh sklepach? Do tej pory buliłem mnóstwo kasy i zastanawiam się czy warto oszczędzić. Kupiłem kiedyś z 6 lat temu gzestaw narzędzi z Lidla: grzechotka plus nasadki, to było jeszcze w Irlandii i do tej pory działają, nic się nie dzieje. Używam trochę przy samochodzie, w domu, przy rowerze rzadko, ale zdarza się. Nasadki lekko przyrdzewiały, ale z mojej winy, bo leżały na deszczu. Generalnie do amatorskich zastosowań są ok. Oprócz tego mam też zestaw wkrętaków z Lidla, taki z magnetycznymi końcówkami i też się sprawdzają.
Mod Team Pixon Napisano 25 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 25 Czerwca 2014 A propos lidla, czy jakość nie dobiega od tych narzędzi kupowanych w specjalistyczncyh sklepach? Do tej pory buliłem mnóstwo kasy i zastanawiam się czy warto oszczędzić. Taka pozorna oszczędność może się czasem na Tobie zemścić w najmniej oczekiwanym momencie. Uważam, że na narzędziach nie ma co oszczędzać.
PjeseczeQ Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Ma ktoś plecak z poprzedniej edycji całkiem podobny do tego, który będzie w sobotę ? Warto pięć dych za to położyć ? Za dużo o nim nie jest napisane, a kilka recenzji dotyczy modeli sprzed kilku lat, które się diametralnie różnią jednak...
5pirit Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Kupiłem plecak z poprzedniej edycji i generalnie jest OK. Dla mnie było istotne żeby był jak najlżejszy a on akurat jest porównując do moich pozostałych plecaków. Do wykonania nie ma się co doczepić, kieszenie są całkiem fajnie i dosyć pojemne (do największej kieszeni16 piw wchodzi - sprawdzone ). Plecy mi się w nim mocno nie pocą, pokrowiec przeciwdeszczowy jest więc dla mnie wszystko na OK. No ale żeby nie było tak "och ach" to jedyna rzecz która mnie drażniła dosyć mocno z samego początku to materiał osłaniający zamek od zewnątrz, przy zamykaniu plecaka praktycznie za każdym razem się przycinał zamkiem. Ale opracowałem już system i teraz zamykanie idzie mi szybko. Doszukałem się pozytywu w tej sytuacji, przynajmniej nikt mi nie podbiegnie i szybko wyciągnie coś z plecaka bo się na bank zamek przytnie Plecak z tej nowej gazetki jak dla mnie przegrywa tą dużą siatką na kask od przodu. Nie przepadam za rozwiązaniami "siatkowymi" przez wzgląd na ich małą wytrzymałość, a że często robię coś w pośpiechu to pewnie szybko by się porwała.
PjeseczeQ Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Dzięki za opinię, wybiorę się obejrzeć w sobotę. Jak nie będzie tandetą zalatywać to pewnie wezmę.
szynder Napisano 25 Czerwca 2014 Napisano 25 Czerwca 2014 Dorzucę od siebie opinię o butach z Decathlonu. Miałem kalenji ekiden 50 białe a teraz mam czarne. Białe padły, ale to z mojej winy bo wziąłem je do gry na hali i siateczka nie wytrzymała - wymiana bo na gwarancji były. Czarne użytkuję do dziś łączny dystans w obu parach to 2100 km ( w ciągu dwóch lat), ale dodać trzeba, że biegam w terenie więc częściej podatne są na uszkodzenia. Polecam te obuwie! Naprawdę warto!
MonaSpeed Napisano 26 Czerwca 2014 Napisano 26 Czerwca 2014 Dzieki wszystkim, którzy podzielili się swoimi opiniami na temat butów lidlowych i innych z podobnego przedziału cenowego, raczej te z lidla sobie daruje i przejdę się do decalthonu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.