Skocz do zawartości

[Amortyzator przód]SUNTOUR do 1200 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!

Poszukuję jakiegoś dobrego amortyzatora do 1200 zł. Warunek musi mieć PIVOTY.

Na tym portalu znalazłem stronę "Eurobike"i widzę że jest na niej bardzo dużo amortyzatorów firmy Suntour.

Są dostępne nawet starze modele co mnie cieszy.

Czy pomożecie mi w wyborze ??

Interesuje mnie amor z kategorii XC/Marathon  26 cali, olej/powietrze. Waga moja to ok 80 kg.

• Mod Team
Napisano

Suntour to mało trwały do ścigania.

Legenda, już nieaktualna. Można by się przyczepić do wagi ewentualnie.

No i gdzie jest napisane że do ścigania.

Napisano

Stery to standardowe 1 1/8''

Nad tym RST też się zastanawiałem ale wiedzę że na forum królują w większości właśnie tematy związane z Suntourem 

Napisano

A do autora , dlaczego Suntour?

Właśnie nie wiem czemu SUNTOUR. Największa dostępność amorów z pivotami chyba...... 

Myślę że przez te nieszczęsne pivoty których nie chcę się pozbyć.

Napisano

Nie chodzi tu o odpowiedzi na pytanie dotycząc czemu nie chce piwotów tylko na pytanie z pomocą dotyczącą kupna nowego amortyzatora.

• Mod Team
Napisano

Największa dostępność amorów z pivotami chyba.

Generalnie dobry amortyzator z pivotami to trochę dinozaur niestety.

Na alle można trafić Recona gold ok.1300-1400 albo silwera ok.1000,-, no i raidonów ze starszych roczników też trochę jest ok.500,-.

Kolejność jak wyżej.

Jakie masz oczekiwania?

Napisano

Jakie masz oczekiwania?

By posłużył mi trochę oraz nie wykluczam jakiegoś wzięcia udziału w maratonach. 

A co powiecie o RSF FIRST ??

Sprężyna stalowa czy powietrzna?

Chciałbym amora olej powietrze. 

Napisano

@Puklus, dobre znalezisko :thumbsup:  Out of stock, 6.01 mają być znów.

Autor przez ten tydzień może się wszystkiego dowiedzieć co trzeba odnośnie montażu hamulców.

Napisano

Nie chodzi tu o odpowiedzi na pytanie dotycząc czemu nie chce piwotów tylko na pytanie z pomocą dotyczącą kupna nowego amortyzatora.

Dziwie się, że ktoś kto waży 80kg nie chce przerzucić się na hydraulikę. Teraz ta hydraulika coraz tańsza. Co do amortyzatora to ja stoję za Recon Gold lub F1RST. Wydaje mi się, że to będzie lepiej chodziło od Suntour. Chociaż Epicon również pracuje całkiem fajnie. O ile mi się zdaje Epicon ma 2mm grubsze golenie górne od F1RST'a, więc powinien być sztywniejszy.

• Mod Team
Napisano

Na CRC warto siedzieć dzień i noc bo promocje tak samo szybko sie pojawiają jak i kończą ... zasoby :D i nie dziwota jak można kupić widelec ok 500 czy 600 żł taniej niż w naszym najznakomitszym z krajów drogi mlecznej ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...