Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 16

Puklus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drugiego dnia roku to już z kilkanaście lat nie jechałem. Ale w taką pogodę to tylko praca, tenis, basen albo narty byłyby w stanie mnie odciągnąć od roweru. No, a że akurat dziś nie pracuję itd. też nie to 55 km się zrobiło z przyjemnością. To chyba mój najdłuższy sezon rowerowy.

Napisano

Panowie czy ja nie umiem jeździć ? Po pierwszych 200 km złapałem gumę w tylnym kole, po kolejnych 300 km znowu łapię gumę teraz w przednim...  Dobrze zacząłem NOWY ROK ;) I jeszcze czeka mnie kupno zestawu naprawczego i spinki do łańcucha...

Napisano
  • DYSTANS16.21 km
  • CZAS TRWANIA48m:51s
  • ŚREDNIA PRĘKOŚĆ19.9 km/h
  • MAX PRĘDKOŚĆ35.8 km/h
  • KALORIE383 kcal

Więcej nie dało rady bez rękawiczek a temperatura to -3 C

Napisano

Dystans

48.21 km

Czas trwania

2g:44m:12s

Średnia prękość

17.6 km/h

Max prędkość

40.1 km/h

Kalorie

1713 kcal

Min wysokość

154 m

Max wysokość

214 m

Łącznie w górę

537 m

Łącznie w dół

550 m

Napisano

Dziś 36,83 km przejechane głównie po leśnych i polnych dróżkach. Masa błota, mokro, ale w zamian cieplutko  :yes: Niestety zaliczyłem też solidną glebę. Podczas zjazdu z górki (nie była mocno stroma) na jednym z zakrętów uślizgnęło mi się przednie koło, wpadłem w poślizg i przeleciałem przez kierownicę na glebę w dodatku w błoto  :wallbash: Spadłęm na lewą stronę, na łokieć. Boli mnie trochę jak ruszam ręką. Taka kolej rzeczy. Myślę, że popełniłem jakiś błąd na zjeździe  :icon_redface: . Mam za swoje. Dodam tylko, że prędkość na całe szczęście nie była duża.

Zapomniałem. Po powrocie żona do domu nie chciał mnie wpuścić. Cały byłem umazany w błocie jak małe dziecko. Udało mi się ją przekonać  :icon_lol:

Pozdro

Michał

Napisano

ehlo,

Na początek dnia 22 km szosą/DDR a później szaleństwo zakupów: buty rowerowe, bielizna termoaktywna i koszulka (4F) no i gadżet: polar H7.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...