Skocz do zawartości

[do 1500zł] mtb, czasami jakieś skoki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taaa i pewnie nadający się do dłuższych wycieczek i do miasta i do skoków?

Nie ma takich rowerów nawet za milion

Za te pieniądze jeśli faktycznie ma być do skoków to jakiś używany rower typu Dirt/Street. Tylko to będzie rower wyłącznie  do akrobatyki, do zwykłej jazdy się raczej nie nada.

Podsumowując, uniwersalne rowery do wszystkiego nie istnieją.

Masz tu używkę która wytrzyma skoki . Nowego do skoków w tym budżecie nie kupisz.

http://allegro.pl/unibike-underground-zone-2-dirt-4x-dual-downhill-i3584398867.html

Napisano

witam chciałbym kupić rower mtb czasami do skoków amortyzator minimum 80mm fajne szerokie opony pomocy

Witam. Kupiłem w tym roku rower MTB na ramie Accenta za 1700 zł i powiem szczerze, że do skoków się zupełnie nie nadaje, przede wszystkim ze względu na  inną geometrię ramy i brak chociażby dobrej klasy amorka, mój jest za około 200 zł.  Generalnie trochę trenuję MTB i jeżdżę dużo po lasach, na trasie spotykam korzenie, kamienie, błoto, piasek, nierówności itp i naprawdę czuję, że ten rower jest strasznie sztywny. Zakupiłem opony Conti race king 2.0, jest lepiej, szczególnie na piachu i błocie, nie telepie tak , wcześniej miałem opony Kendy.  Reasumując to mogę powiedzieć, że  za tą kwotę , czy nawet za 2 tys zł nie kupisz  roweru, o którym piszesz. Niestety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...