Skocz do zawartości

[rower] Gary Fisher Piranha white 2008 prawie nieużywany - Czy warto go kupić i za ile ?

dudikrk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Możliwe, że to pytanie proste dla wielu z Was, ale dla mnie nie do końca (wcześniej "nie ciągnęło mnie" do rowerów, dlatego moja wiedza na ten temat jest znikoma). Tego lata zaczęłam jeździć do pracy na rowerze, a skończyło się to na tym, że po pracy jeździłam na nim dla przyjemności. Chcę zmienić rower, a mam okazję odkupienia modelu Gary Fisher Piranha z 2008 roku. Wymiary mi odpowiadają i jeździ mi się na nim wspaniale. :) Nie chciałabym jednak przepłacać (2000 zl), a nie bardzo orientuję się ile on jest faktycznie wart

..

Napisano

Nie podałeś żadnych informacji, NIC. Nikt z nas nie jest magikiem i nie wie jak rower wygląda, przez 5 lat mogło się dużo zmienić(inne komponenty) Daj zdjęcia, jakieś linki...Powiedz gdzie był rower używany itd. 

Napisano

Jeżeli to ten rower http://bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&baza=rowery&pid=271&fname=Gary%20Fisher&mname=Piranha to kosztował jako nówka 3.5k zł. Rower jest 5-cio letni. Jeśli był cały czas jeżdżony i nic nie było nim wymieniane to 2k zł za niego to stanowczo za dużo. Moim zdaniem 1.5k to max. Jeśli jednak był rozsądnie modernizowany to cena może być ok. Jak napisał kolega musisz podać więcej informacji.

Napisano

1. kupujesz od zaufanej osoby/znajomego ?

2. od którego z rzędu właściciela kupujesz ?

3.W jakim stanie jest napęd ? 

Ogólnie, jeśli znowu będziesz miał rower w rękach, zobacz czy koła nie mają centry, czy felgi nie są uszkodzone, czy biegi chodzą płynnie, czy nie ma luzów na suporcie,piastach, sterach. 

Napisano

1. kupujesz od zaufanej osoby/znajomego ?

2. od którego z rzędu właściciela kupujesz ?

3.W jakim stanie jest napęd ? 

Ogólnie, jeśli znowu będziesz miał rower w rękach, zobacz czy koła nie mają centry, czy felgi nie są uszkodzone, czy biegi chodzą płynnie, czy nie ma luzów na suporcie,piastach, sterach. 

1. tak, kupuję od sąsiada, więc nawet wiem , że nie jezdził na nim prawie wcale :)

2. pierwszego

3. Wszystko w rowerze zdaje się działać bez zarzutu

W takim razie warto za 2 tys ?

Napisano

Nie wiem. Ciężko powiedzieć, ale mimo wszystko za 5 letni rower, nie dał bym 2000 zł. jak już wcześniej koledzy pisali, 1,500 około. Jeśli nie było nic zmieniane, tzn. fabryczny osprzęt, itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...