Skocz do zawartości

[przerzutka tył] budowa przerzutki Deore XT

40latek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zgubiłem śrubkę oznaczoną na zdjęciu czerwoną strzałką. Orientuje się ktoś do czego ona służy oraz jak wygląda (potrzebne wymiary - średnica, długość, rodzaj gwintu - zdjęcie mile widziane). Przerzutka na zdjęciu to Deore XT RD - M780.

ip8x.jpg

• Mod Team
Napisano

Nie wiem do czego służy, szukać mi sie nie chce ale jej umiejscowienie wskazuje ze jest to śruba napinająca sprężynę wózka. Wnioskować można ze bez tego da sie żyć, a zastąpić można każda jedną o takim samym gwincie :P wnioskując ze zdjęcia prawdopodobnie M3.

• Mod Team
Napisano

A no, wątpliwym wydawało misie że to śruba napinająca :D choć coś w tym mogło być ... jednak jeżeli chodzi o zastąpienie owej śruby, wydaje mi sie ze zwykła także być może, tylko odpowiedniej długości.

• Mod Team
Napisano

Masz szczęście, że mi się chciało.... :P

HKH0pvv.jpg

Co prawda M772, ale jeżeli o to chodzi to raczej ta sama część.

Jak widać ciężko będzie to zastąpić zwykłą śrubką, aczkolwiek jakiś pilnik i może da radę.

Gwint M4 z łbem na imbus 2 mm.

Napisano

aktualizacja - śruba jak siedziała, tak siedzi - zmylił mnie otwór na imbus i byłem święcie przekonany, że ją zgubiłem. Dziękuję za  wszystkie odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...