Skocz do zawartości

[2000 zł] rower na trasy leśne

Gość Robson148

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Robson148
Napisano

Siema  :woot:  Mam zamiar kupić rower do jazdy w terenie (las, błoto, drogi polne) tak do 1500-2000 zł. Mam 1,7m wzrostu i waze 65 kg. Myslalem nad zakupem Krossa Hexagon X6 lub Meride TFS 100-D. Co o tym sadzicie? Ma on byc lekki, wytrzymaly i sprawdzony. Czy lepiej szukac innego ?  :icon_cool:

Napisano

Może Kross Level a3. Przy dobrej okazji zostanie ci 100zł na akcesoria.. Nada sie idealnie do lasu ktory nie ma ubitej ścieżki za bardzo. Rama jest wytrzymała, osprzet dobry a rower waży tylko 14kg

Gość Robson148
Napisano

Może Kross Level a3. Przy dobrej okazji zostanie ci 100zł na akcesoria.. Nada sie idealnie do lasu ktory nie ma ubitej ścieżki za bardzo. Rama jest wytrzymała, osprzet dobry a rower waży tylko 14kg

A czym Kross Level a3 rózni sie od tych ktorych podalem ? Jakbys mogl to pokaz jego zalety ;) Chodzi mi o to by ich osprzet byl dobrej jakosci w tej cenie ;)

Napisano

Mam zamiar kupić rower do jazdy w terenie (las, błoto, drogi polne) tak do 1500-2000 zł. Mam 1,7m wzrostu i waze 65 kg.

Noooo,za tę cenę może znajdziesz Rometa Mosquito 2 .Rower ma mocną ramę ,hamulce hydrauliczne,dobry amortyzator,świetną i wytrzymałą korbę,pozostały osprzęt  na dobrym poziomie,dużo lepszym niżli Kross X6,czy Merida 100 d.

A może takie cudo,16" na twój wzrost wytarczy. To model bardziej xc,sylwetka bardziej pochylona.

http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-romet-jolene-3.0-2011.html

Gość Robson148
Napisano

Noooo,za tę cenę może znajdziesz Rometa Mosquito 2 .Rower ma mocną ramę ,hamulce hydrauliczne,dobry amortyzator,świetną i wytrzymałą korbę,pozostały osprzęt  na dobrym poziomie,dużo lepszym niżli Kross X6,czy Merida 100 d.

hm no nie wiem nie znam tego modelu, ale zawsze romet kojarzyl mi sie z Chinami (zapewne to mylne kojarzenie). 

Gość Robson148
Napisano

?

Romet to stara polska marka,odziedziczona po wielkim upadłym PRL molochu.

Niewiele wiesz chyba o Polsce?

Wiem ze Romet to Polska firma, np. kiedys produkowala Komara lub motorynke, ale myslalem ze teraz przejęli ja Chiny, jednak nie ;) sory 

Gość Robson148
Napisano

Teraz też produkują motorowery i rowery,i nie tylko.

Możez też wziąć pod uwagę rowery Unibike,np. tego:

http://unibike.pl/evolution.html

Jakiś upuścik i zmieścisz się w cenie.

nie wiem już sam jaki rower mam kupić, wszystkie dla mnie sa ok i takie same roznia sie tylko kolorem i rama :D haha moze to dziwnie zabrzmialo ale sie nie znam polećcie takiego za ktorego nie zaplace duzo ale bedzie mi slozyl i slozyl ;) dzieki

Napisano

bierz unibike evolution , sezon się kończy na pewno dostaniesz upust , ja mam ten sam rower tylko wersja bez hamulców tarczowych z 2011 roku i jestem bardzo zadowolony, użytkuje dwa lata i zero problemu, rower bardzo wytrzymały, jak zaczynałem na nim jeździć ważyłem 118kg.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...