Skocz do zawartości

[2000-2500] wybór crossa

amikoma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stoję przed wyborem przyszłego roweru i mam kilka propozycji, ale nie wiem na który rowerek się zdecydować. 
Będę jeździł głównie po asfalcie, czasami leśne ścieżki.

W przyszłym roku chciałbym też wybrać się w jakąś dalszą podróż z sakwami.

Który rower z tych poniżej polecacie najbardziej, który odradzacie, ew. jak ktoś ma inne propozycje to śmiało

niech napisze, każda porada jest dla mnie cenna ;)

kolejność przypadkowa:

Napisano

Z zaproponowaqnych przez Ciebie Kross Evado 4.0 (za 2000 już kupisz) Author Reflex, i Unibike Viper (za 1900 o ile gdzieś spotkasz) a w twoim budżecie to i o Zethosa możesz sie pokusiuć.

Napisano

Z zaproponowaqnych przez Ciebie Kross Evado 4.0 (za 2000 już kupisz) Author Reflex, i Unibike Viper (za 1900 o ile gdzieś spotkasz) a w twoim budżecie to i o Zethosa możesz sie pokusiuć.

zainteresował mnie ten Zethos, jest on lepszy od tych co podałem?

Ważne też, który z tych rowerów najbardziej nadaje się na dłuższe wycieczki

Napisano

zainteresował mnie ten Zethos, jest on lepszy od tych co podałem?

Ważne też, który z tych rowerów najbardziej nadaje się na dłuższe wycieczki

osprzętowo na pewno najlepszy z tym że mało sportową geometrię ramy ma, jest trudno dostępny i ogólnie to taki rower widmo. Bierz Krossa Evado 4.0 i nie bedziesz żałował wydanej na niego złotówki. Teraz są na niego spore obniżki a rower na żywo prezentuje się niebo lepiej niż na zdjęciach w necie. Ma ponadczasową stylistykę i długo jeszcze będzie cieszył oko ciekawym wzornictwem. Nie wiem czy jest sens ładować się w większe koszta trudno dostępnego Zethosa gdy równie komfortowego Krossa można bez trudu nabyć za mniejsze pieniądze. 

Napisano

Widmo a jakże, ale Unibike dystrybucje ma pre-order czyli jak sprzedawca nie przewidział, że rower będzie się dobrze sprzedawał i nie zamówił więcej to nie ma a kupujący w tej sytacji, który pierwszy ten ma. Krossy z koleii a zwłaszcza crossy dopiero teraz zaczną się sprzedawać jak sugerowana cena zamieniła się w realną biorąc pod uwagę osprzęt. 

Napisano

podoba mi się ten Zethos GTS i chyba się na niego zdecyduję, mogę go mieć za 2.5k

Czy rozmiar 21" będzie dla mnie ok?

Mam 183 cm wzrostu, długość nogi ~83. Z wyliczeń wyszło mi 20.5", czy w takim wypadku 21" nie będize za duży?

Drugie pytanie czy przy hamulcach hydraulicznych będzie dużo pracy podczas użytkowania roweru.

Nie miałem wcześniej tarczówek i obawiam się trochę ich konserwacji :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...