Skocz do zawartości

[mostek] WCS matrix carbon, oryginał?

wojtarr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Czy może ktoś pomóc - ocenić czy mostki na allegro takie jak ten:

http://allegro.pl/mostek-ritchey-wcs-matrix-carbon-80-110mm-nowy-i3434236004.html

to oryginały? 

Cena na to nie wskazuje, dodatkowo czas oczekiwania na przesyłkę wygląda dokładnie jak przy zamawianiu jakiegokolwiek badziewia z Chin.

Szkoda wydać blisko 150zł na jakiś wynalazek made in China, no chyba, że to faktycznie oryginał.

dzięki!

Napisano

Ja miałbym ogólnie prośbe do forumowiczów, aby tego allegrowicza przycisnąć i wysłać troche zgłoszeń do allegro. Próbowałem na własną rękę coś z tym zrobić, ale Allegro bez odzewu większej grupy osób zlewa temat. Natomiast na moje grzeczne upomnienia, aby zdjął aukcję z tymi podróbkami, wyzwał mnie bez ogródek. Twierdzi, że wyprzedaje nówki sztuki ze swojego teamu z USA, a cwaniak cały czas siedzi w Polsce, prawdpodobnie pod Skieriniewicami. To, ze sprzedaje podróbki rzeczoczywista. Cena ponad dwukrotnie zaniżona, brak opakowania, długi czas realizacji (zamówia od chińczyków). 

Ja wiem, ze to walka z wiatrakami, ale może bedzie o jednego mniej.

Napisano

Się mi wydawa że matrix był w całości "karbonowy" a nie na środku, to po pierwsze.

Po drugie cena kup teraz sugeruje oryginalność produktu.

Nawet jeśli jest to starszy model to nie za tyle.

Napisano

No dobra, ale jak przycisnąć kogos takiego? Wydaje mi się, ze wysyłanie do allegro, że produkt nie jest oryginalny ma sens tylko wtedy gdy zakupimy dany produkt i nie będzie on zgodny z opisem czyz nie? A dla dobra sprawy poswięcać się i wykupic kolesiowi wszystkie sztuki, które "posiada" to chyba lekka przesada.

Napisano

W sumie dziwne, że nie zainteresował się tym formicki... bo to chyba on jest dystrybutorem ryśka czyż nie? Powinno mu zależeć na tym, aby nie było podróbek, bo jakby nie było łamiące się chińczyki wplywają źle na renome jego firmy jako dystrybutora.
Przeciez potem ludzi jęczą, że ritcheye czy inne bontragery się łamią mimo, że kupili podróbki (nawet jeżeli nieświadomie) to zrażają do markowych produktów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...