bukakewarior Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 Jak wyżej. Jedziemy z tematem: PIerwotny wygląd (te 2 fotki nie są akurat mojego autorstwa): Dzień 1: skrobanie i matowienie: Dzień 2: Przygotowanie do malowania,maskowanie oraz czarna baza. Do maskowania użyłem tasmy modelarskiej Tamiya (gumowe brzegi), taśmy malarskiej i gazet (wnętrze kasku). Co do szaty graficznej, będzie skromna/subtelna*, ale konkretna. *Niepotrzebne skreślić Dzień 3: Wykonanie szablonu (grafika nie jest mojego autorstwa-znaleziona w internecie), maskowanie miejsca malowania, nanniesienie grafiki za pomocą wspomnianego szablonu i markera. Wycinanie grafiki w masce, przy pomocy skalpela oraz maskowanie pozostałego obszaru (fola aluminiowa oraz taśma malarska): cdn.
bukakewarior Napisano 27 Lipca 2013 Autor Napisano 27 Lipca 2013 Dzień 4: efekt dnia poprzedniego (spray Kobra- green 87):
bukakewarior Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 Dzień 5 (a właściwie 6): przygotowanie daszku. Ta sama procedura, jak w przypadku kasku (grafika, któą wykorzystałem do wykonania szablonu pochodzi z sieci i nie jest mojego autorstwa): Po drobnym retuszu (akrylowa Pactra koloru czarnego i pędzelek 2/0):
Mod Team adamos Napisano 29 Lipca 2013 Mod Team Napisano 29 Lipca 2013 Nie jeżdżę w takich kaskach na rowerze, ale daje plusa za wykonie. Świetna robota bukakewarior, no i oczywiście o wiele lepiej, niż te fabryczne bohomazy.
Marcint96 Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Również takowych nie używam, ten prezentuje się świetnie ! Gratulacje za pomysł,czas i chęci
bukakewarior Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 Dzięki Panowie. Ja jeżdżę w nim od niedawna i przyznaję, że jestem zadowolony. Na leśnych/górskich ścieżkach sprawdza się bardzo dobrze. Do tego, daje mi większe poczucie bezpieczeństwa niż "orzech".
krism4a1 Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Kask mi się nie podoba... dlatego, że zobaczyłem tego twojego Rometa. To jest mistrzostwo. Sam zastanawiałem się nad przemalowaniem mojego, ale zrezygnowałem po próbach wrzucenia camo woodland'u na ASG L96A
bukakewarior Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 Kask mi się nie podoba... dlatego, że zobaczyłem tego twojego Rometa. To jest mistrzostwo. Wreszcie ktoś na nie Pierwszy raz raz robię coś takiego na obłych kształtach i jak przystało na 1 raz nie jest idealnie (z resztą mi nigdy nie wychodzi idealnie). Sam zastanawiałem się nad przemalowaniem mojego, ale zrezygnowałem po próbach wrzucenia camo woodland'u na ASG L96A A czym próbowałeś? Do tego celu wystarczyłby Ci tani aerograf, z dyszą 0,3 mm: KLIK i farbki modelarskie. Maskę w tym Hummerze (tutaj akurat natowskie kamo) malowałem wspomnianym wynalazkiem: KLIK Doszły góry:
MokryxD Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Strzel sobie jeszcze na bokach pseudonim i będzie świetnie
bukakewarior Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 Myślałem nad jakimiś napisami, ale to już sobie podaruję, bo przy górach miałem już pewne trudności, dlatego wyszły tak pokracznie. Jutro jeszcze bezbarwny, a później pewnie tydzień wietrzenia
MokryxD Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Jak dla mnie nawet bez napisów jest fajnie. Przy fabrycznym malowaniu, a twoim wykonanym w domu jest przepaść.
bukakewarior Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 Dzięki. Staram się, ale chyba nie prędko podejmę się kolejnego takiego przedsięwzięcia
krism4a1 Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 A czym próbowałeś? Zwykłymi spreyami , mnie się wydaje, że winą za niepowodzenie trzeba obarczyć raczej jakość samej farby, niż narzędzie. Farby były fatalne.
arroyo Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 Jak dla mnie fajnym motywem byłoby wykonanie po bokach kasku żółto-czarnych znaczników jakie mają pacynki z crash testów. Ale co do kasku: fajnie wykonane
bukakewarior Napisano 30 Lipca 2013 Autor Napisano 30 Lipca 2013 Farby były fatalne. Nad sprayem nie ma takiej kontroli, a i ciśnienie jest różne. Spraye są fajne do dużych powierzchni, jeżeli chodzi o precyzyjne malowanie to szkoda nerwów. fajnym motywem byłoby wykonanie po bokach kasku żółto-czarnych znaczników jakie mają pacynki z crash testów Fajny pomysł-szkoda, że na to nie wpadłem. Teraz już za późno. Epilog: Jak zwykle, coś musiało się popsuć. Przy zrywaniu taśmy z gumowych elementów, w paru miejscach oderwała się również transparentna powłoka. Polakierowałem na nowo, jednak jest to widoczne. Myślałem, że wyjdę z siebie i stanę obok, a tego by już świat nie zniósł... Sorki za refleksy, to od okna. Niestety przy obecnej pogodzie to było optymalne miejsce, do wykonania zdjęć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.