Skocz do zawartości

[2000-3000] Trek lub cross? 70% asfalt i sciezki rowerowe, 30% lasy parki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

posiadam stary rower jeszcze z czasów NRD (stalowy i bardzo wytrzymaly) 28" ale ma swoje lata i coraz czesciej muszę inwestować w niego.

Jeżdżę sporo po mieście oraz wycieczki 80-100 km np nad morzem, bieszczady itp

Jako ze jestem z Łodzi to w okolicy głównie parki i wycieczki po ulicach.

Rocznie robię ok 2000km czyli dużo i mało

O mnie:

188cm wzrostu

105kg wagi

W tym roku po sezonie (wyprzedaże i przeceny) nastawiam się na zakup czegoś nowego i tu mam zgryz:

Jakiej firmy brać? 

Czy trek czy raczej cross? 

Rama min 21-22"

Na razie po oględzinach w internecie bardzo przypadl mi do gustu UNIBIKE Expedition ale jeszcze na zywo go nie widziałem.

Znajomy serwisant proponuje mi (ma pewnie spore rabaty lub marże) Author oraz Kross. 

Wygląd jest wiadomo sprawą gustu ale powiedzcie na co warto zwracać uwagę ( wiem ze osprzęt) ale czy macie jakieś doświadczenia, że lepiej np ten a nie ten bo się psuje itp.

Wiem że ten co oszczędza traci najwięcej dlatego też mimo że jestem amatorem to przeznaczam max 3000zł 

Napisano

Za 3000 w obecnym okresie promocji spokojnie znajdziesz bardzo dobry rower turystyczny. Linia turystyczna Unibike'a ma dobre opinie, Krossa miewa mieszane, choć raczej bardziej w tym średnim segmencie, niż w wyższym, w który celujesz.

Warto wiedzieć, czy tylko oglądasz rowery w internecie, czy też jesteś gotów je przez internet kupić, bo to otwiera nowe możliwości.

Napisano

Za 3000 w obecnym okresie promocji spokojnie znajdziesz bardzo dobry rower turystyczny. Linia turystyczna Unibike'a ma dobre opinie, Krossa miewa mieszane, choć raczej bardziej w tym średnim segmencie, niż w wyższym, w który celujesz.

Warto wiedzieć, czy tylko oglądasz rowery w internecie, czy też jesteś gotów je przez internet kupić, bo to otwiera nowe możliwości.

Raczej zdecyduje się na zakup drożej ale w sklepie aby mieć pełny serwis. Różnice w cenie zwrócą mi się po 2 latach serwisu max.

ogólnie trekkingowe rowery są drogie dlatego aż tyle przeznaczam ale nie ukrywam że dolna granica byłaby przyjemniejsza

Napisano

Nie do końca rozumiem na jakiej zasadzie ma działać ten twój serwis, na którym chcesz oszczędzić :) Darmowy może być co najwyżej pierwszy obowiązkowy przegląd (choć to zależy od producenta/sklepu) za wszystkie inne płacisz zupełnie normalnie (o ile to nie przypadek gwarancyjny z wadą oczywiście). No chyba, że kupując tam u siebie dostaniesz jakąś osobistą trwałą zniżkę na serwis. Normalnie czegoś takiego nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...