lisster Napisano 11 Lipca 2013 Napisano 11 Lipca 2013 Posiadam hamulce hydrauliczne SHIMANO BR-M395W. Podczas normalnej jazdy wszystko jest ok, jednak kiedy staję na pedały, zaczynam mocno przyspieszać i kołysać rowerem na boki słyszę metaliczny odgłos z przedniego hamulca - tarcza ociera o klocki, z tyłu jest cisza. Rozumiem, że przy takim intensywnym i mocnym kołysaniu, rower i koło pracuje, wygina się, ale czy dopuszczalne jest aby tarcza w takim przypadku ocierała o klocki?
beskid Napisano 11 Lipca 2013 Napisano 11 Lipca 2013 Jest spora szansa na to, że to wina amortyzatora.
Fenthin Napisano 11 Lipca 2013 Napisano 11 Lipca 2013 Sam odpowiedziałeś na własne pytanie. Nie ma co się przejmować. Jeśli masz widelec pod oś 9mm, takie ocieranie to norma. Szczególnie, jeśli przednia tarcza ma 180mm lub więcej średnicy lub w którymś miejscu bije. A że żadna tarcza nie jest idealnie równa...
lisster Napisano 11 Lipca 2013 Autor Napisano 11 Lipca 2013 Sam odpowiedziałeś na własne pytanie. Nie ma co się przejmować. Jeśli masz widelec pod oś 9mm, takie ocieranie to norma. Szczególnie, jeśli przednia tarcza ma 180mm lub więcej średnicy lub w którymś miejscu bije. A że żadna tarcza nie jest idealnie równa... Co to znaczy, ze mam widelec pod oś 9mm? Rower to Wheeler Cross 6.3: http://www.wheeler.pl/cross-63-3 Widelec: SUNTOUR SF13-NEX-MLO- 700C 1 1/8" SUSPENSION FORK COIL SPRING/MECHANICAL LOCK OUT TRAVEL 63MM W/ PRELOAD ADJ
beskid Napisano 11 Lipca 2013 Napisano 11 Lipca 2013 Oś 9 mm to standardowa długość i taką masz. Natomiast nie ma zgody na to, że dzwonienie to norma. Chyba, że ta norma dotyczy sprzętu typu cross. Jak już wspomniałem masz po prostu kiepski wideł a co za tym idzie jest mało sztywny.
mant3z Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 Jak miałem taki sam problem, po wyjęciu klocków okazało się, że wcisnął się jakiś patyczek międczy tłoczek a klocek. Musisz najpierw wyczyścić hamulce, zwłaszcza tłoczki i klocki.
Sagitt77 Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 Przy dynamicznej jeździe to się zdarza nawet z amorem Rock Shox Reba, a to już jest dopracowany amor. Winna jest cienka oś i duża tarcza.
Rybulek Napisano 13 Lipca 2013 Napisano 13 Lipca 2013 mam to samo Kross Inzai, koła 28cali, widelec sztywny aluminiowy jest to pewnie związane ze średnicą koła chciałem ulżyć trochę dupie i siadłem podczas jazdy trochę bokiem. Rower był pochylony na prawą stronę i trochę klocki tarły o tarczę.
lisster Napisano 14 Lipca 2013 Autor Napisano 14 Lipca 2013 W jakim sensie jest to związane ze średnicą koła?
Rybulek Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 mam drugi rower na takich samych hamulcach. Srednica 26 cali, grube opony- czyli sztywność samego koła na pewno trochę większa w drugim ocieranie przy przechylonym rowerze nie występuje
Fenthin Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Dosłownie wczoraj pół forum "wybijało z głowy" taką teorię jednemu z użytkowników. Ocieranie (lub jego brak) tarczy to wypadkowa sztywności samej tarczy, widelca i połączenia widelec-piasta.
pfourul Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 No dobrze, a co jeśli przednia tarcza "dzwoni" na osi 15mm? Mam praktycznie nowego Canyona Nerve 8.9 29". Gdy deptam dośc mocno i energicznie na pedały to wydobywa sie irytujący dźwięk Nie wiem czy to ocieranie, czy tarcza dostaje jakiejś wibracji. Przy spokojnej jeździe jest cisza.
lazyjones Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 Dzwoni mi tarcza przy dużych prędkościach i przy przyspieszaniu. Co ciekawe przejechałem prawie 4 tys. km i było ok; zaczęło się niedawno. Tarcza jest prosta, klocki 1mm od tarczy. Żadne ustawienie zacisku nie pomaga. Amor Reba RL pod 26". Czyżby piasta się kończyła? ~wysmyrane z galaktykiiii via ciapciak 4 beta~
pfourul Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 pfourul, jaki widelec, jaka srednica tarczy? wideł - Fox 32 Float 29 CTD Fit Performance tarcza - 180mm Avid Elixir 7
Mod Team sznib Napisano 25 Lipca 2013 Mod Team Napisano 25 Lipca 2013 Różnica miedzy ośka 9mm a 15mm jest mała. Lekarstwem na dzwonienie może okazać się tarcza na pająku. tak było w moim przypadku.
pfourul Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 Lekarstwem na dzwonienie może okazać się tarcza na pająku. tak było w moim przypadku. O jakim pająku mowa?
Fenthin Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 Może być taki: A mówiąc poważnie, większość tarcz hamulcowych jest wyciętych z jednego fragmentu stali. Tarcza na pająku jest dwuczęściowa - stalowa powierzchnia robocza znitowana ( lub złączona w inny trwały sposób ) z aluminiowym stelażem, tzw. pająkiem. Popatrz np. na Avida HS1 i HSX, zrozumiesz.
szybkilopez Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 Różnica miedzy ośka 9mm a 15mm jest mała W sensie średnicy czy sztywności? Bo powiem szczerze, że pierwszy raz się spotykam z taką opinią
Mod Team Puklus Napisano 25 Lipca 2013 Mod Team Napisano 25 Lipca 2013 Bo powiem szczerze, że pierwszy raz się spotykam z taką opinią No ale to nie pierwszy raz kiedy ty coś pierwszy raz słyszysz A tak wygląda tarcza na przysłowiowym pająku ale jak sie można domyślić gatunków pajęczaków jest wiele
szybkilopez Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 No ale to nie pierwszy raz kiedy ty coś pierwszy raz słyszysz To sobie poczytaj kolego "wszystkowiedzący" jak już usilnie wracasz... "Równie ciekawa jest budowa piast. Kołnierze piast są połączone z samą piastą przy pomocy kleju i śrub, a ich kształt i nietypowy sposób zaplotu szprych, określany przez firmę jako open crowfoot i będący kombinacją zaplotu promieniowego i na krzyż, powoduje, że naciąg ze szprych przenosi się jedynie na kołnierz piasty, a nie na całą piastę. W ten sposób naciąg szprych jest odizolowany od działania samych piast i łożysk w nich osadzonych. Przy takim systemie można zwiększać naciąg szprych bez obawy pojawienia się luzów na łożyskach piasty." źródło: mtbnews.pl koła dt swiss Tricon XM 1550
Mod Team Puklus Napisano 25 Lipca 2013 Mod Team Napisano 25 Lipca 2013 O przepraszam bardzo, wszystko i lepiej zawsze to wiesz Ty o mistszó
lisster Napisano 25 Lipca 2013 Autor Napisano 25 Lipca 2013 A ja wam powiem, że u mnie już nie ociera tarcza, nawet przy agresywnej jeździe. Ustawiałem zacisk, kilka razy ściągałem koło bo zmieniałem gumy i jakoś jest już cisza
pfourul Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 Dziś postanowiłem posprawdzać śrubki mocujące tarcze, które lekko dokręciłem. Poprawiłem też nieco samozamykacz w widelcu. Wczesniej po lekkim puknieciu palcem w tarcze powstawał metaliczny dźwięk, a po tym zabiegu jest bardziej "głuchy" odgłos. Sprawdziłem tez rower w boju i jest idealna cisza, więc obejdzie sie bez pajaków
Mod Team Puklus Napisano 26 Lipca 2013 Mod Team Napisano 26 Lipca 2013 Jak masz głuchy odgłos czyli tarcza dotyka klocka a to najlepszy sposób by dzwonienie wyeliminować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.