miami1 Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum. Pierwotny tytuł był "Jak rozkminić tą klamkę?". ale chyba by nie przeszedł.Temat trywialny, ale faktycznie jest dla mnie problemem . Niedawno kupiłem starą ramę szosowa PEUGEOT z częścia osprzętu z myślą aby ją uzdatnić. Rama jest z trekingową kierownicą zamontowaną na mostku z Makro. Musze wymienić ten mostek, ale aby to zrobić muszę zdjąć przynajmniej jedną klamkę.Klamki są firmy SACCON. Mają obejmy podobne do zwykłych klamek szosowych. problem w tym, że nigdzie nie wystaje jakikolwiek łeb śruby. Są duże , wygodne i lekkie. Czciałbym je zachować. W samym uchwycie za kamykiem linki jest otwór w którym widać końcówkę śruby ale raczej to jest koniec a nie łeb. Proszę pomóżcie jak się do nich dostać? Alternatywą jest potraktowanie główki mostka szlifierką kątową po odpowiednim osłonięciu kierownicy. Załączam zdjęcia , może pomogą. pozdrawiam Marek
dzieniol Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Prawdopodobnie: -poluzuj linkę przy hamulcu, -zaciśnij klamkę hamulca -zajrzyj w dziurę która się odsłoniła po zaciśnięciu klamki Tam powinna być śruba
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.