Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

https://roweryok.pl/pl/rowery-trekkingowe/1730-p1730-rower-pegasus-avanti-sport-18-28-d-bialy.html?srsltid=AfmBOoq5U8L9Pdq5F-7dETnvqK4JYQ2tYZ3PQYqBkdxstM261CozX0mB

Takie rower dla córki przymierzała się i pasuje tylko czy za 1700 warto. Z plusów że to na miejscu i jakby co to gwarancja czy serwis nie musze wysyłać itp. Trochę mnie te przekręcane manetki martwią ale w sumie to bez znaczenia. Rower ma być na takie lajtowe jazdy. Link to nie ten sklep ale ten model. Chyba że coś na sklepie zmienili ale to sobie sprawdzę. Raczej wszystko wyglądami na to samo.

Napisano

PEGASUS AVANTI SPORT 18 - główna "wada to napęd 3x6 i ogólne wyposażenie "niskiej klasy"; w tej cenie można mieć lepiej wyposażony rower marek takich jak chociażby Kross, Kands.
Ma błotniki, ale córka i tak pewnie nie będzie jeździć w deszczu/po deszczu :).

Pytanie dodatkowe to ile km mają mieć te "lajtowe jazdy"?
A jeśli przebieg ma być niewielki to czy nie lepiej pomyśleć o rowerze z napędem 2x czy  nawet 1x - łatwość obsługi, jedna przerzutka(obsługa z przodu 3-ch blatów nie musi być tak oczywista - tutaj pytanie o obecne doświadczenie)

Poniżej kilka propozycji modeli(bez sprawdzania ramy wzrostu):

Kands Canavaro
Kands Crossline

Kross Move 1.1
Kross Evado 3.0

TABOU FLOW 3.0

MTB INDIANA X-Pulser 3.7

Napisano

Sprzedawca wymieni mi mostek na regulowany. Co trochę zmieni pozycję. Niestety nic podobnego z lepszym sprzętem nie znalazłem. A nie chce zamawiać online bo 2 razy już poniewierałem się z takim rowerem.