Skocz do zawartości

[ok 1500] unibike czy lazaro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
zamierzam kupić sobie rower, który będzie mi służył głównie do jeżdżenia do pracy (ok. 25km w jedną stronę), ale też do jazdy rekreacyjnej po lesie (okolice Józefowa), zapewne też z przymocowanym siedziskiem dla dzieciaka. Po przejrzeniu paru podobnych tematów na tym forum, zawęziłem poszukiwania do dwóch marek: lazaro oraz unibike. W zasadzie najbardziej podoba mi się rower Lazaro Senatore GTS ALIVIO:

http://castor24.pl/pl/p/Rower-Trekkingowy-28-Lazaro-Senatore-GTS-ALIVIO-/1416

jednak boję się kupić rower bez wcześniejszego przymierzenia się do niego. I tu rodzi się pytanie: Gdzie można się do takiego roweru przymierzyć? Może są jakieś bardzo podobne? Czy jednak lepiej poszukać roweru dostępnego "fizycznie" np. unibike?

Celowałbym w ramę 21'' przy wzroście 188cm, długości nogi ok. 85cm i wadze 85kg.

Proszę o pomoc,

Leszek

Napisano

@@LeszekBe,

ciężko będzie Ci się do niego przymierzyć w sklepie bo ich w stacjonarnych sklepach nie ma. Musiałbyś poszukać jakiegoś użytkownika, który go fizycznie posiada. Na Twój wzrost rama 21" powinna być w sam raz.

Przymierzanie się do podobnych jest trochę bez sensu bo rowery mają różna geometrię, kierownicę itp. Po prostu będzie się na każdym trochę inaczej siedzieć.

Napisz jakiego Unibike bierzesz pod uwagę bo nie wiemy do czego porównać Lazaro.

Napisano

@@LeszekBe,

Napisz jakiego Unibike bierzesz pod uwagę bo nie wiemy do czego porównać Lazaro.

Brałem pod uwagę unibike crossfire GTS+ jakieś błotniki, lapmpki i bagażnik

Napisano

crossfire'a sobie odpuść. Ma klasę (acera), dwie klasy (altus) gorszy osprzęt niż lazaro a kosztuje 100 zł wyjściowo więcej z tym, że lazaro ma pełen osprzęt trekkingowy a unibike'a musisz dozbroić.

Napisano

no tak, z tego, co się orientowałem, to ciężko znaleź coś w podobnej cenie i z porównywalnym osprzętem co w Lazaro, ale nie chcę wydawać, w sumie niemałych, pieniędzy na rower, na którym będzie mi niewygodnie.:(

Napisano

no tak, z tego, co się orientowałem, to ciężko znaleź coś w podobnej cenie i z porównywalnym osprzętem co w Lazaro, ale nie chcę wydawać, w sumie niemałych, pieniędzy na rower, na którym będzie mi niewygodnie. :(

masz 10 dni na zwrot roweru w stanie nieużywanym. poniesiesz wtedy koszty transportu w dwie strony

Napisano

masz 10 dni na zwrot roweru w stanie nieużywanym. poniesiesz wtedy koszty transportu w dwie strony

Dzięki za cenną informację -- o tym nie doczytałem.

Napisano

Dzięki za cenną informację -- o tym nie doczytałem.

to jest uregulowane prawem :) zawsze kupując via net masz prawo do zwrotu towaru w stanie nieużywanym w ciągu 10 dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...