ajgor11 Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Witam! Kilka dni temu jeździłem rowerem. Wrzuciłem bieg na ,,1,, z tyłu i spadł mi łańcuch z kasety. Efekt? Skrzywiony wózek przerzutki. I tu moje pytanie: kupić nową przerzutkę, czy prostować? Wrzucam zdjęcia: http://speedy.sh/QrrpZ/krzywy-wozek.rar P.S Najmocniej przepraszam za jakość zdjęć- chwilowo nie posiadam aparatu. P.S 2 Jeśli trzeba podać inne części napędu (kaseta, korby itd.) to powiedzcie ,podam. Pozdrawiam i czekam na pomoc.
Marcint96 Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Ja zjeżdżając z góry miałem podobnie... w momencie gdy wjeżdżałem, wrzuciłem 1,1 i wio... ale potem przy zjeździe zapomniałem że mam na 1,1 no i tak coś ....... że aż się przerzutka w szprychy wkręciła. A więc pamiętajcie, nie zjeżdżać na 1,1 A co do tematu, możesz spróbować naprostować, ale z takim defektem nie będzie łatwo, na pewno nie uzyskasz już dawnej sprawności. Ja na twoim miejscu już bym się rozglądał za nową przerzutką .
ajgor11 Napisano 9 Maja 2013 Autor Napisano 9 Maja 2013 Moja była nie wyregulowana i dlatego spadał łańcuch. A jakie przerzutki polecacie? Myślałem by kupić to samą co jest na zdjęciach- shimano alivio? Opłaca się?
IamMaro Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Najlepiej kupić, po zabiegu prostowania pewnie będzie osłabina i mniej wytrzymała.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.