Skocz do zawartości

[wolnobieg/piasta] Rower stoi w miejscu

Amfidiusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Włączył mi się właśnie wolny bieg w obie strony, to znaczy przy pedałowaniu rower stoi w miejscu, a wygląda to tak, jakby wolnobieg ślizgał się po piaście. Co się mogło stać? Co mam wymienić oraz jakie narzędzia dokupić biorąc pod uwagę, że w skrzynce mam jedynie podstawowe klucze płaskie?

Z góry dzięki za porady :)

Napisano

Hej,

Włączył mi się właśnie wolny bieg w obie strony, to znaczy przy pedałowaniu rower stoi w miejscu, a wygląda to tak, jakby wolnobieg ślizgał się po piaście. Co się mogło stać? Co mam wymienić oraz jakie narzędzia dokupić biorąc pod uwagę, że w skrzynce mam jedynie podstawowe klucze płaskie?

Z góry dzięki za porady :)

Ponieważ, większość wolnobiegów jest teoretycznie nie rozbieralnych, to musisz kupić "nowy" wolnobieg i klucz do wolnobiegu np. taki http://allegro.pl/klucz-sciagacz-do-wolnobiegu-shimano-i3164912185.html

Napisano

Będziesz potrzebował Pudziana xD Strasznie trudno jest odkręcić wolnobieg samemu. Najlepiej wsadzić do imadła (dobrego) klucz nasadzić koło i odkręcić.  Chwila i po sprawie

Napisano

Do wolnobiegu nie potrzebujemy nic takiego. Sam klucz wystarczy!

a no się zapędziłem....

kluczyk i dobry szwed

Najlepiej wsadzić do imadła (dobrego) klucz nasadzić koło i odkręcić

o to to jest ok

już zapomniałe jak się to  odkręca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...