Skocz do zawartości

[suport] Kona Fire Mountain 2004

albi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

2i regulaminu

hehe dobre, dobre :)

kręci się, kręci po prostu źle to ujołem ująłem :)

zainteresował mnie ten komplet i się zastanawiam i szukam czy będzie pasować:

TRUVATIV FIREX SL GXP 44/32/22 170mm 943 g - 40% (3132109553) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

sztywny :)

albo

Korba Sram PS S800 + wkład suportu Truvativ NOWE (3120205652) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

lub po prstu zwykły suport kwadrat bo to rower to już przeżytek :) tylko nie wiem jaka dł

• Mod Team
Napisano

Obie powyższe korby bez problemu powinieneś móc założyć do tej ramy. O ile to nie jest jakiś kosmiczny wynalazek a pewnie nie jest i ma gwint w mufie BSA, czyli angielski każda korbę MTB możesz tam załozyć, zwracając uwagę na długość suportu, nie dotyczy to korb ze zintegrowaną tudzież "sztywna" osią :P

Napisano

Ok, dzięki za informacje. I mam jeszcze pytanie jak zmienię ramę to ten napęd 'sztywny' będzie pasować? W tym wypadku wchodzi w tym wypadku wchodzi w grę tylko długość osi? A wie ktoś taki jaką ma być dł osi? Ps: zwracaj uwagę na literówki a nie innych poprawiasz :)

• Mod Team
Napisano

Korby ze zintegrowaną osią mają w zestawie podkładki które zapewniają dopasowanie do niemal każdej ramy.

A co do pisowni co innego napisać zdją i zapomnieć napisać "ł" bo np klawiatura niedomaga a co innego napisać zdjoł ... widzisz różnice :P

Napisano

Aha ok w takim razie dziękuję za odpowiedź. Muszę w takim razie pomyśleć czy opłaca się lądować w ten rower kasę czy kupić jakiś nowy. Tylko to koszta. Ps Po prostu zmęczenie na ogół przykładam do słownictwa dużą wagę.

Jeszcze tylko jak ktoś by mi napisał jaką długość ma w tej konie suport np jakbym chciał wsadzić tam jakiegoś zwykłego accenta.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie kupiłem suport kwadrat o długości 115mm w środku siedział o dł. 113mm i po założeniu, korba jest bardzo blisko ramy i łańcuch ociera o przerzutkę przednią.

Dlaczego ?

Teoretycznie wkład jest dłuższy i korba powinna być wysunięta dalej od ramy?

• Mod Team
Napisano

Tak, korba powinna siedzieć trochę dalej od ramy a trze bo z każdą modyfikacją, zmianą osprzętu w okolicy korby, czy też kasety, należy ponownie regulacja przerzutkę. nie tyle wysokość bo to powinno być ok ale Śruby H i L oraz naciąg linki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...