albi Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 Witam, mam pytanie czy ktoś się orientuje jaką długość ma wkład suportu w tej Konie: http://www.bikepedia.com/QuickBike/BikeSpecs.aspx?Year=2004&Brand=Kona&Model=Fire%20Mountain&Type=bike#.UVLYeTfTAek Samemu nie mogę sprawdzić bo rower jest na działce a chcę kupić wszystkie części i go tam złożyć. Czy jest możliwość włożenia tam sztywnego napedu oraz co by pasowało?
Mod Team Puklus Napisano 27 Marca 2013 Mod Team Napisano 27 Marca 2013 Długość osi zależy od korby, sztywny napęd masz na myśli taki który sie nie kręci ?
albi Napisano 27 Marca 2013 Autor Napisano 27 Marca 2013 2i regulaminu hehe dobre, dobre kręci się, kręci po prostu źle to ujołem ująłem zainteresował mnie ten komplet i się zastanawiam i szukam czy będzie pasować: TRUVATIV FIREX SL GXP 44/32/22 170mm 943 g - 40% (3132109553) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. sztywny albo Korba Sram PS S800 + wkład suportu Truvativ NOWE (3120205652) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub po prstu zwykły suport kwadrat bo to rower to już przeżytek tylko nie wiem jaka dł
Mod Team Puklus Napisano 27 Marca 2013 Mod Team Napisano 27 Marca 2013 Obie powyższe korby bez problemu powinieneś móc założyć do tej ramy. O ile to nie jest jakiś kosmiczny wynalazek a pewnie nie jest i ma gwint w mufie BSA, czyli angielski każda korbę MTB możesz tam załozyć, zwracając uwagę na długość suportu, nie dotyczy to korb ze zintegrowaną tudzież "sztywna" osią
albi Napisano 27 Marca 2013 Autor Napisano 27 Marca 2013 Ok, dzięki za informacje. I mam jeszcze pytanie jak zmienię ramę to ten napęd 'sztywny' będzie pasować? W tym wypadku wchodzi w tym wypadku wchodzi w grę tylko długość osi? A wie ktoś taki jaką ma być dł osi? Ps: zwracaj uwagę na literówki a nie innych poprawiasz
Mod Team Puklus Napisano 27 Marca 2013 Mod Team Napisano 27 Marca 2013 Korby ze zintegrowaną osią mają w zestawie podkładki które zapewniają dopasowanie do niemal każdej ramy. A co do pisowni co innego napisać zdją i zapomnieć napisać "ł" bo np klawiatura niedomaga a co innego napisać zdjoł ... widzisz różnice
albi Napisano 27 Marca 2013 Autor Napisano 27 Marca 2013 Aha ok w takim razie dziękuję za odpowiedź. Muszę w takim razie pomyśleć czy opłaca się lądować w ten rower kasę czy kupić jakiś nowy. Tylko to koszta. Ps Po prostu zmęczenie na ogół przykładam do słownictwa dużą wagę. Jeszcze tylko jak ktoś by mi napisał jaką długość ma w tej konie suport np jakbym chciał wsadzić tam jakiegoś zwykłego accenta.
Mod Team Puklus Napisano 28 Marca 2013 Mod Team Napisano 28 Marca 2013 http://disorder.pl/product.php?id_product=71 jeżeli to taka korba to 113mm.
albi Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Napisano 24 Kwietnia 2013 Mam jeszcze jedno pytanie kupiłem suport kwadrat o długości 115mm w środku siedział o dł. 113mm i po założeniu, korba jest bardzo blisko ramy i łańcuch ociera o przerzutkę przednią. Dlaczego ? Teoretycznie wkład jest dłuższy i korba powinna być wysunięta dalej od ramy?
Mod Team Puklus Napisano 24 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 24 Kwietnia 2013 Tak, korba powinna siedzieć trochę dalej od ramy a trze bo z każdą modyfikacją, zmianą osprzętu w okolicy korby, czy też kasety, należy ponownie regulacja przerzutkę. nie tyle wysokość bo to powinno być ok ale Śruby H i L oraz naciąg linki.
albi Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Napisano 25 Kwietnia 2013 Tak, dokładnie trzeba było trochę poluzować linkę..... dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.