Skocz do zawartości

[korba] jaki odowiednik shimano dla korby fsa ck7151

Fifilo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przymierzam się do zmiany napędu. Obecńie mam Korbę FSA CK 7151. Chicałbym przejść na shimano ale conajmniej na ten sam poziom jakościowy. Proszę o podpowiedź który z modeli shimano będzie odpowiednikiem mijej obecnej korby?

Napisano

Serio? Ale wg mnie to jakies dwie polki nizej od tego co mam obecnie. Raczej waham sie miedzy slx a xt.

• Mod Team
Napisano

Hmm no jakościowo szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia ale 20 funtów za korbę to niewiele ponad 100zł wiec nie jest szczególnie droga w porównaniu do XT ponad 500 zł :Phttp://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=86225

tylko nie wiem czy to dokładnie taki model.

W każdym bądź razie modele od deore do XT to prawie jedno i to samo, inaczej wyglądające lżejsze i droższe jednak ich wytrzymałość jest zbliżona, ty decydujesz co chcesz meić :P

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Nie ma fotki więc też trudno mi stwierdzić czy to taka jak moja. Ale widzę, że na forum założyłeś topic o zużyciu napędu. Rzucę tak foty swojego. Może w ogóle nie trzeba będzie zmieniać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...